Waarom ik níét suf ben als ik geen alcohol drink -
25/06/2015


Waarom ik níét suf ben als ik geen alcohol drink
“Hè, wat ongezellig!” en “Nou, doe niet zo saai”, zijn één van de meest gehoorde uitspraken wanneer ik een glaasje fris verkies boven wijn.  Héél irritant, kan ik verklappen. Ik leg uit waarom ik (vrijwel) nooit drink én waarom dit dus he-le-maal niet suf is. 

Laat ik meteen beginnen met het feit dat wanneer iemand zich überhaupt al ‘stoort’ aan het feit dat ik geen alcohol drink, ik dit al ronduit verbazingwekkend vind. In de periode dat ik wél standaard een wijntje of twee wegtikte op een feestje, keek ik ook niet met schuine ogen naar iemand met een glaasje cola in de handen. ‘Dat moet diegene lekker zelf weten’, was mijn gedachte. Toch blijk ik hierin een soort van uitzondering te zijn. Wanneer ik op vrijdagavond vraag om een Ice Tea Green, krijg ik soms de meest vreemde blikken toegeworpen. Er is zelfs al een aantal keer gevraagd of ik ‘om medische redenen’ geen alcohol drink (Echt!). Blijkbaar is dat het enige legitieme excuus om niet te drinken.

Waarom ik vrijwel nooit meer drink? Het maakt me niet alleen moe, maar ook is het erg belastend voor m’n blaas. De laatste paar keren dat ik dronk kreeg ik hier enorm veel last van en kreeg zelfs een enkele keer een blaasontsteking. Héél vervelend. Maar de belangrijkste reden? Ik ontleen mijn identiteit niet aan glas alcohol. Het is voor mij ook geen graadmeter voor een gezellige avond. Ik ben net zo gezellig na twee glazen cola als na twee glazen wijn. Wat mijn verbazing over de ‘kritiek’ alleen maar versterkt: als ik alcohol drink, dan drink ik ook vaak niet meer dan twee glazen wijn. Dus… Wat is het probleem? Zelfde Femke, ander drankje. Is dat zo erg?

Verkiezen jullie weleens een ander drankje boven alcohol? Of ken je iemand die dit doet?



123 reacties


    25 juni 2015

    Jij bent altijd gezellig meid! Ik drink als ik dat zelf wil. Wil ik dat niet, who cares inderdaad :)


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Ah, wat ben je toch lief :-)!!



    25 juni 2015

    Ik ben 21 & drink geen alcohol! Tenminste, heel soms, maar dan dus ook maar 1 glas. De reden is omdat ik een hersenschudding heb gehad en sinds dien niet meer tegen alcohol kan, omdat de wereld na 3 slokken al draait. Daarnaast vind ik het idee dat ik geen glazen suiker (want wijn is suiker) meer naar binnen giet ook wel heel fijn!



    25 juni 2015

    Ik drink vrijwel geen alcohol.. Ik word daar nou niet gezelliger van maar eerder wat moe haha! Ik word ook snel veroordeeld van “waarom drink jij niet”, nou saai zeg.. Terwijl ik het heerlijk vind om alles ‘nuchter’ mee te maken en me ook daadwerkelijk nog alles kan herinneren. Ik ben één keer ontzettend zat geweest, geen kip dit het echt merkte en ellendig dat ik me voelde.. Nope, dat zou mij dus nooit meer gebeuren! En hey, hoe handig is het dat je vrijwel altijd een bob achter de hand hebt met mij?! Ik ben dan ook een vaak gevraagd taxichauffeur voor familie en vrienden ;-)!


    Cherine

    25 juni 2015

    Hoi Femke! Ik volg je blog al een wat langere tijd maar heb nooit geantwoord op een artikel, doe ik eigenlijk bij niemand. Maar dit artikel vond ik ECHT een reden om wel te reageren! Want ik drink ook haast nooit alcohol en als ik dat wel doe neem ik misschien ook 2 wijntjes maar meer ook niet! Ik vind het jammer dat mensen denken dat je zonder alcohol saai of ongezellig bent. Geef mij maar water of een sapje en ik ben dik tevree!

    Groetjes Cherine


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Hi Cherine! Wat ontzettend leuk dat je nu toch besloten hebt om een reactie achter te laten. Heel fijn om te lezen dat je je in dit artikel hebt kunnen vinden. Had altijd het gevoel dat ik de enige was die hier zo overdacht, maar na vandaag weet ik één ding zeker: I’m not alone. En dat is zó fijn! Nogmaals superleuk dat je iets van je laat horen :-)



    25 juni 2015

    Wat vervelend dat je zulke klachten krijgt van alcohol. Zelf drink ik ook bijna nooit meer alcohol, misschien een paar keer per jaar. Ik vind het simpelweg gewoon niet lekker en weet dat het ook niet veel goeds doet voor mijn lichaam. Soms vinden mensen mij ongezellig als ik ‘gewoon’ een spa rood of ice tea neem, maar ik vind dat gewoon veel lekkerder!



    25 juni 2015

    Ik drink eigenlijk ook bijna geen alcohol. Vrienden vinden dat raar, maar dat mogen we toch lekker zelf weten. Het is net zo gezellig zonder!



