Onmisbare apps als je op reis gaat -
19/07/2015


onmisbare reis apps
Jippie! Als het goed is heeft nu (bijna) iedereen van jullie vakantie. En dat betekent maar één ding: schaamteloos genieten. Hoewel ik de komende maanden gewoon door moet werken, ben ik dankzij mijn NYC-trip wel een béétje in vakantiesferen. En daarom verzamelde ik onmisbare apps als je op reis gaat. Houd uw notitieblok maar gereed!

Stay.com
Iedereen die mij ook maar een béétje kent, weet dat ik een ware ramp ben in de weg vinden. Nog steeds krijg ik het voor elkaar om -zelfs met GPS- de verkeerde kant op te wandelen. Voor mijn trip naar New York is de app Stay.com dan ook onmisbaar: hier kan je de kaart van jouw plaats van bestemming downloaden en zo ook deze offline raadplegen. Inclusief tips van insiders. (gratis, iOS en Android)

Storehouse
Maak je eigen online fotoalbum door on the road gebruik te maken van de Storehouse-app. Hier kan je foto’s, video’s én tekst van verschillende platformen met elkaar combineren om je unieke vakantieverhaal samen te stellen. Té leuk om te doen!
(gratis, iOS)

Vakantiebieb
Eén van mijn favoriete bezigheden als ik op vakantie ben? Lezen! Mijn schoonvader tipte me dan ook vorige jaar de Vakantiebieb-app. Gedurende vakantie kun je via deze app veel gratis(!) boeken en tijdschriften lezen.
(gratis, iOS en Android)

Citymapper
Het kan soms nogal overwhelming zijn om in een nieuwe stad te zijn. Vooral als je niet doelloos wilt rondlopen, maar echt specifieke dingen wilt zien. Met behulp van citymapper kan je je route van A tot Z en van fiets tot veerpont plannen. Een héél interessante aanvulling op de Stay.com-app.
(gratis, iOS en Android)

Klok
Of je nou een jetlag hebt, of niet: tijdsverschil blijft lastig. Zo is het in New York City bijvoorbeeld 6 uur eerder dan hier in Nederland. En ja: gezien ik mijn vriend niet wil overrompelen met Skype-gesprekken om 3 uur ‘s nachts, is deze Time Zone Converter ont-zet-tend handig. Ook voor het thuisfront.
(gratis, iOS en Android)

Currency Converter
Nog zo’n dingetje: het omrekenen van valuta. Zelf vind ik dit altijd enórm lastig. Deze app doet al het lastige breinwerk voor jou. Je hersenen hebben immers ook een beetje vakantie nodig.
(gratis, iOS en Android)

Localeur
Eén van de redenen waarom ik langer in New York wil verblijven, is omdat ik niet alleen alle gehypte trekpleisters wil zien, maar ook de iets minder bekende spots. De app Localeur helpt me hierbij. Via deze app delen locals hun favoriete eettentjes en to do’s. Ik ga mezelf dus even goed inlezen! (gratis, iOS en Android)

Wat zijn voor jullie onmisbare apps als je op reis gaat?

Categorie: Overig
Tags: , , , ,


22 reacties


  19 juli 2015

  super handig! Ook ik loop of rij standaard van het pijltje weg en neem geregeld de verkeerde afslag :’)!  19 juli 2015

  Oeh wat handig! Ik ga vrijdag voor 3 weken weg en ook ik heb een aantal apps gedownload. Deze kende ik nog niet allemaal, dus die ga ik zeker even opzoeken!


  Femke - Youniqueblog

  19 juli 2015

  Oh ja! Superveel plezier alvast lieverd <3  19 juli 2015

  Ik heb dus alleen de standaard klok en de rest ken ik dus gewoon niet..de andere apps ga ik eens even bekijken :-)!  19 juli 2015

  Oh wat een handig lijstje! Ik ga binnekort op vakantie dus (YIPPIE). Leuk Femke! Veel Liefs


  Femke - Youniqueblog

  19 juli 2015

  Yay! Veel plezier alvast Anna :-)  19 juli 2015

  Ah wat superhandig! Heel leuk deze fijne apps op een rij, dankjewel voor het delen! M’n vakantie laat nog even op zich wachten, maar dan… Thailand <333  19 juli 2015

  Wat een handige apps! Dit ga ik zeker onthouden voor wanneer ik weer op vakantie ga.  19 juli 2015

  Wat een handige lijst. Ik ga er gelijk een aantal downloaden. Thanks!  19 juli 2015

  Jaa vakantiebieb ook pas ondekt! Toch ken ik er een paar niet! Handig!  19 juli 2015

  Ah wat een ontzettend fijne inspiratie! Thanks!  19 juli 2015

  Storehouse lijkt me echt een leuke app! Ik ga zelf over een weekje naar een all-inclusive resort, dus daar kom ik niet vanaf ;). Het scheelt weer dat ik dan niet kan verdwalen, haha!  19 juli 2015

  Op dit moment háát ik mijn 8gb iPhone! Nooit ruimte voor dit soort handige apps… Wel een heel leuk artikel! xx  19 juli 2015

  Die Vakantiebieb moet ik beslist eens uitproberen!  19 juli 2015

  Handige apps inderdaad, vooral het omrekenen van valuta is wel eens lastig!  19 juli 2015

  Ze zijn allemaal nieuw voor me! Thanks voor het delen :-)  19 juli 2015

  Wat een handige apps! Heb gelijk de vakantieboek gedownload :D  19 juli 2015

  Superhandig allemaal voor als ik twee daagjes naar Londen ga :D  20 juli 2015

  Oeh wat een fijne selectie! Sommige apps kende ik al, maar dus lang niet allemaal! Vakantiebieb lijkt me fantastisch. Ga hem meteen downloaden!  20 juli 2015

  Net de app Storehouse gedownload en deze is inderdaad super leuk! Kan niet wachten om vrijdag op vakantie te gaan en m’n eigen verhaal te gaan maken :P xx


  Suzanne

  20 juli 2015

  Zo handig! Ik ga gelijk een aantal van deze apps downloaden.  22 juli 2015

  Handig! Vakantiebieb heb ik zelf ook gedownload en het was een ware redding tijdens het wachten op de luchthaven :) Liefs! x