The Ellen Show, Hillary Clinton & America's Got Talent -
11/09/2015


The Ellen Show AGT header

Als ik één ding de afgelopen twee dagen veel heb gedaan dan is het klappen en juichen. Ik woonde namelijk niet alleen The Ellen Show bij (JA! Ze was in New York!), maar had ook kaartjes weten te bemachtigen voor America’s Got Talent in de Radio City Music Hall. Ik vertel hoe het bij beide shows er achter de schermen aan toeging. Enne: welk America’s Got Talent-jurylid mij ‘in het echt’ enórm tegenviel.

I think you’re outstanding. That’s why I want you out standing at my NY premiere taping at 30 Rock tmrw 5pm. Literally there are no seats,” luidde het bijschrift van Ellen DeGeneres bij deze Instagram-post. Wat? EllenDeGeneres is in New York?! En ik kan daarbij zijn?! Dat vroeg om een directe sprint naar het Rockefeller Center. Om vier uur stond ik vooraan bij de dranghekken en terwijl de minuten verstreken, hoopte de mensenmassa zich achter mij op. Toen om 16.19 luid gegil uitbarstte, zag ik opeens vanuit de verte een stipje op het podium komen. Yep. Ellen kwam alvast even een babbeltje maken met het publiek. De teaser bleek uiteindelijk absoluut nodig, want het zou nog een uur(!) duren voordat de show daadwerkelijk zou beginnen. En het was 34 graden. Pfoe.

Rond 5 uur werd het publiek opgewarmd. Eén of andere gozer deed wat medisch onverantwoorde ‘stembandoefeningen’ met het publiek (lees: wie kan het hardste gillen?) en ook werden de spieren losgemaakt met een dansje op ‘Welcome To New York’ van Taylor Swift. Voor mij was dit laatste toch wel een klein kippevelmoment. Daar sta je dan. In New York. Bij The Ellen Show. Hoe (te) gek is dat? Om half 6 begon de show ein-de-lijk en deed als eerste (jarige!) zangeres Pink haar intrede. Jammer was dat ik wel enórm afhankelijk was van het scherm om alles goed te kunnen zien (lees: een lift blokkeerde het zicht van 99% van de omstanders – niet handig). Hierna kwam een gast waarbij ik toch wel even een ‘wauw’-moment had: Hillary Clinton kwam (gehuld in koningsblauw mantelpak) het podium op. Hillary. F*cking. Clinton. Ik bedoel: misschien wordt zij wel de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. En dan heb ik haar tóch in het echt gezien. In ieder geval haar silhouette ;-)

The Ellen Show AGT
De volgende dag stond er nóg een activiteit op het program waarbij ik werd ingezet als klapvee: America’s Got Talent. Toen ik vorige week naar Top of the Rock ging, zag ik opeens een boel reclame dat de audities plaats zouden vinden in de Radio City Music Hall. “Hé, dat is tof. Daar zou ik best bij willen zijn!” dacht ik. Na een kleine online speurtocht wist ik kaartjes te bemachtigen voor één van de rondes. Volledig gekleed volgens de dresscode (lees: donker en ietwat chic), baande ik de volgende dag een weg richting deze concertzaal. Wauw. Wat was dit groots en indrukwekkend. Wat alles nog meer bijzonder maakte, is dat ik per toeval een plek in de V.I.P.-sectie toegewezen had gekregen. Ofwel: op niesafstand van het podium én de judges. Als publiek kregen we vooral veel instructies hoe én wanneer te klappen. “There will be a lot of standing up and sitting in the next hour. Just like church,’ vertelde één van de crewleden grappend.

