Gekke dingen die ik ga missen aan Nederland -
25/08/2015


Gekke dingen die ik ga missen aan Nederland
Over precies een week vertrek ik naar New York. Spannend! Needless to say dat ik er echt enórm veel zin in heb. Hoewel ik ‘slechts’ een maand ga, ben ik me er ook wel van bewust dat ik ook mini-momenten van heimwee zal hebben. Ik maakte een lijstje van gekke dingen die ik ga missen aan Nederland. Maar écht. Nieuwsgierig?

Babbelen in het Nederlands
Hoewel ik geen moeite heb met Engels, weet ik nu al dat ik het soms wel ga missen om voluit in het Nederlands te babbelen. Gewoon even mijn dag kunnen bespreken zónder na te denken of mijn zinsconstructie wel klopt. Of te waken dat ik geen oer-Hollandse metafoor vertaal naar het Engels. “Yes, yes… Now comes the monkey out of the sleeve!”

Fietsen
Hoewel ik me had voorgenomen om in New York lekker veel te gaan fietsen, ben ik -na het bekijken van de prijzen om een fiets te huren- daar gauw vanaf gestapt. Jammer, want ik ben namelijk helemaal niet zo’n wandeltype. Ik vind het véél leuker om te fietsen. Zeker nu ik onlangs één van de Omafietsen in de maat 28 inch van Fietsenopfietsen.nl mocht ontvangen. Ik ben er zó blij mee. In New York moet ik dus helaas mijn roze koets op twee wielen (met dank aan Fietsenopfietsen.nl) verruilen voor mijn roze gympen. Hopelijk doet de indrukwekkende scenery de pijn van mijn voeten snel vergeten.

Altijd en overal internet hebben
In NYC moet ik immers leven van wi-fi netwerk tot wi-fi netwerk. Natuurlijk wil ik niet de godsganse dag op mijn mobiel koekeloeren, maar het is natuurlijk wel een makkelijke tool om te checken waar ik bijvoorbeeld naartoe moet lopen. Mijn innerlijke GPS is namelijk allesbehalve goed ontwikkeld.

Een typisch Hollands ontbijt
Ik ben dol op pindakaas en hagelslag. Vooruit. Het is niet dat ze dit niet in NYC zullen verkopen, maar mijn favoriete Calvé Pindakaas en Venz Hagelslag zal ik er waarschijnlijk niet kunnen vinden. Gelukkig komen er natuurlijk wel een heleboel plaatselijke lekkernijen voor terug (yay, for donuts!), maar dit is natuurlijk tóch anders. Ik bedoel: ik ben absoluut niet van plan te ontbijten met donuts. Maar goed, als iemand écht aandringt… *wink wink*

Wat missen jullie het meest aan Nederland wanneer jullie op reis zijn?



62 reacties


    25 augustus 2015

    Als ik jou was zou ik een pot pindakaas en hagelslag gewoon meenemen..als je daar een keer zin in hebt, zo lekker! Ik wist niet dat een fiets huren in NY zo duur is, jammer!! Maarja, ik zou blij zijn om daar een maand te kunnen vertoeven. Nog maar HEEL even :-)!!



    25 augustus 2015

    Hahaha, die vrije vertalingen van Nederlande metaforen naar het Engels kunnen soms hilarisch zijn! Ik denk dat ik dat ook het meeste zal missen: Nederlands praten zonder na te hoeven denken.


    Ingrid

    25 augustus 2015

    Ik mis in de VS toch wel de Nederlandse nuchterheid. Iedereen neemt alles daar zo serieus.. Je kan trouwens gewoon een Amerikaanse simkaart kopen met een aantal mbs, dan zit je ook niet zonder wifi of bereik. Ik bestelde ze voor onze vakantie gewoon online.



    25 augustus 2015

    Wat leuk dat je naar New York gaat! Ik ben er dit jaar ook geweest. Een aanrader voor heerlijke pizza is John’s pizza. Voor hamburgers is HB burger heel leuk!
    Wat ook leuk is is om een fiets te huren en over de Brooklyn Bridge te fietsen en door Brooklyn! Erg veel plezier!


    Chantal

    25 augustus 2015

    Lekker mini hagelslag en pindakaas in die tas. Weegt niks en wel lekker! En alvast wat kaarten van nyc downloaden via googlemaps en offline opslaan. Dan kun je ze toch gebruiken!
    Lekker van genieten meid. Het is je gegund!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Superlief, dankjewel! Ook voor de fijne tips :-)



    25 augustus 2015

    Oh wauw wat ontzettend gaaf en spannend dat je voor een maand daarheen gaat!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    JA! Ik heb er zóveel zin in :-)



    25 augustus 2015

    Geniet nog even van je laatste weekje in Nederland en dan volop genieten in NYC! Ik mis vrijwel nooit iets van Nederland als ik in het buitenland ben, maar als ik iets moest kiezen is het denk ik ook het overal hebben van internet. Ben ongeveer vastgegroeid aan mijn iPhone haha. Geniet er alvast van! X


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Yay, dankjewel!



