Praktische printables waar je écht iets aan hebt -
10/08/2015


praktische printables header

Van to do lists tot weekplanners: ik vind het heerlijk om bepaalde taken en afspraken offline vast te leggen. Ik ben altijd op zoek naar originele praktische printables waar ik dan ook écht iets aan heb. Of het nou voor mijn werk is of voor mijn blog. Dit zijn mijn huidige favorieten.

Praktische Printables 4
Ansichtkaarten
– Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb altijd een chronisch tekort aan (leuke!) verjaardagskaarten. Veelal trek ik nog even een sprintje naar het plaatselijke postkantoor om nog een leuke kaart te kopen, maar helaas is dit niet altijd haalbaar. Gelukkig zijn er ook online genoeg (gratis!) kaarten uit te printen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze (nog in te kleuren) postkaarten? Zó leuk.

Printable 2
Blogplanning
 –
Eigenlijk is de term ‘blogplanning’ een zwáár understatement voor dit blog kit gemaakt door Frauke en Arne van The Life Factory. Je kan met behulp van deze kit namelijk niet alleen maar een planning bijhouden, maar ook doelen opstellen, je financiën bijhouden en door vragen te beantwoorden een algehele visie creëren voor jouw blog. En nog zóveel meer. Je moet er wel een klein bedrag voor neerleggen, maar daar krijg je wel 234(!) pagina’s aan bloginspiratie voor terug (€8,99, via Etsy).

Praktische Printables 3
Verjaardagskalender
– Toegegeven. Ik ben zéér afhankelijk van de verjaardagskalender om te kunnen onthouden wie er jarig is. Hoewel ik verjaardagen altijd ontzettend belangrijk vind, heb ik echt een zwart gat in mijn brein zitten waar alle getallen in verdwijnen. Deze printable verjaardagskalender helpt dan ook enórm. En vooruit. Facebook is ook mijn grote steun en toeverlaat op dit gebied.

Maak je eigen boekenlegger 7
Boekenlegger – Een boekenlegger valt misschien niet onder het kopje ‘absolute noodzaak’, maar erg praktisch is het wel. Meestal lees ik even wat voordat ik ga slapen, maar dan heb ik écht niet altijd zin om het bladzijdenummer te memoriseren. Met deze (do-it-yourself) printable heb je binnen no time zelf een boekenlegger gemaakt en verpest je je verhaal nooit meer met spoiler omdat je per ongeluk íéts te ver bent gebladerd. Al zal ik niet ontkennen dat ik dit soms opzettelijk doe.

Printable 1
Menuplanner – Wanneer mijn vriend en ik aan het ‘housesitten’ zijn of überhaupt voor langere tijd samen alleen thuis zijn dan maken we eigenlijk altijd een menuplanner. Wanneer je namelijk pas op de dag zelf om 17.00 met een knorrende maag gerechten gaat bedenken, kom je natuurlijk altijd uit op junkfood. Hoewel deze menuplanner voor mijn vriend misschien té girly is, was ik meteen verliefd. Hoe leuk zijn die illustraties onderaan?!

Gebruiken jullie weleens printables? Wat is jullie favoriete praktische printable?

Categorie: Overig
Tags: , ,


20 reacties


    10 augustus 2015

    Wat een hoop leuke printables! Ik ben momenteel zelf bezig met een eigen planner / agenda vulling printable te maken. gaat erg veel tijd is zitten kan ik je vertellen haha.



    10 augustus 2015

    Oh zo lekker vrolijk! Printables zijn zo leuk! Ik heb laatst ook een verjaardagskalender uitgeprint hihi! Veel Liefs



    10 augustus 2015

    Ahhh die menuplanner, wat SCHATTIG! Haha. Maar Arne zou het te girly vinden, daarom hebben we er een keertje zelf een gemaakt. Best lang geleden dat ik ‘m gebruikt heb wel, shame on me. Bedankt voor het vermelden van onze Blog Planner! <3 Superlief Femke! X



    10 augustus 2015

    Ik gebruik nooit printables. Maar dat komt meer omdat de printerinkt AL-TIJD op is..,,



    10 augustus 2015

    Ah hier heb ik nou echt wat aan!
    Ik vind die laatste menuplanner echt tof.
    Liefs Lonneke



    10 augustus 2015

    Thanks voor de tips! Vooral de blogplanner en de menuplanner lijken me handig :D



    10 augustus 2015

    Handig, ik ga de menuplanner zeker uitprinten! Superschattig.



    10 augustus 2015

    Ik word hier meteen vrolijk van :D Ze zijn allemaal zo leuk! (en handig!)



    10 augustus 2015

    Ik moet nog steeds aan de slag gaan met een blogplanning, maar ik ga nu eerst eens even die ansichtkaarten bekijken ;)



    10 augustus 2015

    Die menuplanner ga ik dus nu uitprinten haha! Wat een geweldig ding is dat zeg, tnx meis <3



    10 augustus 2015

    Die boekenleggers heb ik toen uitgeprint en ingekleurd!

    x



    10 augustus 2015

    Toffe planners! Die verjaardagskalender is echt te leuk! :)


    Annabel

    10 augustus 2015

    Wat zijn ze allemaal leuk! Die boekenleggers had ik al eerder op je blog langs zien komen, maar ik heb ze toen nog niet gemaakt. Wordt eens tijd om wel te gaan doen! Nu is het vakantie, dus er is tijd voor… ;)

    Liefs XXX



    10 augustus 2015

    Leuke printables !



    10 augustus 2015

    Hoewel ik al je tips superhandig vind, ben ik echt niet goed in planningen maken of bijhouden. Ik heb al weken geleden een dagplanner uitgeprint, daar zeker 50 kopies van gemaakt, maar heb ik ooit al één keertje zo’n blad ingevuld? Nee hoor… Woeps.



    10 augustus 2015

    Wat leuk! Ik heb gelijk de blogplanner besteld, die ziet er superhandig (en leuk!) uit. :)



    10 augustus 2015

    Die Blog Planner Kit by The Life Factory lijkt me zo tof! Ik heb er nu even het geld niet voor, maar ik wil ‘m graag kopen.



    11 augustus 2015

    Die printable met een verjaardagskalender is echt perfect voor in mijn kamer! Ik vergeet verjaardagen helaas ook… bedankt voor het delen!



    30 september 2015

    sSy8ht Wow, superb weblog format! How lengthy have you been blogging for? you made running a blog glance easy. The overall glance of your website is fantastic, let alone the content material!



    30 september 2015

    9wFFAH Your style is really unique in comparison to other people I ave read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I all just bookmark this page.