Alhoewel het ging om een ‘resultatenaflevering’ (lees: kandidaten kregen te horen of ze al dan niet doorgingen naar de finale), was het toch enórm leuk om mee te maken. Little Mix trad op met de single ‘Black Magic’ en het was grappig om zo’n ”live”-opname in het echt mee te maken. ”’Live” omdat véél fragmenten alsnog vóór de daadwerkelijke show werden opgenomen. Waaronder het optreden van Little Mix, waar we al om 19.30 voor zaten te juichen en klappen, terwijl de échte liveuitzending pas om 20.00 van start ging. Of het zogenaamde telefoontje van Nick Cannon met Neil Patrick Harris wat gewoon een vooraf opgenomen video was. Ook was het leuk om de verschillende juryleden ‘in het echt’ mee te maken. Waar Howard Stern en Heidi Klum af en toe vrolijk contact maakten met het publiek, was Melanie Brown bijvoorbeeld iets meer op zichzelf. Howie Mandel vond ik helemaal enórm tegenvallen. Alleen op het momenten dat de camera’s op hem gericht waren deed hij opeens charismatisch, maar voor de rest kwam hij echt over als een -sorry- chagrijn. Zelfs toen een 9-jarig jongetje in het publiek vertelde dat het zijn verjaardag was en groot fan van Heidi Klum en Howie Mandel was, bleef Howie koelbloedig voor zich uitkijken. Maar goed. De enthousiaste luchtkusjes en felicitatie van Heidi maakte vast héél veel goed.

Welke show zouden jullie weleens willen bijwonen? Enne: ben ik de enige die er nog heilig van overtuigd was dat live shows écht live waren? 



36 reacties


    11 september 2015

    Heel tof! Enne… Nee hoor, hier zo’n goedgelovige miep. :’)



    11 september 2015

    Wauw, The Ellen Show bijwonen!! Dat is toch wel echt enorm cool.. Maar nee, ik ben ook zo goedgelovig hoor! Ik denk ook altijd dat liveshows live zijn. Niet dus.



    11 september 2015

    Leuk! En weer prachtige foto’s!


    Femke - Youniqueblog

    13 september 2015

    Ah, dankjewel :-)



    11 september 2015

    Wat een gave ervaringen! Ontzettend gaaf om daar een keertje bij te zijn en geniet van de rest van al je avonturen



    11 september 2015

    Haha, super tof zeg! Ellen Degeneres had ik ook zeker willen zien en America got talent ook. Ik wist al wel dat live shows niet echt helemaal live zijn, zelf al eens meegemaakt tijdens So You Think You Can Dance hier in NL!



    11 september 2015

    Wauw, wauw en nog is wauw! Wat ben jij een bofkont zeg. Mijn droom is om een Ellen Show mee te maen. Lucky girl <3



    11 september 2015

    Ahhhh hoe gaaf! Echt weer een mega bijzondere ervaring rijker jij. Enne nee ik was er ook van overtuigd dat live echt live was haha!



    11 september 2015

    Wauw, zo gaaf!
    Ik dacht overigens ook dat live live betekende :(



    11 september 2015

    Wat enorm gaaf! :) Ik was er inderdaad ook van overtuigd dat live écht live was, haha. Wat een deceptie!



    11 september 2015

    Ooooh ik zit echt te smullen van al jouw New York verhalen, zo leuk! Echt super dat je zoveel toffe dingen doet <3


    Femke - Youniqueblog

    13 september 2015

    Jeej, superlief! Dankjewel <3



    11 september 2015

    AHh, wat tof allemaal zeg! Ik ben zelf ook al een paar keer bij tv opnames geweest -live en niet live- maar wist wel dat live vaak niet 100% live is. Sowieso loopt het altijd wel ongelijk; het wordt namelijk altijd vertraagd uitgezonden (en dat is bijv. ook de reden dat er bij NL programma’s met ‘buitenlanders’ ondertiteling mogelijk is; zelfs’bijvoorbeeld RTL late night heeft een vertraging ;) Maar verder verschilt het geloof ik wel heel erg per programma & soort aflevering enzo.

    Wist je trouwens dat radio ook niet altijd live is? Sowieso is daar ook enige zendvertraging + heel veel “live” telefoongesprekken en het nieuws enzo worden tussendoor al opgenomen…

    Ga je ook nog naar een musical op Broadway? :)

    xx


    Femke - Youniqueblog

    13 september 2015

    Vertraging vind ik niet gek, maar dat zo’n show wordt gebracht als liveshow en uiteindelijk grotendeels in scène is gezet verbaasde me wel echt. Van de radio wist ik het overigens wel, maar meer omdat mijn vriend een keer op de radio is geweest en toen z’n stukje even ‘opnieuw’ moest doen, haha. Voordat dit gebeurde had ik ook werkelijk géén idee. En: JA! Sowieso! Ik ben van plan om naar Wicked te gaan.



