Minder bekende chick flicks die je deze zomer móét zien -
21/07/2015


minder bekende chick flicks
Als ik ergens enórm vrolijk van kan worden, dan zijn het wel chick flicks. Natuurlijk begrijp ik heel goed dat je met dit warme weer liever gaat zonnen dan achter de tv kruipt. Toch zin om de hitte te ontvluchten? Dan kan ik deze minder bekende chick flicks absoluut aanraden.

Georgia Rule
“De rebelse tiener Rachel wordt in de zomervakantie bij haar strenge oma Georgia gedumpt om wat manieren bij te leren.” Vooruit. Het plot is niet baanbrekend, maar het is wel een film met een onverwachte twist en die je doet twijfelen wat nou écht de waarheid is. Extra leuk omdat Lindsay Lohan de hoofdrol bekleed en ze in het christelijke dorpje enórm uit de toon valt. En nee: niet alleen vanwege haar kledingstijl.
Georgia Rule

Mona Lisa Smile
De ambitieuze kunstgeschiedenislerares Katherine (Julia Roberts!) wordt aangenomen op een ouderwetse meisjesschool, waar de vrouwelijke leerlingen allesbehalve worden gestimuleerd om hun eigen mening te uiten. Tegen de regels van de school stimuleert ze de jonge vrouwen hun eigen carrière op te bouwen. En nee: dit wordt niet door iedereen goed ontvangen. Met glansrijke bijrollen van Kirsten Dunst en Julia Stiles.
mona lisa smile

Greta
Nóg een film waarbij een tiener in de zomervakantie bij haar grootouders wordt gedumpt. Dit keer gaat het om de suïcidale Greta die een bucket list heeft gemaakt met dingen die ze wil doen voordat ze vóór haar 18e zelfmoord pleegt. Het klinkt nu héél dramatisch, maar 90% van de film is gewoon héérlijk sarcastisch. Enne: met Hilary Duff in de hoofdrol kan een film natuurlijk nooit stom zijn.
Greta

LOL
Afgezien van The Last Song, heb ik maar weinig films met Miley Cyrus op mijn kijklijstje staan. Toen ik een aantal jaar terug de DVD ‘LOL’ in schappen zag liggen, besloot ik het toch een kans te geven. Wat bleek? Ik vond ‘m superleuk. Het gaat over de vriendschap tussen Lola en (hottie) Kyle en alle high school troubles die hierbij komen kijken. Voorspelbaar? Absoluut. Dat maakt chick flicks toch ook zo leuk?
LOL

Walk Of Shame
De meest nieuwe film in heel dit rijtje én met Elizabeth Banks in de hoofdrol. Meghan Miles is een verslaggeefster die ervan droomt om nieuwslezeres te worden bij een grote omroep. Wanneer ze na een mislukte auditie én onenightstand in het centrum van Los Angeles terechtkomt, zonder telefoon, auto, identiteitskaart of geld, wordt ze opeens gebeld dat ze tóch nog kans maakt om anchorwoman te worden. Maar erm… Hoe komt ze daar?! Een enorm vermakelijke film.
walk of shame

Kennen jullie deze minder bekende chick flicks al? Welke zouden jullie nog graag willen zien?



60 reacties


    21 juli 2015

    Walk of Shame heb ik gezien en die vond ik echt heel erg leuk! ‘krabbelt de rest op een lijstje’. Ik vind het wel leuk om dit soort films te kijken als ik lekker alleen thuis ben!



    21 juli 2015

    Oh jeetje, als echte filmliefhebber schaam ik me nu toch wel een beetje dat ik alleen LOL gezien heb. Maar die was inderdaad heel leuk, dus ben benieuwd naar de andere films! Leuk om een keer minder bekende chick flicks te delen, die bekende hebben wij dames (meestal) toch allemaal al gezien haha!



    21 juli 2015

    Aaah deze klinken heel leuk! De films worden genoteerd,leuke tips!



    21 juli 2015

    Walk of Shame en Mona Lisa Smile vind ik heerlijk.. Georgia Rule ken ik niet, lijkt me leuk :-)!



    21 juli 2015

    Jaa, leuk!! Ik houd van Lindsay & Hillary dus double win!


