Snif! Dit is mijn laatste week in NYC -
23/09/2015


Snif! Dit is mijn laatste week in NYC
Wow. Kunnen jullie geloven hoe snel de tijd gaat? Vandaag over precies een week ga ik weer terug naar Nederland. Snif! Aan de ene kant voelt het nog zó kort geleden dat ik in Nederland was. Aan de andere kant voelt NYC zo als thuis dat ik het oprecht gek vind om terug te gaan. Dit zijn mijn plannen voor mijn laatste week.

“Een maand is véél te lang, joh,” hoorde ik vele mensen zeggen toen ik over mijn plannen vertelde. “Binnen een week heb je alles gezien!” Ik weigerde dit gewoonweg te geloven… En óf ik gelijk had. Wat ik de afgelopen drie weken heb gezien (en willen zien!) had ik onmogelijk binnen één week kunnen proppen. Nou ja… Misschien was het mogelijk geweest, maar dan zat ik waarschijnlijk overspannen en overprikkelt in het vliegtuig terug naar Nederland. Het beklimmen van het Empire State Building, Top of the Rock, staande ovaties geven bij America’s Got Talent (tweemaal!), héél hard lachen bij Late Night met Seth Meyers, zwemmen in Coney Island, shoppen in SoHo, lichtjes kijken op Times Square, vrijwilligerswerk in een daklozenopvang, chillen in Central Park, onder het genot van een vegan donut (ze hebben alles hier) andere ‘eenlingen’ ontmoeten en…. Duizend andere dingen. Ik ben blij dat ik daar de tijd voor heb kunnen nemen.

Wat ontbreekt nog op mijn lijstje? Ik wil nog héél graag naar een Broadway-voorstelling, het Plaza Hotel (Home Alone-jeugdsentiment-dingetje) en naar een kerk met levensecht gospelkoor. Ook wil ik nog een aantal ‘kleine’ dingetjes doen. Lees: eten. Zo wil ik nog vegan sushi eten bij Beyond Sushi, iets drinken bij Serendipity 3 (JA! VAN DE FILM!) en een veganistisch ijsje eten bij Blythe Ann’s. Voor iedereen die nu in verwarring is door de overload aan ‘veganisme’ in de laatste zin: Nee. Ik ben niet ‘bekeerd’. Het is hier gewoon enorm lastig om melkvrij te eten. Simpelweg is dit vrijwel alleen mogelijk als je veganistisch eet. En hé: het smaakt minstens net zo lekker, dus… Waarom niet?

Hebben jullie nog leuke tips voor mijn laatste week hier?

P.s. Ik ga vanavond naar Wicked…. YAAAAAY!



57 reacties


    23 september 2015

    Wat gaaf dat je naar wicked gaat! geniet er maar van meid! Voorje het weet zit je weer in de sleur van het alledaagse, regenachtige Nederland. Je hebt prachtige herinneringen gemaakt. Die neemt niemand je meer af!



    23 september 2015

    Wow is de maand nu al bijna voorbij?! Dat is zo snel gegaan jeetje mina. Geniet nog lekker van je laatste weekje



    23 september 2015

    WAT HEB JE AL VEEL GEDAAN! Wauw, ik ben gewoon echt onder de indruk van wat een geweldige ervaringen je al hebt mogen opdoen in NYC. En ik zou een week ook echt véél te weinig vinden, hoor! Wat een mooie dingen staan er nog op je lijstje voor de komende week. Hopelijk kan je alles afvinken ;)! Geniet nog van je laatste momenten! X



    23 september 2015

    Aaaah Wicked, zo tof! Geniet nog even lekker van je laatste week <3



    23 september 2015

    Wow, wat heb je veel leuke dingen gedaan! En Wicked, ahh, te gek! In Nederland ben ik naar Wicked geweest en dat was echt heel leuk, dus je zult het vast naar je zin hebben. Of wacht, je typt dit minstens een dag van tevoren dus misschien ben je er al geweest..?


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Ik probeer er altijd rekening mee te houden met de tijd waarop mijn artikelen gepubliceerd worden, dus ik was toen ik het schreef nog niet geweest. Nu wel en… HET WAS ZO TOF!



    23 september 2015

    De tijd vliegt inderdaad. Ik ga regelmatig vier tot vijf weken naar een vakantiebestemming. Ik vind een tot twee weken gewoon behoorlijk kort. Geniet van je laatste week!



    23 september 2015

    Oh wauw, is jouw maand in New York nu al bijna voorbij. Nee, dat geloofde ik niet toen ik de titel las! Heel veel plezier vanavond bij Wicked, geniet nog van je laatste week!



