Handige tips om productiever te worden als blogger -
08/04/2015


Het is niet altijd makkelijk om iedere dag een nieuwe update te schrijven. Niet alleen vanwege een niet altijd aanwezige inspiratiestroom, maar ook omdat je óók nog tijd wil overhouden voor je vriendinnen, die wekelijkse sportsessie en een filmmarathon. Dit zijn handige tips om productiever te worden als blogger. Benieuwd?

Sta eerder op
“Erm… Pardon?!” hoor ik sommige van jullie nu geschokt denken. Even een korte uitleg: het is wetenschappelijk bewezen dat je productiever bent in de vroege uurtjes. Doe hier je voordeel mee door bijvoorbeeld (indien haalbaar) een half uur eerder op te staan en vóórdat je naar school of je werk gaat alvast een blog te tikken. Dan kan je na een lange dag hard ploeteren schaamteloos op de bank ploffen met een zak chips. #sorrynotsorry

Plan vaste momenten in om te schrijven
Zie je het totaal niet zitten om eerder op te staan? Probeer dan vaste blogmomenten in te plannen. Meestal probeer ik bijvoorbeeld om op dinsdag- en zondagavond flink vooruit te tikken. Dit scheelt mij een hele hoop ”Oh jee, ik ‘moet’ nog iets schrijven”-gedachtegangen op momenten dat ik me juist moet focussen op bijvoorbeeld mijn freelance werk.

Benut nutteloze momenten
Omdat een écht nutteloos moment nooit bestaat. Zit je een uur lang in de trein of loopt het spreekuur van de dokter uit? Pak je mobiel erbij en begin alvast met het neerkrabbelen van random hersenspinsels en ideeën. Heus. Je bent jezelf hier op het einde van de dag waan-zin-nig dankbaar voor.

Creëer een blogplanning
Mijn blogplanning en ik zijn onafscheidelijk. Het geeft enorm veel rust om een idee te hebben waar je de aankomende week of maand over wil schrijven. Het liefst houd ik dan ook één keer per week een brainstormsessie met mezelf en het world wide web. Op basis van de ideeën die ik bedenk of tegenkom maak ik een grove planning, welke ik op één van mijn ‘blogavonden’ in alle rust kan uitwerken. Best efficiënt, toch?

Zet niet te veel druk op jezelf
Bloggen doe je voor de lol. Tenminste, deze regel gaat voor de meeste bloggers in de blogosphere op. Wees dan ook niet te streng voor jezelf wanneer je in tijdnood lijkt te komen. Eén post minder doet je achterban je echt niet in zijn volledigheid ontvolgen. Bovendien: als je zelf niet lekker in je vel zit of een geforceerde post plaatst dan hebben je lezeressen dit al-tijd door. En daar wordt niemand blij van.

Wat is jouw favoriete tip om productiever te worden als blogger?

Categorie: Life and Love


7 reacties


    9 april 2015

    Goede tips! Ik ga morgenochtend maar een artikel schrijven, want het lukt na deze lange stagedag echt niet meer. De ene avond vind ik het heerlijk en de andere avond wil het niet lukken. Gelukkig ben ik morgen een dagje vrij, dat wordt vooruit schrijven! x



    9 april 2015

    Wat een handig artikel! Ik merk dat ik ‘s ochtends inderdaad veel productiever ben (ik had nooit verwacht dat ik dat ooit in mijn leven zou zeggen) en ik benut vooral nutteloze momenten. Ik voel me soms zo’n smartphone verslaafde als ik overal waar ik moet wachten mijn mobiel erbij pak, maar ik ga dan juist in notities vast wat ideeën of teksten opschrijven, dat helpt inderdaad heel erg als je het artikel later helemaal uitwerkt! Ik moet alleen nog wat vaste momenten gaan inplannen en een blog planning maken, dat zal denk ik ook heel erg helpen!



    17 april 2015

    Handige tips! Vooral dat van ‘s ochtends productiever zijn dan ‘s avonds herken ik heel erg goed. Ik neem tegenwoordig overal een notitieboekje mee. Ik schrijf er echt alles in op, ook ideeën die me niet eens zo leuk lijken. Soms lees ik ze namelijk nog een keer door en dan brengt me dat ineens op een totaal ander idee, een idee dat ik dan wel heel tof vind.



    28 april 2015

    Goede tips. Ik ben in het weekend altijd al vroeg wakker door het ritme van mijn stage. Een groot voordeel dus eigenlijk



    18 mei 2015

    Haha, ik heb inderdaad ook een blogplanning waar ik niet zonder kan! Ik heb dat in Excel gemaakt en ben er denk ik wel een paar uur mee bezig geweest, maar toen het eenmaal af was, was ik erg trots en nu is het echt m’n baby.



    23 juni 2015

    Goede tips! Ik heb nu vakantie, dus heb geen last van tijdtekort ;)



    23 juni 2015

    Hele handige tips!