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Hier ook een zéér groot fan. Met name Hilary Duff ;-)



    21 juli 2015

    Ah wat klinken die chick flicks leuk! Gaan op m’n lijstje, want ik ken er maar ééntje van. LOL vond ik leuk, maar héél simpel haha. Ik miste toch wel een beetje meer diepgang, maar goed, daarvoor is het een chick flick :D. X



    21 juli 2015

    Leuk artikel Femke! Ik vind chick flicks ook heel erg leuk! En ik weeg er nog een. So Undercover, ook met Miley cyrus. Verder ben ik de namen vergeten hehe. Veel Liefs


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    So Undercover wil ik nog steeds ZO graag zien :-)



    21 juli 2015

    Leeeeeuk! Ik heb de komende week weer wat de doen op mn vrije avonden :)



    21 juli 2015

    Aaaah, wat ben ik blij met dit lijstje!! Afgelopen weekend heb ik mij rot gezocht naar een echte chickflick! (Jaaaaa, no kidding, Hans vindt dat ook geweldig om mee te kijken. Haha!) Maar hier staat er een paar tussen die ik nog niet gezien heb! LOL liep ik ook altijd voorbij, die gaat nu snel op mijn lijstje!


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Ooo, ik ben zó jaloers dat Hans ook dol is op chickflicks. Roy heeft hier echt een regelrechte aversie tegen! Al heb ik ‘m laatst betrapt toen hij toch stiekem aan het meegluren was met Labor Pains ;-)



    21 juli 2015

    Walk of shame is zoo leuk!



    21 juli 2015

    Ik ben niet een enorme tienerfilm fan, dus die sla ik eventjes over. Maar Walk of shame klinkt wel goed voor een onbezorgde avond met veel popcorn. Ik vind Elizabeth Banks vaak heel leuk. :)



    21 juli 2015

    Ik heb toevallig laatst LOL op Netflix gezien en ik was aangenaam verrast. Mona Lisa Smile is stiekem toch wel een beetje een klassieker dus die vind ik ook helemaal leuk en Greta en Georgia Rule moet ik echt nog maar eens gaan kijken. Hoe oud ik ook ben ik blijf een zwak houden voor dit soort films ;).



    21 juli 2015

    Oeh er zitten er een paar bij die ik nog niet heb gezien! Snel een keertje kijken op een regenachtige dag!
    Liefs, Iris



    21 juli 2015

    Deze gaan allemaal op m’n lijstje! Het is lang geleden dat ik zulke (foute) meidenfilms heb gekeken, dus binnenkort trakteer ik mezelf op een avondje meidenfilms <3



    21 juli 2015

    Wauw ik ken deze films allemaal nog niet haha! Die kan ik weer aan mijn lijstje toevoegen :)



    21 juli 2015

    Ha, die gaan dus op mijn lijstje! Ik ken alleen Walk of Shame (geweldig!), maar ga Mona Lisa Smile ook zeker kijken. De andere twijfel ik een beetje over, ik ben niet meer zo van de High School-films, maar Lindsey Lohan en Hilary Duff zijn wel erg leuk.


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Als je echt een aversie hebt tegen high school, dan zou ik LOL skippen als ik jou was. In de films met Lindsay Lohan en Hilary Duff komt geen high school aan te pas – alleen puberende tieners ;-)



    21 juli 2015

    Dit is een enorm goede lijst, aangezien ik ze zelf al allemaal heb gezien (oeps..). Perfect voor een luie zomerdag!


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Yay, een mede-chickflickverslaafde! Of mogen we daar niet trots op zijn?



    21 juli 2015

    Vernieuwende lijstje, ik kende alleen LOL dus nu kan ik weer enkele films bekijken. :)



    21 juli 2015

    Ik kende ze allemaal niet, dus ik heb je artikel opgeslagen :D



    21 juli 2015

    Volgens mij heb ik ze allemaal nog niet gezien! Van LOL wel gehoord, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Snel eens bekijken maar. :-)



    21 juli 2015

    LOL is een echt een super leuke chick flick. Als groot fan van Miley heb ik al haar films al meerdere malen bekeken. The last song blijft toch zeker wel mijn favoriet! Heb je So Undercover wel eens gezien? Echt een aanrader als je nog een leuke chick flick film wilt zien! :)


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    So Undercover wil ik nog héél graag een keer zien. Maar om de één of andere reden komt het daar steeds niet van! Zo stom. Die film lijkt me namelijk ook echt ont-zet-tend leuk!



