Artikelen over bloggen: deze inspirende blogs móét je lezen!
05/02/2015


artikelen over bloggen

Dankzij pioniers als Yara Michels en Mascha Feoktistova is bloggen absoluut een booming business geworden. Droom jij ook stiekem van een online carrière met een scherpe digitale pen? Dan mogen deze inspirerende artikelen over bloggen niet aan je voorbij gaan.
Creating catching headlines
Als er één blog is die alle ins en outs van het bloggen behandelt, dan is het wel de blog van Elle & Company. Op dit blog worden alle uiteenlopende aspecten van het bloggen behandelt: van hoe je je bezoekers langer op je blog laat hangen tot een simpele SEO-cursus voor dummies. Eén van mijn favoriete posts is ‘Creating catchy headlines‘. Want eerlijk is eerlijk: ’10 inspirerende artikelen over bloggen die je móét lezen’, klinkt toch veel meer prikkelend dan ’10 inspirerende artikelen over bloggen’. Toch?

7 Free Tools For Checking Blogpost Performance
Eén van mijn grootste blog crushes, is het team achter A Beautiful Mess. Elsie en Emma delen op hun blog niet alleen prachtige crafts en adembenemende foto’s, maar ook dé ultieme tips om jouw blog te doen groeien. Zo postten ze pas geleden dé 7 gratis(!) tools om te analyseren hoe goed een post het doet. Ontzettend interessant.

Hoe bedenk je originele ideeën voor je blog?
Nu er duizenden bloggers een online plekje hebben veroverd, is het verdomde lastig jezelf nog te onderscheiden. Hoe verzin je iets dat nog niet eerder is gedaan? In dit artikel deel ik mijn ultieme tips voor het verzamelen van originele ideeën voor je blog. Van mijn life saver Pinterest tot een scrollsessie op Bloglovin’.

25 Questions to Help you Define your Social Media Marketing Strategy
Zoals eerder benoemd, is bloggen een daadwerkelijke business. Tenminste, als je dit wilt. Als je je een beetje hebt verdiept in deze markt, weet je dat alleen héél leuke artikelen tikken niet genoeg is voor een sky high carrière. Ook zichtbaarheid op andere platformen, zoals Twitter en Instagram is ontzettend belangrijk. Welke social media-strategie bij jouw past, ontdek je in dít plan.

artikelen over bloggen

Staying Productive with Back-Up Blogposts
Iedere blogger zal het wel herkennen: zo’n dag dat er níéts uit je vingers komt. En als er íéts onaantrekkelijk is, dan is het wel een geforceerde post op je blog waar duidelijk te veel moeite maar weinig passie in is gestoken. Om deze reden deelt Dana haar tips om productief te blijven (a.k.a. dagelijks te posten) mét behulp van back-up blogposts.

Zo krijg je meer bezoekers op je blog
Als er iemand is die handige artikelen schrijft op het gebied van bloggen, dan is het Lisanne wel. In dit artikel legt ze uit hoe meer bezoekers te krijgen. Want tja: is dat niet iets wat we stiekem allemaal willen? En nee: dit betekent echt niet eindeloos spammen op andere blogs. Beter nog: liever niet juist.

Over je blog vertellen aan mensen om je heen
Eén stap om meer bezoekers te krijgen, is om open te zijn over je blog en er enthousiast over te vertellen aan mensen om je heen. Toch weet Anne als geen ander dat dit ontzettend moeilijk en zelfs behoorlijk eng kan zijn. In dit artikel deelt ze waarom het goed is hier toch open over te zijn en haar tips om het aan je omgeving te vertellen. Bloggen is namelijk helemaal niets om je voor te schamen. Het is juist hartstikke leuk!

How much to charge for a blogpost
Het blijft de vraag der vragen onder bloggers: hoeveel mag je eigenlijk vragen voor een blogpost? Dit is natuurlijk afhankelijk van heel veel verschillende factoren: van de hoeveelheid tijd die je eraan besteed, maar natuurlijk ook het aantal bezoekers dat je hebt. Bec bedacht hierop een briljante blogformule als perfecte houvast als je met een adverteerder in onderhandeling bent. It’s not greedy, it’s science!

Blog Class: How To Get Readers To Share Your Blog More
Als er íéts leuk is, dan is het wel dat je posts worden gedeeld met vriendinnen. Niet alleen omdat het een teken is dat iemand enthousiast is over je artikel, maar natuurlijk ook omdat je bereik direct wordt vergroot. In deze post geeft Yara Michels dé tips voor een hogere shareability van je content. Ofwel: redenen waarom lezeressen eerder jouw artikelen zullen delen via Twitter met #AWESOME.

Heb je nog geen blog, maar heb je door deze post wel kriebels gekregen om je eigen online imperium op te bouwen? Dan moet je zeker dit artikel van Dagmar eens checken, met alle dingen die je móét weten als je je eigen blog start. Happy blogging!

Welke artikelen over bloggen vind jij het meest inspirerend?



0 reacties