Top of the Rock, Appartement Carrie Bradshaw & Magnolia Bakery -
04/09/2015


Top of the Rock header
Nu ik alweer een beetje ben bijgekomen van mijn jetlag, besloot ik dat het weleens tijd werd om wat NYC highlights te bezoeken. Gisteren stonden Top of the Rock en Times Square op het program. Ook had ik een superleuke surprise date bij Magnolia Bakery. Benieuwd?

De grootste les die ik heb geleerd bij Top of the Rock? Sommige toeristen kunnen écht geen foto’s maken. Pas nadat ik twee Fransozen en een Britse dame mijn camera in handen had gedrukt, kwamen er een tweetal ‘oké’ foto’s uit. Dit mocht uiteraard de pret niet drukken om in het vervolg over te stappen op het maken van selfies. Ik moet toegeven: het voelde ergens wel suf. Ik heb namelijk een hekel aan mensen die constant foto’s van zichzelf maken, en nu was ik uitgegroeid tot mijn eigen grootste nachtmerrie. Maar hé: niemand kent me hier, dus… dikke doei.

Top of the Rock 0 Top of the Rock 1
Nadat ik misschien wel een uur naar het uitzicht had gekoekeloerd, en ik nét aanstalten wilde maken om naar Times Square te gaan, kreeg ik opeens een app’je van Shifra: ‘Zullen we deze ochtend afspreken bij Magnolia Bakery?’. Voor iedereen die onder een steen van glazuur heeft gelegen: dit is de beroemdste cupcakewinkel in heel NYC (en eigenlijk: de hele wereld). Daar móést ik natuurlijk volmondig ‘JA!’ op antwoorden. We besloten naar het café aan de Bleecker Street te gaan, omdat dit dé cupcakeshop was die werd gebruikt in één van de scènes van Sex and the City. Wat uiteraard één van de beste series is die ooit is gemaakt.

Top of the Rock 2 Top of the Rock 3 Top of the Rock 4
Een anti-climax, maar helaas waar: ik vond Magnolia Bakery persoonlijk enórm tegenvallen. Ze blijken de beste red velvet cupcake van héél New York te hebben, maar de winkel zelf zag er een beetje pauper uit. Echt. De foto’s doen de shop een duizendmaal leuker en mooier afschilderen dan het daadwerkelijk was. Ook vond ik de keuze niet heel uitgebreid. Er was ‘slechts’ een tiental aan verschillende cupcakes en niets werd melkvrij bereid. Een kleine tegenvaller voor mij. Al heb ik tóch een klein hapje van de red velvet cupcake geproefd. Ik bedoel: dat móést gewoon.

Top of the Rock 5
Toen we (Hans, Shifra en ik) verder gingen wandelen, zag ik opeens het straatnaambord ‘Perry Street’. *LIGHTBULB* “Hé, hier woont Carrie Bradshaw!’, riep ik enthousiast. Na een korte Google-sessie liepen we naar 66 Perry Street – het officiële adres. “Nou… Is dit het?,” bracht ik ietwat verbaasd uit. Er werden werkzaamheden verricht bij het huis, er hing een ketting voor de trap en de voordeur zag er ietwat vervallen uit. Stom. Toch moest en zou ik een foto maken van mezelf op een typisch Amerikaanse trap. “Een paar huizen terug was er wél een heel toffe trap. Zullen we daar foto’s maken?” wist ik met hernieuwde hoop te opperen. Ik denk dat ik mijn nieuwe stulpje heb gevonden. Ik bedoel: hoe leuk is dit huis alleen al aan de buitenkant?!

Top of the Rock 6
We sloten onze date af bij de juice bar Juice Generation, waar ik koos voor een daily detox drink. Zó lekker! Daarna gingen Hans & Shifra samen shoppen en ik alsnog naar Times Square. Vandaag wil ik een boottocht maken langs het Vrijheidsbeeld. Dat ding mag misschien 93 meter hoog zijn (volgens Wikipedia), maar ik heb het nog in geen velden of wegen kunnen bekennen. Tijd om daar héél (HÉÉL!) snel verandering in te brengen.

Zijn jullie al bekend met Magnolia Bakery? Hebben jullie weleens een gehypte hotspot bezocht die enórm tegenviel?



40 reacties


    4 september 2015

    Tof! Gehypte hotspot die tegenvallen, ja dat vind ik eigenlijk bij heel veel dingen het geval, erg he haha! Fijn om te lezen dat je het zo goed naar je zin hebt!