    25 juni 2015

    Same here! Altijd die reacties: ‘Huh, spa rood?!’, heel vermoeiend. Maar inderdaad: het zegt meer over hen dat zij kennelijk zonder alcohol niet leuk genoeg zijn, dan over mij :)



    25 juni 2015

    Helemaal mee eens! Ik stoor me ook altijd aan het feit dat je wel een goede uitleg moet hebben om geen alcohol te drinken. Toevallig heb ik ook een blogpost over dit onderwerp op de planning staan.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Oh, echt? Daar ben ik heel benieuwd naar ^^



    25 juni 2015

    Ik drink geen alcohol, en die reacties zijn inderdaad heel herkenbaar en vermoeiend..



    25 juni 2015

    Sinds dat ons pap er niet meer is drink ik nog maar weinig. Ik bob vaak naar feestjes en vind het helemaal niet erg. Gelukkig drinken meer vriendinnen van mij niet of bobben zij ook :) ik drink dan ook nooit om het drinken maar juist om er van te genieten zoals een rose biertje tijdens de bbq of een biertje tijdens een concert.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Is dat een bewuste keuze geweest of heb je er ‘gewoon’ geen behoefte meer aan? Ik denk inderdaad ook vaak: ‘Joh, zeur niet. Je hebt nu al-tijd een vrijwillige BOB.’



    25 juni 2015

    Ik drink ook geen alcohol, en ben de reacties ook langzaam beu. Mensen denken meteen dat ik ‘saai’ ben als ik op een feestje cola of fanta inschenk. Bij mij is de voornaamste reden voor het niet drinken dat ik het gewoon écht niet lekker vind. Misschien verandert dit nog naarmate ik ouder wordt, dus wie weet ben ik dan niet meer zo saai ;-)


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Haha! Als je het niet lekker vindt, zou je er helemaal niet aan moeten (willen) beginnen ;-)



    25 juni 2015

    Niks mis mee! Iedereen moet het voor zichzelf bepalen of je het wel of niet drinkt. Ik drink er allergische reacties van krijg. Voor mij dus een grote reden om het niet te drinken :).



    25 juni 2015

    Oeps, het moet zijn: Ik drink het niet omdat ik er allergische reacties van krijg.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Oh dat is helemaal vervelend! Waar krijg je dan last van? Als ik vragen mag ;-)



    25 juni 2015

    Ik vind het eigenlijk juist wel heel bewonderenswaardig als iemand bewust geen alcohol drinkt! Ik laat mij zelf te makkelijk overhalen juist, omdat ik naast alcohol eigenlijk alleen water en thee drink en dat wordt blijkbaar nog erger gevonden dan fris :P Als ik water drink word mij ook vaak gezegd dat ik al dun genoeg ben en niet op dieet hoef, terwijl het bij mij gewoon puur is omdat ik frisdrank niet lekker vind en ik op dat moment dan geen alcohol wil drinken.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Oh dat probleem heb ik ook heel vaak. Ik drink namelijk altijd water (behalve als ik ‘buiten de deur’ wat ga drinken) en dan krijg ik ook zó vaak de opmerking: “WATER?! Nou, doe maar wild. Je hoeft toch niet af te vallen?” Nou. Ik vind water gewoon lekker :’)



    25 juni 2015

    Sommige vriendinnen van me die drinken ook geen alcohol tijdens het uitgaan. Nooit problemen mee gehad en ik plaag ze ook nooit met het feit waarom ze geen alcohol drinken, dat vind ik echt een not done.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Yay, heel goed :-)



    25 juni 2015

    Ik drink ook vrijwel nooit. Ik vind het vaak echt vervelend dat mensen me raar aankijken omdat ik gewoon fris drink. Maar ja. Het blijft blijkbaar normaal om alcohol te drinken. Dat snap ik persoonlijk écht niet.



    25 juni 2015

    Ik ben 21 en drink ook bijna nooit alcohol. Ik vind soms 1 glaasje lekker, maar eigenlijk nooit meer dan 1. Ook drink ik nooit maar dan ook nooit wijn of bier, dat vind ik gewoon vies. Waarom zou je iets drinken wat je niet lekker vind? Als iemand geen fanta lust en die besteld cola vind toch ook niemand dit vreemd?


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Héél goed punt!



    25 juni 2015

    Ik drink een wijntje op zijn tijd en alleen wanneer ik er zelf zin in heb. Een avond is voor mij niet gezelliger als ik of iemand anders alcohol op heb. Alleen drinken wanneer jij het zelf wil en zin in hebt :)



    25 juni 2015

    Ik vind het juist goed om te zien dat iemand nee tegen alcohol zegt. Ik vind af en toe een drankje ook best lekker maar dat is ‘t ook wel. Het zou me ook niet uitmaken als alcoholische drankjes nu van de aardbodem zou verdwijnen..



    25 juni 2015

    Herkenbaar, maar mensen weten ondertussen wel dat ik niet zo’n drinker ben. Ik vind het echt vet vervelend als ik een keer wel een wijntje drink en dan het hele gezelschap roept OH WAT BEN JE GEZELLIG WAT LEUK DAT JE MEEDRINKT. Eh..


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Wow. Dit is ook zó herkenbaar. Er wordt nog net niet keihard gejuicht als ik wél een wijntje neem. En dan denk ik echt: waarom?!


