Leuk om te proberen: Cake maken van thee -
10/02/2016


Cake maken van thee 3
Soms maak ik me een beetje zorgen om de ingevingen die ik heb. Ik bedoel: Ze kunnen immers niet allemaal goed aflopen. Ditmaal wilde ik cake maken van thee. Waarom? Omdat het kan. Of tenminste, zou moeten kunnen. En ja: Het is mij -wonder boven wonder- gelukt. Vandaag deel ik met jullie het recept.  

Wat heb je nodig? 100 gram losse theebladeren (ik koos voor Lipton Citrus, maar je mag iedere smaak kiezen die je wilt), 250 gram volkoren bloem, 250 gram boter, 100 gram suiker, 3 middelgrote eieren en -eventueel- wat (kant-en-klare) icing. Het eerste wat je doet is 175 gram boter in een kleine sauspan doen en hier 50 gram losse thee aan toevoegen. Verhit de boter totdat deze volledig is gesmolten en laat een minuutje sudderen, zodat de thee goed opgenomen kan worden. Filter vervolgens de theeblaadjes uit de boter met behulp van een vergiet. Doe alle (overige) ingrediënten in een beslagkom en verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer je alles goed door elkaar hebt gemixt, mag je de overige losse theebladeren toevoegen aan het beslag. Verdeel het beslag vervolgens over een ingevette cakevorm (of in mijn geval: taartblik) en bak de cake 30 minuten af. Even laten afkoelen, versieren met icing en voilá: je hebt je eigen cake gemaakt van thee. En ja: Je proeft de thee écht!
Cake maken van thee 1 Cake maken van thee 2
Mocht je overigens denken: ‘Losse theebladeren in mijn cake? Iewl.’ Nou, mijn vriend en ik waren er ook niet heel enthousiast over, maar het is qua bite heel vergelijkbaar met rozijnen. Je moet er dus maar net van houden. Zit je er écht niet op te wachten om losse theebladeren uit je cake te vissen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alle theebladeren te laten versmelten met de boter. Echter wordt hierdoor de smaak van de thee een tikkie minder aanwezig. En is dat juist niet de grap van deze cake? Ik ben in ieder geval blij dat ik dit eens heb geprobeerd. Stukje taart, anyone?

Cake maken vant thee
Op naar nog zo’n keukenexperiment! Wat jullie? Gaan jullie dit proberen?

Categorie: DIY
Tags: , , , ,


28 reacties


    10 februari 2016

    Ik houd van thee
    En cake
    Dit is geniaal!



    10 februari 2016

    Leuk idee joh, sowieso eens proberen!



    10 februari 2016

    Haha wauwie hier had ik nog nooit van gehoord!



    10 februari 2016

    Oh wauw zo origineel! Ik kan rozijnen wel verdragen dus dit zou wel een prima ideetje zijn :D



    10 februari 2016

    Wow wat bijzonder! Stiekem wil ik dit wel een keer proberen!



    10 februari 2016

    Wow echt geweldig dit haha. Nooit verwacht dat dit kon, maar zo’n goed idee. Ik ga het zeker eens proberen!



    10 februari 2016

    ziet er goed uit zeg!



    10 februari 2016

    Ooh wauw, hier was ik noooit opgekomen. Helaas ben ik geen theeliefhebber, dus ik denk dat dit niet helemaal mijn ding zal zijn

    Liefs,
    Susan



    10 februari 2016

    Hier heb ik serieus ook nog nooit van gehoord haha. Helemaal top dat het is gelukt, maar ik sla em even over ;).

    Liefs.x



    10 februari 2016

    Mjammie!



    10 februari 2016

    Tof experiment! De cake zit er superlekker uit, heel luchtig, maar toch vrij compact. Als je begrijpt wat ik bedoel. Oh ja, goed verhaal ook dit, haha. Ben heel benieuwd hoe zoiets smaakt! Misschien moet ik het zelf een keer proberen:)



    10 februari 2016

    Ik had hier nog nooit van gehoord, en nog nooit over nagedacht ook. Maar de taart ziet er erg lekker uit!



    10 februari 2016

    Wat heb je een grappige maar ook goede ideeën! Super orgineel recept. Zelf ben ik ook wel een theeleut. Ben super benieuwd hoe deze thee cake zal maken… Op de foto’s ziet hij er in ieder geval uit om op te eten… Yam!



    10 februari 2016

    Wat heb je een grappige maar ook goede ideeën! Super origineel recept. Zelf ben ik ook wel een theeleut. Ben super benieuwd hoe deze thee cake zal maken… Op de foto’s ziet hij er in ieder geval uit om op te eten… Yam!



    10 februari 2016

    Yummy, ziet er heerlijk uit! Ik wist niet dat je van thee een cake kon maken.
    Liefs,
    Elles



    10 februari 2016

    Aahh, ik als echte theeleut zou dit toch wel een keer moeten proberen, toch? Ik ben nu in ieder geval wel heel benieuwd geworden hoe het smaakt!



    10 februari 2016

    Dat je op zulke dingen kan komen! Het ziet er eigenlijk echt heerlijk uit, ik ga het eens proberen :)



    10 februari 2016

    Wow ik ga dit vanavond nog proberen! thanks!



    10 februari 2016

    Wat n origineel idee!! Ben benieuwd hoe dat smaakt, misschien toch maar eens proberen. Je moet er maar op komen zeg haha



    10 februari 2016

    Dit klinkt ontzettend leuk en ga ik zeker eens proberen! x



    10 februari 2016

    Wat een heel leuk idee! Ik ben dol op thee dus dit moet ik een keer proberen ;)



    10 februari 2016

    wat origineel! die cake ziet er prachtig uit, zal vast lekker smaken.



    11 februari 2016

    Haha leuk dat je hier over schrijft! Ik heb dit echt zó vaak geprobeerd (met Earl Grey) maar dat mislukte keer op keer en was echt vies! Maar ik deed het op een andere manier (door 30ml thee toe te voegen en blaadjes) en de manier waarop jij het doet (laten mee smelten in boter) klinkt best wel aannemelijk, dat ga ik zeker eens proberen. Bedankt voor de tip! ^^



    11 februari 2016

    Gaaf idee zeg! Leuk bedacht haha.



    13 februari 2016

    Wat een leuk idee zeg! Hier zou ik zelf nou nooit opgekomen zijn! Ik vind dat het eindresultaat er erg mooi en ook lekekr uitziet!


    Peggy

    14 februari 2016

    Wat een geniaal idee! Ik bestel wel eens thee bij de tea-bar en daar hebben ze een thee genaamd ‘Notendroom’. Daar moet ik een cake van maken!



    20 februari 2016

    Dit klinkt mega lekker!



    29 februari 2016

    Haha ik weet niet of ik het durf. Bijzonder recept! haha