    4 september 2015

    Zo ontzettend leuk om je verhalen te lezen! Heel tof!


    Ingrid

    4 september 2015

    Magnolia bakery ben ik nooit heen geweest, niets aan gemist dus;) vrijheidsbeeld is hartstikke leuk, ik ben er mijn eerste New York reis met de gratis Staten island ferry langs gevaren en de tweede keer hadden we combitickets voor het vrijheidsbeeld en ellis island. Allebei aanraders, dus gewoon allebei doen denk ik;)



    4 september 2015

    Leuk om lezen en prachtige foto’s! Jammer dat Magnola Bakery tegenviel!



    4 september 2015

    Door je foto’s en verhalen wil ik zooo graag weer eens naar NY :)! Naar Magnolia Bakery ben ik nog nooit geweest. Wat je eigenlijk qua food nog even moet proberen: bagels, een ‘Ruebens Sandwhich’ in een Deli en een Devil’s Food cake ☺



    4 september 2015

    Wat ontzettend gaaf zeg die fijne verslagen uit NY, ik geniet intens in Nederland van jouw avonturen hihi. Magnolia Bakery heb ik nog niet geprobeerd, maar goed dat je er wel eerlijk over bent. Ik wens je vandaag heel veel plezier met je boottocht. Neem aan dat je met de Ferry gaat? Dat is namelijk wel echt heel gaaf om te doen :-) X



    4 september 2015

    Ooohhhh, genieten dit! Zo leuk om dit allemaal te lezen en op foto’s te zien, alsof ik er zelf een beetje bij ben! Die Amerikaanse trap, cool zeg. Of nou ja, daar is dat heel gewoon en ik moet ook wel trappen oplopen wil ik bij ons huis zijn, maar hé. Trappen in een portiekwoning zijn héél anders dan zo’n mooie. Jammer dat die cupcakewinkel tegenviel, maar toch leuk dat je geweest bent. Weet je dat in ieder geval ook weer.



    4 september 2015

    Gaaf! En de huizen daar vind ik ook zo geweldig :)x



    4 september 2015

    Oh ja, ik had die teleurstelling in Nothing Hillegom. De blauwe deur was zwart geschilderd (WHY!?) en dé boekhandel was ook een deceptie.
    Oh, en op Abbey Road heb ik met gevaar voor eigen leven foto’s op het zebrapad gemaakt, om er in de metro terug naar het hotel achter te komen, dat ik op de verkeerde kant van het kruispunt stond ^_^



    4 september 2015

    Damn autocorrect!!!! Nothing Hillegom, moet natuuuuurlijk Notting Hilll zijn haha



    4 september 2015

    Blijkbaar heb ik onder een steen geleefd, want ik had echt nog nooit van Magnolia Barry gehoord. Maar jammer dat het zo tegen viel! De foto’s van je uitzicht zijn trouwens echt heel mooi!



    4 september 2015

    Superleuk om dit te lezen! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen, ik denk dat ik nu nog meer naar NYC wil!



    4 september 2015

    ziet er super leuk uit!

    x



    4 september 2015

    Oh wat ziet het er prachtig uit! En jammer dat Magnolia er niet helemaal geweldig uit ziet, maar ja, dat is natuurlijk helemaal gehyped en ze verdienen er genoeg mee zonder er heel bijzonder uit te zien :’) Ik vind de foto’s bij die trap héél erg mooi geworden! :D Geef mij dat huis ook maar!



    4 september 2015

    Ik heb nooit van Magnolia Barry gehoord. :|
    Maar het ziet er na uit dat je het goed na je zin hebt.
    Leuk!



    4 september 2015

    ziet er goed uit meid en leuke foto’s heb je gemaakt, rot he als iemand anders foto’s van je moet nemen mislukt bij mij altijd hahaha.. ik wil het liever zelf doen! je ziet er stralend uit girl! geniet er daar nog van!



    4 september 2015

    Whaaaa, ik ben zo jaloers op jouw avontuur! Nu nog even vriedjelief overtuigen om eens naar NYC te gaan!



    4 september 2015

    Het is altijd jammer als iets tegenvalt. Dat herken ik, maar dat komt misschien omdat we te hoge verwachtingen hebben? ;-)
    En van het huis van Carrie, daar heb ik laatst iets over gelezen. Blijkbaar zijn de bewoners van dat huis het echt ongelofelijk beu dat er elke 2 minuten een toerist op hun trapje staat, dus hebben ze die ketting daar gehangen. Erg begrijpelijk natuurlijk, maar wel teleurstellend voor de fans, haha.