    Annabel

    25 juni 2015

    Dankjewel!
    Ik heb er de laatste tijd ook niet meer zo’n zin in om alcohol te nuttigen bij een gezellig avondje. Ik vind bijvoorbeeld ice tea ceel lekkerder, en daarbij voel ik me de volgende ochtend tenminste niet zo uitgeput! En inderdaad, je hebt helemaal geen alcohol nodig om gezellig te zijn. Ik denk altijd maar dat mensen die er wel last van hebben, zelf een beetje een probleempje hebben.
    Liefs XXX


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Daar ben ik het helemaal mee eens. Als iemand zichzelf moet definiëren met behulp van alcohol dan is dat zijn/haar probleem!



    25 juni 2015

    Wat stom dat mensen echt het lef hebben om te vragen of je om medische redenen geen alcohol drinkt. Net of dat HOORT.. uh? Jij bent altijd gezellig <3


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Ah, lief <3 Binnenkort gezellig samen sushi eten. Mét Iced Tea Green!



    25 juni 2015

    Ik drink ook geen alcohol. Eigenlijk omdat ik na 2/3 glazen al aardig aangeschoten ben en als ik weer nuchter ben is de rest weer dronken, totaal niet gezellig dus. Ook vind ik het vaak gewoon niet lekker. Op een feestje kreeg ik ook een opmerking van ‘waarom drink je niet?’ zo vervelend, waarom zou je zoiets uberhaudt moeten toelichten, alsof het vanzelf sprekend is dat iedereen drinkt op een feestje.

    x


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Ik vind het ook heel vervelend dat ik het altijd moet toelichten. Op een gegeven moment heb ik daar ook gewoon geen zin meer in. Vaak is dan de ‘short-cut’: “Ik moet rijden.” Einde discussie ;-)



    25 juni 2015

    Ik drink zelf wel. Niet vaak hoor, maar als het weekend is en ik ga met vriendinnen drinken dan vind ik het fijn om een wijntje te drinken. Ook bij het avondeten drink ik zo nu en dan een glaasje. Ik drink echt alleen maar wijn, andere alcoholische drankjes vind ik simpelweg niet lekker.
    Vervelend dat mensen zo negatief reageren op jouw keuze om geen alcohol te drinken. Als je het niet prettig vindt om alcohol te drinken dan is het juist alleen maar goed dat je daar niet voor kiest. Als je iets drinkt waar je niet achter staat zul je juist vast minder gezellig zijn dan wanneer je iets drinkt wat je wel lekker vindt. :)


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Precies! Andersom heb ik er ook geen probleem mee dat vriendinnen diverse wijntjes achterover tikken. Ieder z’n eigen ding ;-)



    25 juni 2015

    Ik zag dit onderwerp ook al bij Merel van de Groene Meisjes voorbijkomen, ook zij moest verantwoording afleggen voor het feit dat ze (bijna) geen alcohol drinkt. En dat is inderdaad heel gek. Ik drink een glaasje of niet. Meer dan dat en ik voel me de volgende ochtend ruk. En ik heb niet het gevoel dat ik dat hoef uit te leggen want iedereen waar ik mee drink, weet dat ik maar een klein meisje ben die niet zoveel kan/wil hebben. Ik heb niet het gevoel dat ik mee moet drinken omdat ik anders niet gezellig ben. Wat ik wel ongezellig vind, is als mensen steeds meer drinken, terwijl ik allang op cola ben overgegaan. Mensen reageren anders dan normaal en ik vind ze moeilijker te peilen. Meestal het teken voor mij om naar huis te gaan. De rest ligt dan de volgende ochtend te zuchten in bed, terwijl ik me fris en fruitig voel. Niks om je voor te schamen. ;)


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Oh, dan moet ik dat artikel even gaan terugzoeken dan. Zal vast ook heel herkenbaar zijn voor mij… Inderdaad één grote plus: geen kater! Jeeeeej.



    25 juni 2015

    Ik drink ook nooit of te nooit alcohol en hoewel er dan altijd opmerkingen komen -die ze grappig bedoelen-, doet het soms wel wat pijn. Alsof het stoer is dat je ladderzat rondhuppelt, dat vind ik nu toch echt niet. Leve het nuchterschap!


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Nee, dat vind ik dus het vervelendste eraan. Het is sociaal gezien ‘stoer’ om alcohol te drinken, maar vooral als je dit niet doet ‘suf’, ‘saai’, ‘braaf’ en ‘ongezellig’. Daar kan ik zó pissig om worden. Lang leve mijn blog waar ik even mijn hart heb kunnen luchten en ik dit soort lieve reacties krijg ;-)! X



    25 juni 2015

    Ik vind zelf een drankje lekker wanneer ik er zin in heb, maar ik drink ook zo goed als nooit. Want het is net zo gezellig zonder alcohol ;) Iedereen moet gewoon doen wat ze lekker vinden op dat moment, en Ice Tea is gewoonweg lekkerder ;D

    xxx


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Precies! Soms heb ik wel zin in een wijntje hoor en dan kies ik hier ook gewoon voor. Maar goed, 9 van de 10 keer kies ik liever voor Iced Tea. And that’s OK :-)



    25 juni 2015

    Ik zou niet weten waarom je minder gezellig bent als je kiest voor fris in plaats van alcohol. Ik denk eerder dat sommige mensen vervelender worden van alcohol. (Niet allemaal natuurlijk!) Ik drink zelf af en toe wel een wijntje, maar nooit meer zoveel dat ik echt dronken ben. Ik heb anders echt verschrikkelijke katers en daar zit ik echt niet op te wachten.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Nou, ik mag er wel bij vermelden dat ik een ontzettend gezellige dronk heb. Ik ben dan het type: “IK HOU VAN IEDEREEN”. Haha!



