Things that made my week...#194 -
09/01/2016


Things that made my week
Deze week redden we op nieuwjaarsdag een verdwaalde hond, luisterden mijn vriend en ik (Per ongeluk. Heus.) een wel heel apart telefoongesprek af en ontdekte ik dat mijn liefde voor onze nieuwe poes Wikkie na een paar dagen al héél ver ging. Lees je mee?

  • Wanneer mijn vriend en ik de makelaar bellen om een apart contract op te stellen voor het bezit van een kat. Makelaar, totaal verward: “Waarvoor wil je een contract hebben? Een kast?!” Toen ze ons uiteindelijk had verstaan ontvingen we dan ook een mailtje met het onderwerp ‘Contract kat (niet kast :’))’
  • Als ik op oudejaarsavond iets aan het vertellen ben en eindig met ‘… Dan mis je de clue van het verhaal.’ en de cabaretier hierna op de tv echoot ‘… De clue van het verhaal.’ Iedereen: “Wooow!”
  • Op nieuwjaarsdag in badjas en op sokken een verdwaalde hond met wat kipfilet naar ons appartement lokken, zodat we ‘m even op een veilige plek in de gaten kunnen houden. Ik was even vergeten dat ik nu in het centrum van Den Bosch woon. En iedereen mij met een brak hoofd met een lapje kipfilet zag wapperen.
  • Wanneer mijn vriendin en ik vervolgens allerlei namen uitproberen om te kijken of ‘ie überhaupt ergens op reageert. Vriendin, na het noemen van tientallen namen: “…Euhm. Binky?” *hond kijkt op* “Hé… Binky! Of tenminste… Iets wat daarop lijkt.” Uiteindelijk hebben we de baasjes gevonden en bleek de naam van de hond Vinny te zijn. Close enough ;-)
  • Als we in het asiel zijn en mijn vriend en ik toevallig een telefoongesprek opvangen bij de balie. Assistente: “… Nee, er zit geen kat met deze beschrijving in het asiel. Sinds wanneer is ze vermist?” *aan de andere kant van de lijn wordt gepraat.* “Oh. Sinds mei 2015?” Vriend: “Nou, daar komen ze ook lekker op tijd mee…” Maar écht.
  • Ontdekken dat ik een jaar geleden nog droomde van een kat en nu Wikkie vrolijk in huis heb trippelen.
  • Overigens was ik enkele dagen later Wikkie al écht kwijt. Na ruim een kwartier hysterisch door het huis te wandelen en –I kid you not– zelfs door het raam (welke op een kiertje stond) naar beneden te kijken, besloot ik tóch maar onder het kleedje te kijken waar wij onze kussens hadden neergelegd. Je raadt het al: één van die bobbels onder het kleed was géén kussen, maar Wikkie. En bedankt.
  • En erachter komen dat: ‘Liefde is… Zonder te klagen het braaksel van je kat opruimen.” En haar hierna een aai over de bol te geven om haar te troosten. Nog een les: zet je planten niet op plekken waar Wikkie eraan kan knabbelen. Because she will.

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie een fijne ‘eerste week na de vakantie’ achter de rug?



26 reacties


    9 januari 2016

    Ahhh Wikkie en je platen, ja herkenbaar verhaal vriendinnen haha!



    9 januari 2016

    Zo leuk dat jullie een kat hebben nu :)


    Lianne

    9 januari 2016

    Misschien kijken voor kattengras? Dat is veilig om van te eten. Ze gaan er nog wel steeds van kotsen, maar vaak eten ze er juist van omdat ze willen kotsen (last van een haarbal of als ze iets verkeerd hebben gegeten).



    9 januari 2016

    Zo dat was me het weekje wel geloof ik! Dat van die hond ik vind ik wel echt een hoogtepuntje hoor, de baasjes waren vast heeel blij dat jullie ‘m even hadden opgevangen:) En wat suuperleuk dat jullie een kat hebben! Dat is zo gezellig!



    9 januari 2016

    Ik heb helemaal gemist dat jullie een kat hebben, maar wat leuk! Deze week heb ik het nog wel rustig gehad met school, maar volgende week hebben we veel toetsen/verslagen/presentaties.


    Ingrid

    9 januari 2016

    Superleuk dat Wikkie nu bij jullie woont. Heel herkenbaar, dat kattenbraaksel. Ik heb nog maar een plant, maar ze eten er altijd van..



    9 januari 2016

    Aaah katten zijn zo leuk hè! Ik kan ook echt in paniek raken als ik die van ons kwijt ben. Achteraf blijkt ze me dan van een super stomme plek al die tijd al aan te kijken wat ik in hemelsnaam aan het doen ben hahah.



    9 januari 2016

    Wat weer leuk om te lezen! Haha, nu zie ik het voor me, met dat stukje kipfilet :’). Fijn dat jullie de hond hebben gered!