    11 september 2015

    Wauw, zo gaaf dat je The Ellen Show mocht bijwonen! Ik keek elke dag naar haar, lijkt me zo’n onwijs gave ervaring om zo’n show een keer te mogen bijwonen :) x



    11 september 2015

    Wat gaaf! Ik vind Little Mix steeds leuker worden en Black Magic is zo’n leuk nummer! Echt gaaf dat je bij deze shows was zeg!

    x



    11 september 2015

    Ik moest even Google wie Howie Mandel is haha. Maar wat gaaf joh! Al was het van ver af, je hebt in ieder geval de show van Ellen meegemaakt.



    11 september 2015

    Wat gaaf Femke!! SYTYCD in Nederland is wel echt live. Daar ben ik een keer geweest namelijk. Erg leuk!

    Ik zou wel een keer maar Ellen willen, of Dr Phill! Lijkt me ook heel tof!



    11 september 2015

    Wauw, wat super gaaf!! Lijkt me super om een keer mee te maken, vooral Ellen!



    11 september 2015

    Wauw, wel super ervaringen erbij! Die kun je in je zak steken ^^ Heel tof!!



    11 september 2015

    Haha, ik heb al héél wat “live” shows meegemaakt, jammer genoeg, geen enkele ervan was echt live. Wel SUPER cool dat je Ellen hebt gezien, ik probeer al jaren tickets te krijgen voor haar opnames in LA maar so far no luck


    Femke - Youniqueblog

    13 september 2015

    Oooo, het is inderdaad echt héél moeilijk om aan kaartjes te komen. Ik ga voor je duimen dat het tóch een keer lukt <3



    11 september 2015

    Tja, ik dacht ook dat alles wat “live” is, ook echt live is. Niet dus, haha. Wat ontzettend gaaf dat je al deze dingen meemaakt!



    11 september 2015

    Gaaf hoor, dat je dit allemaal gedaan hebt! Zo haal je in ieder geval wel het meeste uit je tijd in New York! En dat van die telefoontjes niet live waren, daar ging ik altijd wel van uit maar van optredens heb ik er nooit zo over nagedacht



    11 september 2015

    Waaauw, wat ontzettend tof allemaal! Ik ben helemaaal niet jaloers, hoor. Al helemaal niet op het feit dat Ellen in New York was, dat lijkt me zo gaaf om mee te maken! Ik vind haar echt een fantastische vrouw, hihi. Nog héél veel plezier, geniet ervan!



    11 september 2015

    Wauw, this must be a dream come true!! Ongelooflijk dat je Ellen én Hilary Clinton gezien hebt! Ik had in Vlaanderen al enkele opnames voor so called ‘live’ tv-opnames bijgewoond, maar inderdaad…. Ik dacht ook eerst dat het écht live was :-) Geniet nog van New York! Xx



    11 september 2015

    Wauw wat super gaaf dat je gewoon The Ellen Show hebt kunnen bijwonen! En een live optreden van Little Mix is ook niet verkeerd! Nog heel veel plezier in New York!


    Femke - Youniqueblog

    13 september 2015

    Dankjewel :-)



    12 september 2015

    Haha leuk! Super tof om die shows mee te maken. Ik ben wel eens bij Nederlandse talentenshows geweest en die zijn ook allemaal best wel nep haha!



    12 september 2015

    Waaaaauw, wat een ervaring!! Er was waarschijnlijk ook heel veel security aanwezig toen Hillary Clinton op het podium zat?


    Femke - Youniqueblog

    13 september 2015

    Pfoe, ja enórm veel!



    12 september 2015

    Wat tof dat je daar geweest bent zeg, lijkt me best raar als je het alleen kent van tv :) En wat stom van die vent dat ‘ie niet eventjes lief kan reageren op zo’n klein kereltje.


    Femke - Youniqueblog

    13 september 2015

    Ja, dat vond ik ook écht stom.



    30 september 2015

    xDSrri You made some good points there. I looked on the internet for the issue and found most people will consent with your site.



    30 september 2015

    Echt zo ongelofelijk gaaf wat voor ervaringen je allemaal meemaakt daar! Ik zou ook heel graag eens bij Ellen zijn, en dan vooral lekker dansen haha. Vroeger wilde ik altijd in het publiek zitten bij Oprah en dan al die cadeautjes krijgen!



    1 oktober 2015

    I just want to tell you that I’m beginner to weblog and really liked your blog site. Likely I’m going to bookmark your blog . You surely come with awesome stories. Thanks a bunch for revealing your website.