    25 juni 2015

    Haha, dat vind ik juist heel grappig en schattig. Ik word ook nooit vervelend. Ik ben van mezelf best al druk, dus dan wel nóg drukker. Maar volgens anderen ben ik heel grappig en entertainend. Dus dat scheelt, haha.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Volgens mij zijn wij dan een heel leuk dronken duo ;-)



    25 juni 2015

    Zelf drink ik ook amper alcohol. De reden is eigenlijk omdat ik er alleen maar ontzettend moe van word. Heel af en toe drink ik wel wat , maar ook dan drink ik niet veel alcohol.



    25 juni 2015

    Ik moet toegeven dat ik zelf ook schuldig ben aan scheve blikken, niet als mensen cola drinken ext. Dat is gewoon lekker maar als we op vrijdagavond naar carre gaan of gaan feesten is er iemand in onze groep die water drinkt. Ze heeft nog nooit in haar leven alcohol geprobeert omdat het niet mag van haar ouders… ik vind het wat vreemd als 18 jarige maar goed, haar volste recht natuurlijk!


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Nou, als ze het doet ‘omdat het niet mag van haar ouders’, dan snap ik de verbazing wel een beetje. Maar als ik het dan toch een beetje voor haar mag opnemen: hoe erg is het dat ze water verkiest boven cola? Ieder z’n eigen ding, toch ;-)?



    25 juni 2015

    Ik drink wel graag alcohol tijdens een feestje of verjaardag, het hoort er gewoon bij vind ik. Maar als ik bijvoorbeeld hoofdpijn heb of niet helemaal lekker ben drink ik net zo lief een glaasje fris. Maar ik houd gewoon van alcohol, haha! En ik heb er ook vrijwel nooit last van (tenzij de paar glaasjes overgaan in een paar flessen, oeps…), dus dat scheelt ook weer.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Ik veroordeel ook helemaal niemand die wel graag alcohol drinkt. Inderdaad ieder z’n eigen ding, zolang iedereen ook maar elkaar z’n eigen ding láát doen ;-)



    25 juni 2015

    Heel herkenbaar, ik drink ook nooit alcohol! Vooral rond mijn 16e/17e was het echt heel frustrerend om aangekeken te worden alsof ik van een andere planeet kwam.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Haha, echt hè!



    25 juni 2015

    Ik vind dat iedereen dat gewoon zelf mag weten en mag doen wat hij/zij prettig vind! Ik kies soms ook gewoon voor fris!



    25 juni 2015

    Goed stuk! Zelf drink ik wel, maar ik ben nog nooit dronken geweest, dat hoeft voor mij ook helemaal niet. Ik wil nog graag weten wat ik die avond heb gedaan én de controle er over houden. Sommige vriendinnen drinken niet, maar dat maakt mij echt niet uit. Als ik ooit mijn rijbewijs heb wil ik ook best wel de BOB zijn. Don’t care!


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Mij lijkt het ook enórm naar om een black-out te hebben. Zelf heb ik het liefst een herinnering aan iedere minuut van de avond!



    25 juni 2015

    Pfff mensen moeten echt niet zo raar doen om alcohol. Je bent veel leuker als je niet van de grond geraapt moet worden of complete wartaal uitslaat, ha! Nee maar echt, iedereen doet lekker wat ‘ie zelf wil. Ik heb ook evenveel plezier met een glaasje alcohol als zonder, sfeer maak je zelf (en niet de drank). Niks van aantrekken! X



    25 juni 2015

    Zo herkenbaar. Ik drink al jaren geen alcohol meer om persoonlijke redenen en zelfs toen ik wel nog wat dronk, stopte ik na één of twee glaasjes. Nog altijd moet ik mij daarvoor verantwoorden, alsof ik de grootste seut ben omdat ik liever een cola heb. Enorm frustrerend! Gelukkig weten mijn vrienden en familie het ondertussen al en proberen zij mij niet meer te overtuigen. Echt erg dat je raar aangekeken wordt omdat je geen alcohol drinkt. Het is enorm schadelijk, maar niemand lijkt daarom te malen…



    25 juni 2015

    Vervelend he als ze zeggen dat je niet gezellig bent als je niet wat alchohol drinkt. Nou ik doe het ook niet hoor! en als ik bijvoorbeeld een keer 1 glas neem dan verwachten ze dat ik de hele kroeg leeg drink ahagagag



    25 juni 2015

    Ik drink een glas per jaar. Ik reageer er vrij heftig op, ook voor een deel door mijn medicijnen. Maar ik heb alcohol ook helemaal niet nodig om leuk te zijn. Sterker nog, ik kan soms ook dronken zijn van geluk. Ik heb wel eens de vraag gekregen hoeveel ik al op had terwijl ik die avond geen druppel alcohol had gedronken


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Oh, héél herkenbaar dit! I’m drunk on happiness ;-)