    9 januari 2016

    Ik ben onze kat ook regelmatig kwijt. Laatst was ik zelfs helemaal in paniek. Ik had echt overal gekeken. Onze wasmachine staat in een kast, bleek dat ze erachter was gekropen. Er zit zo`n dun kiertje naast de wasmachine, ik begrijp nog steeds niet hoe ze daar doorheen past. Ik vind het nu al helemaal geweldig om over Wikkie te lezen.
    Liefs



    9 januari 2016

    Haha heerlijke week :’) Een lapje kipfilet, haha! Oh en zo herkenbaar; katten kwijt. Ik weet thuis wel waar ik ze moet vinden nu, maar toen ik een weekendje op de katten van een vriendin moest passen en die kwijt was, was ik echt in paniek. Ik haar gebeld (In frankrijk!), blijkt dat ‘ie altijd achter een plank bij het bed ligt. Eeeehm :’)



    9 januari 2016

    ik vind dit altijd zo leuk om te lezen! ik zie dat met stukje kipfilet al helemaal voor me maar het was voor een goed doel natuurlijk :)



    9 januari 2016

    Ik vind wikkie echt een leuke naam voor jullie kat. Het doet me denken aan wickie de viking en jullie kat heeft ook net zwart een vikkinghoedje op. Ik lees graag de avonturen van wikkie.



    9 januari 2016

    Nu al genoeg avonturen met Wikkie!



    9 januari 2016

    Katten met planten, krijg je altijd verschrikkelijke opruim-scenario’s van, ik herken het, haha. Fijn weekend!



    9 januari 2016

    Haha, een kat is niet goed voor je hart joh. :’) Hoewel dat natuurlijk ook weer getuigd van de liefde voor Wikkie. Ik zou ook overal zoeken en de meest logische plaatsen – want ja, zo’n kleed is best logisch voor een kat toch? – in mijn hysterische bui vergeten.



    9 januari 2016

    Ik reageer nooit op deze artikelen, maar ik vind ze zo ontzettend leuk! ik dacht; misschien wel leuk om dat even te laten weten haha. Mijn moeder heeft 2 katten genaamd Blitz & (jawel..) Binky. Binky ben ik met regelmaat wel kwijt, maar na zoveel jaar ken ik zijn vaste verstopplekjes en is hij echt niet meer veilig voor een knuffelsessie. Gelukkig vind hij dat totaal niet erg :)


    Femke - Youniqueblog

    9 januari 2016

    Ah superleuk dat je nu wel even de moeite neemt om te reageren :-) Wat toevallig dat één van de katten ook Binkie heet. Langzaamaan leer ik ook steeds beter die verstopplekken kennen.



    9 januari 2016

    Haha awww, Wikkie! Ik denk dat je ‘m daar wel vaker aan gaat treffen, lijkt me een heerlijk plekje tussen de kussens <3



    9 januari 2016

    Ik wil ook een kitty <3



    9 januari 2016

    Ik vind deze artikelen zo heerlijk. Hoe krijg je het toch steeds weer voor elkaar om zulke momenten mee te maken en ze zo leuk te omschrijven. Me like! Enne… katten vinden het idd erg leuk om aan planten te knabbelen of zich te verstoppen. Misschien moet ik de grappige momenten ook maar eens gaan onthouden!



    9 januari 2016

    Wauw, binky lijkt wel op Vinny! Lachen dat het zo dichtbij bleek. Wikkie introduceert je overigens al snel aan de negatieve kanten van het hebben van een kat haha! Ook ik heb te vaak gezocht naar ons mormeltje en ook ik huil wanneer ik haar weer eens hoor braken. :’)


    Debbie

    9 januari 2016

    Haha leuke blog !!
    Lief zo’n kat. Onze poes geef je een aai en het is meteen hap en die klauwen in je armen. tegen mn kindjes is ze wel lief.

    Mijn week was weer druk met ophalen en brengen van de jongens, werken, kinderfeestje, huishouden, boodschappen en nog bloggen.

    Druk maar zo weet je weer dat de vakantie voorbij is.



    10 januari 2016

    Haha ik zag het helemaal voor me hoe jij met een plakje kipfilet staat te wapperen in hartje Den Bosch! Te grappig. Zelf zou ik ook super graag een huisje in Den Bosch willen hebben en een kat, maar helaas werken mijn vriend en ik fulltime en gaat het zorgen voor een beestje echt niet lukken, dan maar knuffelen met katten en honden van vrienden!


    Femke - Youniqueblog

    10 januari 2016

    Nee, dat snap ik héél goed. Mijn vriend en ik hebben ook alleen een kat genomen omdat ik vaak thuis aan het werk ben (en hij vrij regelmatig ook). We vonden het ook zo sneu om een kat de hele dag alleen te laten.



    11 januari 2016

    Wat een leuke stukje en leuk ook dat jullie nu een kat hebben!



    11 januari 2016

    Klinkt als een goede week! Meteen twee leerpuntjes over katten (heb ik ook pas geleerd toen ik er één kreeg, ze is nu 2,5!):
    1. Een gezonde kat geeft ongeveer 10 tot 12 keer per jaar over zonder reden. Niet schrikken als je ‘s ochtends iets interessants tegenkomt dus ;)
    2. Katten vinden de vreemdste verstopplekken, waardoor je ze ALTIJD kwijt bent. Uiteindelijk zijn er een paar vaste plekken, dan weet je waar je moet zoeken. Ik zou dus uitkijken met dat kleed van je ;)