    23 september 2015

    Ahw wat een super leuke plannen heb je nog voor je laatste week! Geniet er nog maar goed van! Als je nog tijd over hebt; ik kreeg van heel veel mensen de tip om een jazz tour te doen door Harlem. Schijnt super tof te zijn! Veel plezier vanavond bij Wicked! :D



    23 september 2015

    Aaah wat gaat de tijd snel hè! Wat super fijn dat je zo veel leuke dingen hebt gedaan en je hebt groot gelijk dat je langer bent gegaan. Ik denk dat je daar wel eindeloos nieuwe dingen kan ontdekken en dat ook rustig aan wil doen. Geniet nog van je laatste week en al je leuke plannen!



    23 september 2015

    Wauw de tijd vliegt inderdaad, en wat heb je al veel gáve dingen gedaan! Oh, en ik ben stiekem wel een héel klein beetje jaloers dat je naar Wicked gaat, heel veel plezier!!



    23 september 2015

    Het lijkt inderdaad heel erg kort!

    x



    23 september 2015

    Nou je broadwayshow kun je als het goed is straks weer afstrepen na Wicked! Ik heb de laatste weken je bucketlist (en de uitvoering daarvan) bijgehouden, en ik vond de verschillende dingen en de uitvoering daarvan echt ontzettend leuk!!


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Yay, wat ontzettend leuk om te horen! Ik vind het zelf ook fijn en leuk om alles zo overzichtelijk bij te houden :-)


    Justine

    23 september 2015

    Zo gaaf allemaal Fem! Ik vind het echt stoer van je. En ik ben okk wel een beetje jaloers als ik je verhalen zo hoor haha! geniet er nog eventjes van meis <3


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Superlief Justine! We moeten snel weer samen afspreken wanneer ik terug ben <3



    23 september 2015

    Ah zo jammer dat de tijd zo snel voorbij gaat… Have fun nog in je laatste weekje!



    23 september 2015

    Aaaah wat geweldig dat je naar Wicked gaat! Ik volg je avonturen echt met groots plezier Fem. Zelfs een beetje het gevoel dat ik bij je ben – ook al zit ik in werkelijkheid in de UB. Speelt Peter Pan daar ook nog steeds? Zo ja, ik heb van veel mensen gehoord dat dat echt een feestje is om te zien. Met andere woorden: ook gewoon nog even doen! :D


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Aaaaw, superlief! Ja, de musical Finding Neverland staat ook nog op de planken. Al was ik zelf niet zo’n groot fan van de gelijknamige film (‘onpopulaire mening’), dus ik denk toch dat ik het bij Wicked laat. Dat was gewoon TE tof.



    23 september 2015

    Super leuk om te lezen! De tijd gaat zoveel sneller dan dat je wilt. Zelf ben ik nu alweer 1,5 week in Spanje! De tijd vliegt voorbij. Maar een ding is zeker, straks zijn we allebei een hele toffe ervaring rijker!


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Absoluut! Ook echt superstoer dat jij in je eentje naar Spanje bent gegaan :-)



    23 september 2015

    Jeetje nu al weer bijna naar huis. Je hebt wel echt super veel leuke dingen gedaan. Ja Serendipity, daar wil ik zo graag naartoe. Veel plezier bij Wicked!



    23 september 2015

    Ooo, Wicked op Broadway, wat lijkt me dat vet! Heel veel plezier alvast!

    Idd echt maf dat je nu “al” bijna naar huis gaat. Ik denk dat veel te veel mensen racen van het een naar het ander op vakantie, terwijl je dan beter de tijd kunt nemen. En zeker omdat jij als freelancer niet met een maximaal aantal vakantiedagen zit, heb je er mooi van kunnen profiteren dat je lekker lang kon blijven en je even een echte New Yorkse kon voelen :)



    23 september 2015

    Ooooh, zalig naar Wicked, veel plezier! Lijkt me geweldig om tijd te kunnen nemen om New York eens deftig en als een local te bezoeken ^^ Zou ik zeker zelf ooit eens willen doen ^^



    23 september 2015

    wat jammer gaat snel voorbij he meis, geniet nog even flink van!



    23 september 2015

    Aaaaaah! Ik baal voor je (zelfs een maand gaat snel hè!), maar ik vind het veel te leuk stiekem dat je weer terug komt!! <3 Geniet nog daar! Tot snel! X


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Jaaaa :-( Ik ben inderdaad ook echt heel blij als ik jou weer zie. Dat wordt supergezellig (en hopelijk één groot feest!).



    23 september 2015

    Ah! Geniet ervan!



    23 september 2015

    Klinkt als een hele vette maand en een mooie laatste week. Nog een tip, bezoek dit museum: http://www.amnh.org/ Is heel gaaf! Ik was er in 2008 en heb extreem genoten.


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Jaaaa, daar ben ik geweest! Zie: https://www.youtube.com/watch?v=sgi25Q8JBh8. Inderdaad één van mijn meest favoriete musea ooit.