    25 juni 2015

    Ik drink eigenlijk sowieso niet. Ik vind het gewoon helemaal niet lekker. Daar word ik best vaak op aangekeken. Mensen die zeggen ‘je moet het leren drinken’ vind ik altijd nogal vreemd. Ik vind het helemaal niet nodig om het te leren drinken, waarom zou ik? Haha.
    Liefs


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Eens! Dat soort mensen willen vaak zelf ook niet ‘leren’ water te drinken ;-)



    25 juni 2015

    Haha, als 17-jarige drink ik niet vaak en toen ik laatst op een terrasje zat keek niemand mij raar aan toen ik een ijsthee vroeg. Gelukkig maar! Wij hebben op de studie dit jaar twee keer een opdracht gehad van Nix18 waaruit bleek dat ik de enige 17-jarige was die (bijna) geen alcohol dronk. Dit vonden de mensen wel apart, maar omdat ik er zelf best normaal onder was en de klasgenoten elkaar respecteerde, zeiden ze verder niks raars erover. Ze denken erover zoals mensen erover horen te denken: dat beslis je toch lekker zelf?!



    25 juni 2015

    respecteerden* omykaaad


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Het lijkt me ook wel lastig hoor met die vernieuwde leeftijdsgrens. Als je al ‘gewend’ bent om te drinken, snap ik wel dat je er moeite mee hebt om dan te stoppen. Maar dit is inderdaad wel je eigen keuze!



    25 juni 2015

    Ik drink eigenlijk ook zelden alcohol. Heel af en toe een wijntje, maar dat is meer omdat ik mezelf in sommige situaties dan nét iets meer op mijn gemak voel. Ik vind de meeste alcoholische drankjes namelijk helemaal niet lekker. Vroeger dronk ik nog wel eens alcohol om ‘er bij te horen’, maar tegenwoordig schaam ik me er echt niet voor om gewoon een cola light te bestellen.



    25 juni 2015

    Ik drink zelf ook eigenlijk geen alcohol. Ik word er namelijk ook moe van en ik krijg last van mijn maag. Een glaasje wijn is geen probleem, maar bij twee glazen ben ik al dronken en kruip ik naar huis, haha.



    25 juni 2015

    Ik begrijp ook echt niet dat mensen zich zo over kunnen verbazen als je geen alcohol drinkt. Ik drink het niet vanwege medische redenen, maar alsnog ben ik er nooit fan van geweest en mis ik het eigenlijk niet. Ja soms, als echt iedereen aangeschoten is, maar dan bedenk ik me ook dat ik zonder ook gezellig kan zijn. :)



    25 juni 2015

    Ik ben nog niet oud genoeg voor alcohol, maar ik begrijp je wel! Ik snap niet dat mensen dat soort opmerkingen maken. Ik heb met mezelf afgesproken om nooit alcohol te gaan drinken, doe mij maar een glaasje Fanta :)



    25 juni 2015

    Goed punt! :D Ik drink ook geen alcohol, vrijwel nooit. Misschien 2 glaasjes per jaar. Waarom? Omdat ik het niet lekker vind en ook helemaal niet nodig. Alcohol drinken om erbij te horen vind ik niet een goede reden. Ook zonder alcohol kan ik het net zo gezellig hebben en het is nog stukken goedkoper en veel beter voor de gezondheid ook. Toen ik jonger was leek het meer een probleem voor mensen. Nu is er vaak één opmerking en vervolgens wordt het gewoon geaccepteerd. Wat ik ook niet meer dan logisch vind eigenlijk :)



    25 juni 2015

    Bij mij heeft het een andere reden – ik hou er gewoon niet van :’). Zelfs dat ‘verplichte’ glas champagne tijdens de jaarwisseling neem ik meestal 1 of 2 slokken van en dan zet ik hem ergens neer om nooit meer aan te raken haha!
    Ik ben ook altijd ‘saai’, want ik drink letterlijk alleen maar water. Koffie lust ik niet, thee geef ik niet zo veel om en frisdrank doet me niks! Alleen af en toe een uitzondering voor hot chocolate caramel bij de Starbucks.. :’) Maar dat is eens in de zoveel maanden haha! Maargoed, zelfs mijn moeder zegt nog altijd ‘wil je echt niks met een smaakje?’, waarop ik altijd antwoord ‘Mam, je kent me inmiddels 23 jaar – wat denk je zelf?’.
    Ik klaag niet hoor.. Kan ik lekker extra veel chocolade eten, zonder al die suikers van de frisdrank hahaha! ;)


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Ik drink ook ALTIJD water! Behalve wanneer in een café wat ga drinken dan. Mensen snappen inderdaad ook niet dat ik water oprecht lekker vind. Zo gek is dat toch niet ;-)?



    25 juni 2015

    Vind het altijd juist grappig en zie het een beetje als sociaal experiment als mensen je zulke vragen stellen. Je kunt daaraan gelijk zien wat iemand belangrijk vindt.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    True! Het zegt inderdaad meer over iemand anders, dan over jezelf ;-)



    25 juni 2015

    Ohhh, zo herkenbaar. Ik drink zelf geen alcohol omdat ik het simpelweg gewoon niet lekker vind. Vaak vinden de omstanders het dan wel nog ‘goed’ van me, maar er is inderdaad altijd wel iemand die erover begint. Geef mij maar lekker een Ice Tea, hoor! :)


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Zelfs als mensen het ‘goed’ vinden vind ik al storend (Het is ook nooit goed ;-)). Dat mensen überhaupt een mening hebben over je drankje vind ik enórm fascinerend.



