Dit máákt je dag: sprits - hazelnootpastabonbons -
22/07/2015


sprits - halzenootpastabonbons header

Chocolate is the answer. Who cares what the question is.” Grote kans dat je deze uitspraak al veelvuldig voorbij hebt zien komen op Pinterest of Instagram. En hé… Wie ben ik om dit te ontkennen? Speciaal voor HEMA maakte ik deze enórm verslavende sprits – hazelnootpastabonbons. Extra plus: ze zijn héél simpel om te maken.

Deze ingrediënten moet je op je boodschappenlijstje krabbelen: 400 gram boter, 200 gram pure chocolade, een pak fondantspritsjes en hazelnootpasta.
sprits - halzenootpastabonbons 1
Verkruimel de fondantspritsjes en voeg hieraan de boter toe. Vermeng deze twee ingrediënten met je handen totdat er één grote bol ontstaat. Maak hieruit kleine bolletjes en leg ze op een bord. Zet deze nu 15 minuten in de koelkast om ze op te laten stijven. In de tussentijd kan je de chocolade au bain-marie laten smelten. Gelukt? Haal de deegbolletjes uit de koelkast en dip deze (met behulp van een satéprikker) één voor één in de chocolade. Leg ze vervolgens weer op een bord, maar gebruik nu bakpapier als ondergrond. Laat ze opnieuw even afkoelen in de koelkast, zodat de chocolade tot haar vaste vorm kan komen.

sprits - halzenootpastabonbons 3
Wanneer de chocolade geheel stijf is, kan het versieren van de bonbons beginnen. Ik koos ervoor om hazelnootpasta te mengen met de gesmolten chocolade dat ik overhad en zette -met behulp van een lepel- dunne strookjes over de bonbons. Natuurlijk kan je hiervoor ook een spuitzak gebruiken. Nadat ik de sprits – hazelnootpasta bonbons op een mooi serveerbord had gelegd, besprenkelde ik deze met witte chocoladekrullen voor dat ultieme traktatiegevoel. Bon appetit!

sprits - halzenootpastabonbons 2
Het originele artikel verscheen op HEMA Blog. Waar ik sta te shinen van trots naast bloggers als Iris, Shifra en Olga. #ZOBLIJ



30 reacties


    22 juli 2015

    Love it!! Ik wil dit, NU!



    22 juli 2015

    Hmm, klinkt lekker! Alleen zou ik dat dan eten met een pasta zonder hazelnoot, want daar ben ik allergisch aan. Het ziet er ook best chique uit! Leuk dat je dit voor Hema mocht schrijven! X



    22 juli 2015

    This looks so. good. Yay voor chocolade.



    22 juli 2015

    Oh dat ziet er echt heerlijk uit :)
    Bedankt voor het recept, ik ga het zeker eens maken deze vakantie :)

    Liefs Esmee



    22 juli 2015

    Dat ziet er lekker uit!



    22 juli 2015

    Waaaaa zo lekker! <3



    22 juli 2015

    Wat een plaatjes. Die zien er zo onwijs goed uit, alsof het zo uit de winkel kan komen. Ik zou ze allemaal in één keer opeten.


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Wat een lief compliment, dankjewel! Enne: ik zal niet bevestigen, noch ontkennen dat ik ze zelf ook in één keer heb opgegeten ;-)



    22 juli 2015

    Ziet er heerlijk uit!



    22 juli 2015

    Ziet er heerlijk uit Femke! En inderdaad.. Chocolate is always the answer. Ik heb toevallig gisteren een artikel over chocoholics geschreven. Maar dat duurt nog even voor deze online komt.



    22 juli 2015

    Oeh lekker! Ziet er uit alsof je ze van de chocolatier hebt. Yumm! <3


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Ah wat lief <3



    22 juli 2015

    Heerlijk!

    x



    22 juli 2015

    Oh Fem, dat ziet er heerlijk uit!



    22 juli 2015

    Het ziet er zó heerlijk uit! <3



    22 juli 2015

    Ziet er delicious uit!



    22 juli 2015

    Nom nom, dit ga ik zeker eens proberen met glutenvrije koekjes :’D


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Wat een slim plan! Laat je even weten als het is gelukt :-)?



    22 juli 2015

    Wauw wat ziet dit er goed uit! Ga ik zeker eens proberen :)


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    LEUK! Laat je me even weten als het is gelukt?



    22 juli 2015

    YUP THIS MADE MY DAY :)


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    YAY!



    22 juli 2015

    Ohhhhh wat ziet dit er lekker uit (kwijlt)



    22 juli 2015

    Ze zien er echt heerlijk uit!



    24 juli 2015

    Wah! Love this! Zo lekker!



    24 juli 2015

    Nou eet ik al dik 1,5 jaar geen chocolade meer, maar na het zien van deze foto’s…oeffff lastig! haha


    Femke - Youniqueblog

    25 juli 2015

    Wauw! Heeft dat nog een speciale reden?



    3 augustus 2015

    Ziet er heerlijk uit! Liefs! x



    30 september 2015

    fPG1QZ You ave made some really good points there. I checked on the net for more info about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.



    1 oktober 2015

    iifHOI Thanks-a-mundo for the post.Much thanks again. Much obliged.