    25 augustus 2015

    Wat een prachtige fiets heb jij zeg <3 Als ik op reis ga, mis ik het meest van al mijn eigen hoofdkussen. In een vreemd bed slapen doet me niet zo veel, maar ik heb nog nooit een kussen gehad dat net zo goed ligt als het mijne, haha.


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Jeeej, dankjewel! En wat grappig om te lezen. Ik slaap over het algemeen prima in ieder bed, maar ik kan me goed voorstellen dat dit wel een breekpunt is hoor ;-)



    25 augustus 2015

    Gewoon een mini potje pindakaas en pak hagelslag in je koffer, voor de momenten dat je ze echt nodig hebt ;-). Zelf mis ik in het buitenland voornamelijk dat je niet even in het Nederlands kunt kletsen en continue nadenkt of wat je zegt klopt. Verder vind ik het vaak alleen maar lekker om weg te zijn. Lekker genieten van de voorpret komende week!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Dankjewel héél lief!



    25 augustus 2015

    Gelukkig heb je op iedere hoek van de straat een Starbucks met wifi, dus dat moet wel goed komen. En fietsen kun je geloof ik ook best wel goed in NYC!! :) Misschien kun je ergens een tweedehandsje kopen? Of hebben ze niet zo’n ov fiets idee?


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Ja, ik heb ook overwogen om een tweedehands te kopen. Maar ik denk dat ik uiteindelijk liever inderdaad gewoon voor één dag een fiets huur en voor de rest alles lekker ga lopen of met de metro :-)



    25 augustus 2015

    Misschien vind je het stiekem wel lekker om niet overal internet te hebben, maar anders kun je in Amerika een simkaart kopen. Voor een paar tientjes koop je een simkaart met 1gb internet. Voor $50 heb je onbeperkt internet (van T-mobile). Ik vond het ideaal, overal Google Maps. De simkaarten vind je in telefoonwinkels, maar ook gewoon bij de Walmart en dergelijke.


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Ja, ik heb nu al een online een simkaart besteld! Wel zo handig – een heel goede tip dit.



    25 augustus 2015

    ik snap je volkomen met dat fiets gebeuren wij nemen ook altijd de fietsen mee naar italie! have fun girl



    25 augustus 2015

    Ik zou inderdaad deze dingen ook het meeste missen. Vooral het typisch Nederlandse eten, daar heb ik af en toe na een weekje buitenland al last van. Maar een pot pindakaas kan je natuurlijk altijd in je koffer meenemen!



    25 augustus 2015

    Ik denk dat ik van die dingen zou missen die ik hier helemaal nooit eet. Zoals drop, stroopwafels en frikandellen. Gewoon omdat je het altijd pas wilt wanneer het niet kan.


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Oooo no… Ik kan inderdaad ook een maand lang geen kroketten en frikadellen meer eten. *snif*



    25 augustus 2015

    echt heel veel plezier alvast!

    x


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Dankjewel Naomi :-)



    25 augustus 2015

    Ik zou waarschijnlijk vertrouwdheid missen die ik hier thuis heb. Maar aan de andere kant, je gaat niet naar NYC om je perse heel ‘vertrouwd’ te voelen direct. Ik hoop dat je een supertijd zult hebben daar!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Superlief, dankjewel Kim :-)



    25 augustus 2015

    Leuk artikel en natuurlijk ga je al de mini dingetjes missen als je maar een maand in het buitenland bent! Ik mis altijd ontzettend kaas en het overal hebben van internet op mijn mobiel..



    25 augustus 2015

    Leuk artikel! Ik denk dat NYC veel leuker is dan Nederland haha ;)


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Hope so ;-) Of nou ja: misschien niet. Anders wil ik ieder jaar terug, haha.



    25 augustus 2015

    Drop, ik heb dat al als ik op vakantie ga en het is echt niet zo dat ik thuis altijd aan de drop zit maar als het niet voor handen is krijg je er gewoon heel erg trek in :)



    25 augustus 2015

    Oh hier kan ik me helemaal in vinden! Gelukkig ga je er waarschijnlijk zo veel toffe dingen voor terugkrijgen die je dan weer gaat missen als je weer in Nederland bent. Ik ga je verblijf daar in ieder geval trouw volgen:)


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Superleuk om te lezen, dankjewel Mira!



    25 augustus 2015

    Waarom koop je niet een sim-kaart daar? Doe ik ook altijd en is veel handiger. Ben je gewoon overal bereikbaar en je nummer voor whats app blijft gewoon hetzelfde als de Nederlandse. Fietsen mis ik een beetje, maar als ik hier het verkeer zie ben ik snel genezen haha. Altijd als we bezoek uit NL krijgen wordt er hagelslag en stroopwafels meegenomen. Heerlijk als je dat lang niet hebt gegeten!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Dat heb ik toevallig gisteren al gedaan, gewoon vanuit Nederland. Inderdaad een héél goede tip. Ooo, en ik heb stroopwafels gekocht voor mijn host. Maar misschien dat ik er stiekem ook een paar meesnoep ;-)



    25 augustus 2015

    Aah, spannend dat je bijna gaat! Ben je er al helemaal klaar voor? Haha, fietsen miste ik ook in Australië (waar ik vier maanden was en dus echt lang niet kon fietsen, meh). Maar weinig internet hebben is echt best fijn hoor, dan let je veel meer op waar je nu eigenlijk bent dan op je telefoon :)!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Ik ben nog veel laatste dingen aan het regelen, maar de belangrijkste zaken zijn in ieder geval geregeld. YAY! Enne: dat is waar. Ik ben zeker niet van plan om constant op mijn telefoon te koekeloeren.