    25 juni 2015

    Mijn vader drinkt ook nooit alcohol. Hij wil nog steeds niet zeggen waarom, maar ik weet het niet beter. Ik vind het dus helemaal niet raar als mensen op feestje cola verkiezen voor alcohol.



    25 juni 2015

    Het is toch belachelijk dat je verantwoording moet afleggen voor het feit dat je niet meedrinkt! Ik herken het, want ik drink ook niets en het wordt ook altijd aan me gevraagd waarom dan niet. Moet daar perse een reden voor zijn dan?



    25 juni 2015

    Omg ik ben het er helemaal mee eens. Het is ZO irritant om te horen van DRINK JE NIET?! Zelfs bij een etentje. Nee ik drink veel liever water… Ik vind het zo raar dat het sociaal niet geaccepteerd is om geen alcohol te drinken.. Belachelijk.


    Lisa

    25 juni 2015

    Wauw, dit is zo herkenbaar. Ik slik medicijnen en ben na 2 wijntjes al behoorlijk van de kaart. En de volgende dag kan ik helemaal niets meer doen, omdat ik zo ziek word van alcohol. Ook ik krijg regelmatig opmerkingen ‘Huh? Drink jij niet?’, wat ik erg vreemd vind. Ben ik dan raar omdat ik geen alcohol drink? Ben ik raar omdat ik ook lol kan hebben zonder alcohol? Gelukkig vinden mijn vriendinnen het geen probleem. Ik ben sowieso al een gek persoon van mezelf, dus alcohol heb ik daar niet voor nodig haha.



    25 juni 2015

    Ik drink wegens medische redenen niet – slik antidepressiva – en hiervoor noet uit angst (anorexia), maar nu moet ik me ook vaak verontschuldigen bijna dat ik niet drink. Ik wil noet altijd uitleggen dat het antidepressiva is, en als je zegt “medicatie” wil iedereen toch meteen het fijne weten. Wat maakt het nou uit, jij je wijn, ik m’n fris. Hebben we toch beide geen last van.. Snap je heel goed hoor!


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Dat lijkt me inderdaad extra vervelend! Ik kan me heel goed voorstellen dat je soms gewoon geen zin hebt om alles helemaal uit te leggen. En eerlijk: waarom zou je dit ook moeten? Laat iedereen lekker z’n eigen ‘ding’ doen ;-)



    25 juni 2015

    Niet drinken of drinken maakt niet uit ieder zijn ding toch? Ja je wordt er moe van (zelf niet zo’n last van maar alleen als ik moe ben) en dat je last van je blaas krijgt is herkenbaar en enorm vervelend! Prima toch als je niet drinkt als jij je er prettig bij voelt? :)



    25 juni 2015

    Ik geef je he-le-maal gelijk en vind het debiel dat andere mensen je veroordelen. Leven en laten leven toch. Ik ben gek op een goed glas wijn en zou het ook heel irritant vinden als mensen me daarover raar aan zouden kijken. Gewoon lekker drinken waar je zin in hebt, cheers!



    25 juni 2015

    In het weekend drink ik ‘graag’ alcohol, maar als mijn vriendinnen op dinsdagavond allemaal een wijntje bestellen, neem ik net zo lief een ijsthee!



    25 juni 2015

    Hi Femke,
    Ik herken dit ontzettend. Ik word ook altijd “saai, suf, oma” genoemd als ik niet drink. Ik ben 24. Ik ben geneigd om dan te zeggen “JOE, en veel plezier zonder mij”, want zonder alcohol ben ik ook gezellig.:)


    Joli

    25 juni 2015

    Juummm!!! We also love Ice Tea Green!


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    JAAAA!



    25 juni 2015

    Die keren dat ik alcohol drink kun je op een hand tellen in een jaar. En als ik het drink vind ik 1 glas ook meer dan genoeg. Mij zal je ook nooit dronken zien. :)



    25 juni 2015

    Ik drink zelf ook nooit alcohol. Ik vind de opmerkingen soms zo vervelend. Waarom ben je niet gezellig met een cola?

    Liefs, kim



    25 juni 2015

    Lijkt me erg vermoeiend! Ik vind dat iedereen dat voor zichzelf uit moet maken. Ik drink zelf een wijntje, maar dat doe ik omdat ik het lekker vind. Niet omdat de avond dan ‘gezelliger’ is ;) Wat ik trouwens wel vaak heb als ik in plaats van frisdrank water bestel. Dan is het gelijk zo van: “Water????!” Dat is ook echt super irritant.



    25 juni 2015

    Oh my god! Zo herkenbaar, i feel you! Ik bedoel, ik houd heus wel van een lekker drankje, maar het is zoals je zegt niet een graadmeter voor een gezellige avond. Ik drink alleen als ik er zin in heb en als ik het drankje ook echt lekker vind. Dat mensen zich lekker met hun eigen glas bezig houden, haha.



    25 juni 2015

    Lekker to the point! Ik lust af en toe ook wel een glaasje (of 2, of 3, of teveel), maar kan ook tijdenlang zonder alcohol. Puur omdat ik productiever ben en me lekkerder voel dan wanneer ik brak ben.



