Je brein trainen? Het kan met deze simpele tips en tricks.
04/01/2015


brein trainen

Zouden we niet allemaal een béétje slimmer willen zijn? Een whizzkid zijn is natuurlijk niet altijd een feest, maar een íéts verhoogde IQ kan natuurlijk nooit kwaad. Je brein trainen is heel simpel, met deze briljante hacks waardoor je iedere dag een beetje slimmer wordt.
Leer iedere dag iets nieuws
Bijvoorbeeld een woord. Probeer deze term vervolgens drie keer op deze dag in een gesprek te verwerken om dit woord meer ‘eigen’ te maken. Wanneer je op vrijdagavond bijvoorbeeld een iets te schaars geklede vrouw ziet twerken in het plaatselijke café: “Zeg… Zij heeft wel een héél ernstige vorm van lasciviteit, vind je ook niet?” Ook leuk: leer via Duolingo een geheel andere taal. Mijn tip: shakel je profiel naar het Engels om ook te kunnen kiezen uit Russisch, Italiaans of Spaans.

Kom een half uur in beweging
Een work-out van 30 minuten, maakt je gemiddeld zo’n 10% slimmer. Tijdelijk dan, hè….

Download een ‘slimme’ app
Vooruit. Het is niet makkelijk om tussen al dat zwoegen voor die proefwerken door óók nog interessante feitjes te onthouden. Hoe handig is het dan ook als een app iedere dag mindblowing weetjes met je deelt? Mijn favoriet is Owl. En je vrienden zich maar afvragen waarom je opeens alle ins and outs weet van het presidentschap van Lincoln…

Eet sushi
Vis zit namelijk bomvol Omega 3-vetten die ontzettend goed zijn voor je hersenen.

Denk dat je slimmer wordt
Tenminste, zo is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen die voor hun tentamen waren getriggerd met het idee dat ‘intelligentie een state of mind is’, scoorden tijdens hun proefwerk veel beter, dan de controlegroep. Het is het proberen waard.

Je brein trainen: wat is jouw favoriete tip?

Categorie: Overig


0 reacties