    25 augustus 2015

    Leuke fiets Fem! Ik heb ook een roze fiets, roze fietsen rijden nou eenmaal lekkerder :-)



    25 augustus 2015

    Hahaha! Super leuk om te lezen! Een fiets ga ik ook missen tijdens mijn rondreis in Spanje! Je gaat al snel, ik ga pas de 12e


    Linda

    25 augustus 2015

    haha je gaat maar een maand weg joh, aansteller.


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Haha! I know, I know ;-)



    25 augustus 2015

    wat een geweldig roze fiets! ik ga over 2 weken naar NY!!:)


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Yay, dankjewel! En: WAT TOF! Dan zijn we er dus tegelijkertijd :-)



    25 augustus 2015

    Leuk om te lezen! Ik fiets ook liever dan dat ik wandel, ach. Je went er waarschijnlijk wel aan. Wat ik mis, is de hollandse kost, zoals boerenkool. Hmmm…
    Veel plezier in NY!
    Xxx


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Superlief, dankjewel Evy ;-) X



    25 augustus 2015

    De Hollandse kaas, die is toch wel het lekkerst! En de heerlijke gewone ouderwetse Hollandse koffie van DE. Want België, Duitsland… dan vind ik de koffie al niet meer te drinken.



    25 augustus 2015

    Heel veel plezier in NY!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Dankjewel Lieke ^^



    25 augustus 2015

    Oehhh, wat komt New York al dichtbij! Spannend :D Ik zou het kletsen in het NL’s ook missen denk ik hihi



    25 augustus 2015

    Wat een heerlijk artikel weer! Als het goed is kun je je google maps inladen zodat je altijd de weg nog kunt vinden, zonder mobiel internet er voor te gebruiken!


    Femke - Youniqueblog

    25 augustus 2015

    Supergoede tip, dankjewel! Ook voor het compliment natuurlijk ;-)



    26 augustus 2015

    Ik lust niet zo heel veel, ik moet gewoon heel erg wennen aan eten wat niet zo smaakt als dat ik gewend ben. Als ik op vakantie ben mis ik gewoon altijd heel erg het eten wat ik thuis heb. Op vakantie ga ik dus maar vaak voor de makkelijke keuze: spareribs en patat :p.
    Eigenlijk al jouw punten zou ik ook missen.

    Ik zou maar een kaart aanschaffen van new york :p en gewoon om de 5 meter vragen waar dit en dat is haha



    26 augustus 2015

    dingen als appeltaart, zeeuwe bolus, muntdrop.. overvolle terrasjes, dat soort dingen zou ik missen. Maar voor de rest niet veel. Have fun in New York! x



    26 augustus 2015

    Woooow die fiets!! :o Ik ben fan! Ik kan wel begrijpen dat je die gaat missen. En Nederlands spreken zou ik ook missen, dat gaat gewoon veel vlotter.



    27 augustus 2015

    Wat een gaaf avontuur! New York is zo gaaf, maar dat hoef ik je niet te vertellen. Geniet en veel plezier!



    27 augustus 2015

    Ik heb een lichtelijke drop en hagelslagverslaving dus dat zijn dingen waar ik echt naar uit kan kijken als ik weer thuis ben. Oh en je roze ‘bolide’ is natuurlijk ge-wel-dig cool!


    Femke - Youniqueblog

    27 augustus 2015

    Yaaay, dankjewel!



    27 augustus 2015

    Ik mis meestal mijn ontbijtjes als ik in het buitenland ben.
    Nederlands spreken soms ook, maar meestal ben ik met een NL reisgenoot haha dus dat scheelt ;-)
    Alvast heel heel heel veel plezier!



    28 augustus 2015

    Altijd als ik langere tijd weg ben, ga ik de lekkere kaas missen. In het buitenland heb je nou eenmaal nooit zulke lekkere kaas. Hihi :)


    Femke - Youniqueblog

    28 augustus 2015

    Hihi, daar kan ik nou nét niet over meepraten ;-)



    1 september 2015

    Kan je geen buitenlands internetabonnement nemen? Lijkt me inderdaad wel heel handig voor GPS en dergelijke. Ik zou hagelslag ook enorm missen. In ieder geval veel plezier, ik ben benieuwd naar je avonturen!



    30 september 2015

    eyGwBd Recently, Washington State Police arrested cheap jersey quarterback Josh Portis on suspicion of driving



    1 oktober 2015

    I simply want to tell you that I’m new to blogging and site-building and absolutely liked you’re page. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You amazingly come with outstanding articles. Kudos for sharing your web-site.