    25 juni 2015

    Tot mijn 16e heb ik niets gedronken. Daar werd toen ook vrij bizar over gedaan, iedereen vond het maar raar en saai. Ik snap dat echt niet! Ook nu ik zelf wel drink heb ik er echt geen moeite mee als iemand anders niet drinkt.



    25 juni 2015

    Ik begrijp je helemaal. Zelf hebben vrienden ook al eens gezegd van: ‘alle jong, neem toch een pintje’ of ‘alle, saaie, drink toch een glaasje’. En dat terwijl ik zeker regelmatig een glaasje drink, maar gewoon wanneer ik er zin in heb. Ik vind het echt zo belachelijk dat ze je hier raar om bekijken. Iedereen drinkt toch wat hij of zei wil. Oh, en soms vullen ze op een feestje je glas cava gewoon bij terwijl je er maar eentje wilde omdat je met de auto bent. Fijn is dat zeg, want als je neen zegt kijken ze je nog eens raar aan (zelfs als je zegt dat je met de auto bent). Slaat echt nergens meer op tegenwoordig!



    25 juni 2015

    Ik heb helemaal geen probleem met mensen die niet drinken, wel met mensen die het er dik op moeten leggen. Maar dat vind ik met alles wat mensen laten. Of iemand wel of niet gezellig is ligt aan de persoon en niet aan wat je er in gooit.

    Wat ik zelf trouwens altijd extreem irritant vind aan niet drinken is dat je het zo koud krijgt! Zeker omdat de beschonken mensen het niet voelen en dus alles wagewijd open laten staan, hahaha.


    Ingrid

    25 juni 2015

    Ik herken me ook helemaal in deze blog! Leuk om te zien dat er zoveel meer mensen zijn die er net zo over denken, helaas kom ik die alleen nooit tegen. Ik ben geen geheelonthouder, ik hou echt van whisky, wijn, speciaalbier, cocktails etcetera. Maar ik drink omdat ik het lekker vind, dus meestal een of twee glazen en dan vind ik het wel weer mooi. Drinken om het aangeschoten/dronken worden is niets voor mij. Ik heb daardoor vaak genoeg te horen gekregen dat ik saai ben. Of toch bier in mijn handen gedrukt gekregen, terwijl ik cola vroeg, zo flauw.



    25 juni 2015

    Ik ben het zo met je eens! Ik drink zelf ook geen alcohol en ik vind het zo irritant als mensen daar raar over doen? “Wil je wijn? Of een biertje? NIET? Hoezo niet??” Ik begrijp dat echt niet. Vanwege die frustratie had ik een soortgelijk artikel klaarstaan en ook al volg je mij volgens mij niet, ik zal hem wat later inplannen, want ik wil niet overkomen als een copycat ;) Maar lotgenoten heb je absoluut! Goed dat je dit plaatst!


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Oh, heel herkenbaar hoor! Zelf denk ik ook een héél origineel idee te hebben en dan komt iemand anders ermee op de proppen. Dan inderdaad maar later inplannen. Ik weet in ieder geval nu dat je het idee niet hebt ‘gejat’ – voor zover dat überhaupt mogelijk is, want het is natuurlijk een open onderwerp ;-)



    26 juni 2015

    Thanks meis, heel fijn dat je dat zegt!



    25 juni 2015

    Wat goed dat je hier over schrijft, want dit is inderdaad echt een ding. Ik dronk dus ook niet zo vaak alcohol (om verschillende redenen) en als ik dan wél besloot iets te nemen kreeg ik te horen ”dat je toch niks dronk?”. Nu heb ik besloten het gewoon helemaal maar te laten zodat het gewoon duidelijk is. Ook voor mezelf :) (al is het bij cocktails soms wel moeilijk hah).



    25 juni 2015

    Wat een top artikel. Gezelligheid staat niet in verhouding met alcohol. Ik heb ook wel eens verbaasde gezichten gekregen als ik tijdens een feest of verjaardag geen alcohol nam. Sorry, maar ik vind cola gewoon 10 keer lekkerder.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Eens! Dankjewel voor je fijne (en bemoedigende!) reactie :-)



    25 juni 2015

    Heel herkenbaar en ook behoorlijk frustrerend: ah waarom niet? Jij bent ook niet gezellig. Allemaal uitspraken die ik regelmatig hoor. Ik snap echt niet waarom ik een uitzonderingspositie krijg omdat ik niet drink. Om eerlijk te zijn heb ik vanwege opmerkingen over het niet gebruiken van alcohol vriendschappen verbroken: ik wil geaccepteerd worden om wie ik ben.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Daar kan ik me wel iets bij voorstellen! Als zij jou anders gaan zien als persoon -alleen vanwege wat je drinkt- dan snappen zij gewoon niet hoe jij écht bent.