    4 september 2015

    We verromantiseren dat soort dingen altijd. Maar ik vond Times Square echt wel indrukwekkend.

    Een leuk avondje uit? Comedy Club Ha! Vond ik erg grappig!

    Carrie’s appartement wil ik ook nog een keer naartoe. Is er toen niet echt van gekomen..



    4 september 2015

    Ja MAGnolia bakery , yum yum lekkere cupcakes ! mij viel het zo op het oog ook tegen maar de cupcakes zijn lekker



    4 september 2015

    Aaah Fem, wat tof allemaal! Ik ben jaloerssss <3! Geniet er maar lekker van :-)



    4 september 2015

    Dat uitzicht is zo geweldig <3 Ik kan me goed voorstellen dat je daar een uur hebt gestaan en alleen maar hebt gekeken (afgezien van het selfie maken na dan xD geniaal verhaal btw haha)
    Wel jammer dat de cupcake winkel zo tegenviel en de echte trap van Carrie ook een beetje zielig was… maar de trap van het andere huis is idd perfect ;)



    4 september 2015

    Wauw, die bovenste foto is echt prachtig Femke!



    4 september 2015

    Ah zo leuk! Wat jammer van Magnolia Bakery… Ik heb nog wel een goede hotspot tip: Doughnut Plant! Ze hebben zulke lekker donuts (zelfs vierkante versies). Echt een aanrader :)



    4 september 2015

    Leuke foto’s heb je gemaakt en jammer dat sommige dingen dan toch net wat tegenvallen. Op tv wordt het vaak toch net iets mooier gemaakt voor de show natuurlijk..



    4 september 2015

    Wat leuk allemaal. Ik dacht altijd dat Sprinkles cupcakes de beste waren van Amerika? Of toch alleszins de eerste cupcake shop. Mijn hotspot tegenvaller was in Parijs op dat beroemde kerkhof. Man, wat een flop…



    4 september 2015

    Wat ziet het er allemaal leuk uit zeg! Ik ga eigenlijk niet vaak naar echt hotspots, vind het vaak leuker om gewoon zelf wat rond te koekeloeren, hihi. Heel veel plezier nog!



    4 september 2015

    Oh wat gaaf dat je nu in Amerika zit!! Ontzettend veel plezier. <3



    4 september 2015

    Geweldig hoe een Nederland zo heerlijk nuchter en kritisch deze Bakery omschrijft, het word commercieel dus al behoorlijk uitgemolken hihi En wat een heerlijke date, wat een verrassing!



    4 september 2015

    Wauw, wat zie je er gelukkig uit, Femke! :) Tof dat Hans, Shifra en jij elkaar in NYC hebben ontmoet. Dat is eens wat anders dan hier in het regenachtige Nederland. Leuk!



    4 september 2015

    Ah leuk! Ik liep langs een cupcakewinkel op in NY en zei dat ik ook nog eens heel graag naar Magnolia Bakery wilde, bleek m dat gewoon te zijn hihi! Anyways ik vond het er wel heel cute uit zien. Misschien niet zoals verwacht, maar wel cute. Keuze viel inderdaad wel tegen!



    4 september 2015

    Leuk om de hoogte te blijven van je avonturen in New York! Wel jammer dat de Magnolia Bakery tegenviel. En wat een leuke foto’s van jou aan de trap :)



    4 september 2015

    hahahaha het stukje over anderen foto’s laten maken op toeristische plekken … vreselijk. Meestal wordt het zo’n foto die net afgesneden is boven je voeten. Amputatie ofzo. Leuke foto’s :-)



    5 september 2015

    De eerste foto is echt heel gaaf! Het is leuk om al je avonturen daar te lezen. Ik kijk nu al uit naar de volgende artikelen. x



    23 september 2015

    Ik geniet echt van je Amerika blogjes. En ik ben echt mega jaloers haha


    Femke - Youniqueblog

    25 september 2015

    Aaaw lief <3



    30 september 2015

    69InGv wow, awesome blog post.Much thanks again. Really Great.



    30 september 2015

    fKv3uZ If you have any recommendations, please let me know. Thanks!



    30 september 2015

    zMwKzZ Only wanna remark that you have a very nice internet site , I the design and style it actually stands out.



    1 oktober 2015

    UXOALi I really liked your article post.Thanks Again. Cool.