    21 juli 2015

    Ze klinken allemaal erg leuk! Nog geen van deze films heb ik gezien, ga me nu diep zitten schamen…


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Aaaw! Nou, een goede reden om eens wel een film uit dit rijtje te kijken ;-)



    21 juli 2015

    De laatste 3 heb ik gezien en zijn echt onwijs leuk!

    x



    21 juli 2015

    Ik heb een gigantische hekel aan chickflicks, dus ik denk dat ik voor een keer jouw tips niet zal opvolgen ;-)


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Oh no! Ga gauw je mond wassen jij ;-)



    21 juli 2015

    Ik ken de eerste twee al, maar ik ben wel benieuwd naar Greta!

    Ps: yeahhh chickflicks <3



    21 juli 2015

    Georgia Rule en Mona Lisa Smile vond ik hele fijne films. Ik moet bekennen dat LOL me niet zo trekt, voornamelijk door de slechte reviews maar wellicht geef ik het een kans. Walk Of Shame wilde ik nog steeds kijken, misschien vanavond maar meteen even doen.


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    LOL is absoluut geen cultureel hoogstandje, maar het is de ideale film om je hersenen te ‘luchten’. En Walk of Shame is zó leuk! Heb je ‘m ondertussen al gekeken?



    21 juli 2015

    Ik heb LOL gezien, die is echt heel erg leuk!



    21 juli 2015

    Ik heb laatst The First Time gezien, zooo’n leuke film! Die past zeker in dit rijtje. Oh en nee, het gaat niet alleen maar over de eerste keer seks – het is veel meer dan dat. En onwijs leuke high school romcom, echt een goede zeg maar.


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Oké, die film staat NU genoteerd :-)



    21 juli 2015

    Ik heb er 2 gezien, maar de rest ga ik zeker opschrijven! Ooh, en ik kijk al zo veel en ik mort nog zoveel kijken ;)


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Oooo, héél herkenbaar dit…



    21 juli 2015

    LOL kende ik al, Greta heb ik op DVD alleen nog nooit echt bekeken en de rest voeg ik aan mijn lijstje toe om nog eens te kijken!


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Yay, leuk! Laat je me weten wat je van Greta (en de andere films ;-)) vindt?



    21 juli 2015

    Ik was al vergeten dat Greta een film is haha, terwijl ik ‘m ooit nog heb gezien. Walk of Shame vond ik ook een leuke film. Helloo James Marsden! :-)



    21 juli 2015

    Ken alle films behalve mona lisa smile, Vind de andere films echt heel leuk!



    21 juli 2015

    Ik heb alleen de eerste gezien. LOL komt vaak voorbij op Netflix, maar op het een of ander manier kijk ik steeds liever wat anders.


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Tijd om eens een uitzondering te maken ;-)?



    21 juli 2015

    OEhh, leuk! Thnx voor de tips :D



    21 juli 2015

    Leuk, ik heb LOL al drie keer gezien en ik vind die film gewoon echt super! Walk of Shame wil ik graag zien.


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    JA! Walk of Shame is echt héél leuk :-)



    22 juli 2015

    LOL vind ik ook super leuk! De andere ken ik nog niet.



    22 juli 2015

    Lijken me allemaal leuk om eens te zien!



    22 juli 2015

    Georgia Rule en Greta heb ik ooit eens gezien. Maar dat is zo lang geleden (in mijn gedachten althans) dat ik ze vast nog eens moet kijken! Haha. Maar idd supertoffe chickflicks.



    22 juli 2015

    LOL kende ik al, die heb ik meerdere malen in de cinema gezien en ik ben er gek op. Hartjes voor Douglas Booth.

    De andere films ken ik niet, maar daar zal binnenkort verandering in komen!


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Héél veel hartjes inderdaad ;-)



    22 juli 2015

    Mona lisa smile en Greta ken ik nog niet maar deze lijken mij hele toffe films, thanks for sharing, deze ga ik zeker binnenkort kijken!


    Femke - Youniqueblog

    23 juli 2015

    Leeeuk! Laat je me even weten wat je van de films vond?



    23 juli 2015

    Georgia Rule en LOL heb ik gezien! heel leuk! :)



    25 juli 2015

    Yay, thanks voor de fijne inspiratie!



    26 juli 2015

    Leuk lijstje! LOL heb ik nog niet gezien, maar lijkt me een enorm relaxte film om te kijken ;) Liefs! x



    29 september 2015

    Oooooh, the walk of shame, die lijkt me zo leuk! Is dan ook de enige uit dit rijtje die ik nog niet heb gezien :)