    25 juni 2015

    Zo herkenbaar. Ik drink ook geen alcohol. Niet meer althans. Ik dronk vroeger wel alcohol. Liet me altijd opjutten door de mensen om me heen en ik kan helemaal niet goed tegen alcohol. Ik woog niet zoveel, had altijd een lege maag, maar gooide wel een hoop alcohol naar binnen. Het gevolg was dat ik binnen twee glaasjes goed aangeschoten was en ik desondanks door bleef drinken. De volgende dag koppijn en soms zelfs ziek. Ik was er klaar mee. Vond alcohol niet eens lekker. Sindsdien heb ik besloten gewoon niks meer te drinken. Nouja niks, misschien een glaasje per jaar. Gelukkig doen mijn vrienden meestal niet moeilijk, maar mensen die ik tijdens het uitgaan leer kennen dan weer wel.. Tegenwoordig zeg ik dan maar dat ik de Bob ben. Ben ik meteen van het gezeik af haha.


    Femke - Youniqueblog

    25 juni 2015

    Dit is ook meestal mijn ‘excuus’ als ik geen zin heb om het uit te leggen :’) Al krijg ik dan soms nog weleens de vervolgvraag: “de volgende keer moet je regelen dat iemand anders rijdt, hè? *wink wink*” Uh. Oké.



    26 juni 2015

    Wat gek dat mensen raar reageren! Ik vind ook dat iemand lekker zelf moet weten of hij drinkt of niet! Ik drink maar zelden, wordt gelukkig nooit vreemd aangekeken maar misschien omdat mensen dat van me gewend zijn?



    26 juni 2015

    Ik ben 44 en drink ook niet, nooit gedaan ook. Krijg vaak de vraag: Is dat uit principe? nee hoor, ik vind het gewoon echt niet lekker. En net wat jij zegt. Ik ben net zo vrolijk en gezellig zonder alcohol als met (denk ik, weet ik dus niet hahaha).



    26 juni 2015

    Helemaal herkenbaar, en een tof artikel! Hoewel ik wel omwille van medische redenen geen druppel alcohol aanraak. Ik ben ook nog “vrij jong” (18 jaar) en dan kijken zij mij helemaal vreemd aan als ik besluit een glaasje fris te verkiezen boven alcohol.



    27 juni 2015

    Wat heb je dit weer fijn geschreven zeg! Vroeger dronk ik wel vaak alcohol, maar tegenwoordig eigenlijk bijna niet meer en ben ik vaak ook de bob. Ik word daar ook nog weleens raar op aangekeken, maar ben het wat dat betreft volledig met je eens: ik hoef geen verantwoording af te leggen voor mijn eigen keuzes daarin toch? Mooi trouwens dat zoveel mensen zich herkennen in dit artikel :-) X



    27 juni 2015

    Je kiest zelf wat je wilt drinken, dat hoeft niemand voor jou bepalen. En je kan best een gezellig persoon zijn zonder alcohol :) Ik drink meestal wel alcohol als ik wegga, maar niet meer in overdreven mate zoals ik vroeger al wel eens deed. En ik mag niet eens alcohol of frisdrank drinken vanwege mijn dieet, dus een watertje is voor mij de beste oplossing :) Maar aangezien ik al helemaal als een gek zou bekeken worden moest ik dat bestellen tijdens een avondje stappen, neem ik gewoon een glas drank en doe ik daar de hele avond mee :) Liefs! x



    3 juli 2015

    Ik ben 21 en drink nog steeds niet. Ik heb alleen ooit 1 mini slokje champagne gehad omdat mn moeder toen 50 werd maar ik vond het smerig haha! Ik heb meerdere redenen waarom ik het niet drink en heb ook niet echt het idee dat ik iets mis of zo



    3 juli 2015

    Ik drink ook vaak niets van alcohol. Ik krijg soms ook vreemde blikken maar probeer me dat niet aan te trekken. Ik kan gewoon niet goed tegen alcohol en iedereen die beweert dat dat beter gaat als je eenmaal gewoon bent meer alcohol te drinken… Laat ik zeggen dat ik die grens niet wil opzoeken. Ik lust ook gewoon heel veel alcoholische dranken niet…



    6 juli 2015

    Ik heb al ongeveer 2 jaar helemaal niets van alcohol op, eigenlijk is de enigste reden dat ik het niet op heb, omdat ik een glaasje cola of wat dan ook veel lekkerder vind, haha.



    8 juli 2015

    Hulde! Ik word ook altijd gezien als de suffe vriendin omdat ik niet drink. Bij mij komt het omdat ik het niet lust (prik en de smaak van alcohol vind ik gewoon vies) en er gewoon geen behoefte aan heb. En inderdaad de hoeveelheid drank is geen graadmeter voor een toffe avond.



    30 september 2015

    SEPqQF Thank you for what you ave. This really is the very best article IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžve study



    1 oktober 2015

    I simply want to say I am just new to blogging and site-building and actually savored this web-site. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You amazingly come with amazing article content. With thanks for revealing your web page.



    26 december 2016

    Thank you so much for providing individuals with an exceptionally spectacular chance to discover important secrets from here. It really is so pleasurable and packed with a good time for me personally and my office acquaintances to search your blog at the least 3 times in one week to read the new items you will have. And indeed, we are usually amazed for the tremendous opinions you give. Certain 4 facts in this posting are truly the most beneficial we’ve ever had.


    Sofia

    17 april 2017

    Ik drink nooit alcohol. Ik vind het meeste niet lekker en ik wordt er zo duf als een konijn van.

    1x uitleggen? Hell no. Elke keer uitleggen. Flauwe grappen enz. Wordt er moe van en ik lach er niet meer om en laat meeken dat ik klaar ben met die flauwigheid.