Zo geef je een last-minute kerstfeest met een mini-budget -
18/12/2015


Kerstfeest 3
Van een iPhone-speaker gemaakt van een wc-rol tot feetsmutsen gevouwen van vaatdoeken. Zo geef jij een waanzinnig last-minute kerstfeest zonder veel te spenderen. Dit geld ben je immers liever kwijt aan cadeaus voor jezelf. Toch?

Vandaag mag ik mijn tweede en helaas alweer laatste post in samenwerking met Radbag met jullie delen (Snif!). Voor deze post heb ik een viertal leuke do-it-yourself als je zonder budget toch een kerstfeestje wil vieren. Dit zijn mijn meest favoriete ‘knutselwerken’:

Kerstfeest 1
Een speaker van een wc-rol –
Een kerstfeest is uiteraard niet compleet zonder vrolijke kerstjingles. En raadt eens? Van een wc-rol en twee plastic bekers zijn héél makkelijk speakers voor je smartphone te maken. (1) Om de wc-rol ietwat feestelijker te maken, bekleed je deze eerst met kerstachtig papier. (2) Knip daarna in iedere plastic beker een gat ter grootte van de wc-rol en (3) knip in de wc-rol een gat ter breedte en diepte van je mobiel. (4) Bevestig je wc-rol in de twee plastic bekers en klem je smartphone vast. Even een leuk nummer uitzoeken en… Zingen maar! (Prijs: ongeveer €0,50)

Kerstfeest 2
Banaan – chocoladehapjes –
Het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar schijn bedriegt. Voor ongeveer 12 hapjes heb je nodig: Eén grote banaan, 100 gram chocolade, sprinkles en papieren rietjes. (1) Smelt de chocolade au-bain marie, snijdt de banaan in plakjes en knip de papieren rietjes in drieën. (2) Dip nu de banaan in de chocolade, sprenkel de sprinkles eroverheen en prik er een papieren rietje in. (3) Even 15 minuten laten opstijven in de koelkast en ze zijn helemaal klaar om geserveerd te worden. Het totale kostenplaatje? Ongeveer €3,-.

De overige (al zeg ik het zelf: toffe) DIY’s vind je op de blog van Radbag. Ik ben echt héél benieuwd wat jullie ervan vinden. Vooral omdat er stiekem echt megaveel tijd in heeft gezeten (lees: de kerstballen vielen con-stant van mijn cactus af. FAIL.). Niet héél erg handig dus als je een last-minute kerstfeest wil geven. Maarrr… Wel héél budget.

Wat vinden jullie de allerleukste do-it-yourself? Hebben jullie ook al mijn andere post voor Radbag al gezien?



16 reacties


    18 december 2015

    Wauw, hoe je het iedere keer voor elkaar krijgt is mij echt een raadsel maar ook deze DIY is echt geweldig zeg haha. Die speakers zien er ook echt gewoon tof uit, lekker retro.



    18 december 2015

    Wat een leuke ideeën voor een budget kerstfeest :-)!



    18 december 2015

    Haha wat leuk weer zeg! Creabea Femke :)



    18 december 2015

    Wat een leuke diy’s!



    18 december 2015

    Dit is echt leuk. Ik ga vanmiddag hopelijk nog wat leuke dingen score in van die kleine mini bazaartjes in de Amsterdam.



    18 december 2015

    Haha, die zelfgemaakte speaker. Hoe leuk! Stiekem deed ik dit vroeger al, nostalgie haha! Mmm, die chocoladehapjes zijn altijd goed. Heerlijk!



    18 december 2015

    Hmmm die hapjes zien er superleuk- en lekker uit! Ik krijg er helemaal honger van. Die speakers zijn eigenlijk ook wel hilarisch! X



    18 december 2015

    Ahh, zo’n leuke ideeën om de kerstsfeer in huis te brengen!



    18 december 2015

    Haha wat leuk die wc-rol speaker!



    18 december 2015

    Die speakers, echt super leuk!



    18 december 2015

    Haha die speaker van wc rollen, ZO gaaf en grappig!



    18 december 2015

    Hihi, die speaker! Hoe bedenk je het :). Heerlijk retro, I love it. Fijn weekend!



    18 december 2015

    Ah die speaker is echt cute :) X



    18 december 2015

    Haha die boxjes.. hoe krijg je het verzonnen!



    18 december 2015

    Wat een super leuk idee!



    18 december 2015

    Wat een leuke ideeën zeg! Die speaker is echt geniaal!