    23 september 2015

    Ooh, wat heb jij toch een toffe, mooie en bijzondere dingen gedaan! :-) Geniet met volle teugen van de laatste week en héél véél plezier bij Wicked. Te gek!



    23 september 2015

    Wauw, wat heb je al veel gedaan en gezien zeg!
    En je hebt gelijk, je bent nooit uitgekeken op NYC!
    Liefs Iep


    Tineke van Es-Kamps

    23 september 2015

    Geniet van je laatste week.


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Dankjewel :-)! X


    Rina van Schijndel

    23 september 2015

    Hoi Femke, je hebt nog zoveel te doen en te zien in NY dat je in je laatste week nog tijd te kort komt. Dus relax en geniet. Je kunt altijd nog een keer terug naar NY alleen of met Roy. Ik zie je weer 3 oktober. Alvast een goede en veilige terugreis. Groetjes


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Helemaal waar – dankjewel voor je lieve reactie. Op 3 oktober ben ik er trouwens helaas niet bij. Ik had al een aantal maanden geleden kaartjes gekocht voor een blogevenement in Amsterdam (voordat ik zelfs wist dat ik naar NYC ging ;-)), dus dat wilde ik absoluut niet afzeggen. Wel ontzettend jammer!



    23 september 2015

    Geniet van je laatste week in New York! Dit is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten.



    23 september 2015

    Echt zo fijn dat je het zo naar je zin hebt! Je hebt al zo veel leuks gedaan, geniet nog van je laatste week!<3
    X Emma



    23 september 2015

    Ahh tijd gaat snel zeg! Je hebt wel al heel veel leuke dingen gedaan ^-^ geniet nog van je laatste week!



    23 september 2015

    Veel plezier nog! (ooh het is ook zo’n gave stad!)


    Linda

    23 september 2015

    Ik ben tijdens mijn eerste keer in NY naar een kerk op Times Square geweest, inclusief gospelkoor. Was heel gaaf om eens mee te maken, maar toen de dominee begon te prediken over hoe homoseksualiteit een zonde is, zijn we snel vertrokken.


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Pfff, dan zou ik ook heel snel afhaken….



    24 september 2015

    Wauw, je had inderdaad een druk programma. Gelukkig maar, want tijd verspillen in NY zou zonde zijn :-) Nog veel plezier tijdens je laatste week!


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Lief, dankjewel!



    24 september 2015

    Dat gaat echt heel erg snel! Maar wat een ervaring en straks kan je natuurlijk super leuke blogs uitwerken :)
    Serendipity is super leuk! Ik ben er in Vegas & New York geweest. In de buurt zit trouwens een heel leuk snoepwinkeltje (misschien vind je dat ook leuk) ik heb er een stukje over geschreven: http://www.stripesandstars.nl/dag-5-new-york-als-kind-in-een-snoepwinkel/
    Geniet nog even van New York :D


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Oh, wat superfijn dat je deze tips geeft! Magnolia Bakery en Dylan’s Candy Bar heb ik beide al gezien, en Serendipity 3 staat voor morgen op de planning. Van de Sugar Factory heb ik nog nooit eerder gehoord, maar na het lezen van jouw blog ga ik ook proberen die in mijn schema in te squeezen. DANKJEWEL!



    24 september 2015

    Zo dat is echt ontzettend snel gegaan! Geniet er nog maar even van, vooral van dat eten. x


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Hihi, dankjewel!



    24 september 2015

    Wow, is dat echt zo snel voorbij gegaan? Voor mijn gevoel was je er pas twee weken haha!


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Ja, bizar hè? Ik vind het ook zo gek…



    24 september 2015

    *Kwijl* haha, jeetje wat klinkt dat allemqaal leuk! Ik had eigenlijk helemaal niet gedacht dat er zoveel te doen was daar :)


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Welcome to New York ;-)



    24 september 2015

    Oooooh, Femke. Alles gemist omdat ik een blogdipje had. Na mijn tentamen maandag maar snel een marathon doen met je vlogs!


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Jaaaa leuk <3 Heel veel succes alvast met je tentamen!



    27 september 2015

    Jee wat gaat de tijd veel te snel, ik kan nog geen afscheid nemen van jou NY avonturen hoor! En wat een goede tip om vegan te eten om de melk te ontlopen, hebben ze dan echt geen sorbetijs? Dat is meestal mijn redder in nood :)

    Geniet van je laatste weekje!



    1 oktober 2015

    3AHQM7 This very blog is obviously awesome and diverting. I have found a lot of interesting tips out of this blog. I ad love to go back over and over again. Thanks a lot!



    1 oktober 2015

    I simply want to tell you that I’m very new to weblog and honestly loved you’re web blog. Very likely I’m want to bookmark your blog post . You amazingly have incredible articles and reviews. Thanks a lot for sharing with us your blog.