Checklist verhuizen: verhuistips voor beginners en gevorderden
12/12/2016


checklist verhuizen tips
Fun fact: het is vandaag precíés een jaar geleden dat Roy en ik zijn gaan samenwonen. Officieel mochten we per 1 november ons nieuwe appartement al betrekken, maar eerlijk: dat verhuizen was destijds best wel een dingetje. Ga jij binnenkort ook verhuizen of zit je nu middenin een verhuizing? Dan wil je dít even lezen.

Het was liefde op het eerste gezicht toen Roy en ik voor het eerst ons appartement in het centrum van Den Bosch mochten bezichtigen. Ik kan het me nog heel goed herinneren hoe we het kale appartement binnenliepen, en meteen enthousiaste blikken met elkaar uitwisselden. Dit was het. We zaten dan ook nog geen vijf dagen later aan tafel met de makelaar om het huurcontract te tekenen. Het appartement was van ons! Een ontzettend bijzonder moment. Het was voor ons allebei tijd om ons ouderlijk huis achter ons te laten, en te verhuizen naar ons nieuwe stulpje. Maar eerlijk: dat duurde een stuk langer dan gedacht.

Vrijwel alles moest namelijk nieuw worden gekocht of worden verplaatst naar ons appartement. Als het al niet lastig genoeg was om de spullen door het centrum van de Den Bosch te loodsen (lees: je kunt slechts op beperkte tijden parkeren voor de deur), duurde het soms ellenlang voordat sommige meubelstukken zouden worden geleverd. Zo zou het erom spannen of het bed überhaupt wel op tijd binnen zou zijn. Achteraf gezien zou ik onze verhuizing dus zeker anders -en vooral meer geordend- aanpakken. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik de checklist verhuizen heb ontdekt. Deze handige checklist wanneer je gaat verhuizen is samengesteld door Studentverhuizers. Niet alleen een handige website wanneer je voor het eerst gaat samenwonen, maar ook op kamers gaat of een studio voor jezelf op de kop hebt getikt.

Checklist verhuizen

De checklist verhuizen is een handige (week)planning voor je verhuizing. Zo zou je bijvoorbeeld volgens de planning zo’n 8 weken van tevoren een inventaris moeten maken van alles wat je mee wilt nemen, zodat je precies weet hoeveel dozen je nodig hebt. Handig, want: wij zijn destijds zo’n 15 keer met de auto op en neer gereden. Als het al niet meer is. Ook moet je volgens de planning vanaf 6 weken voor de verhuizing minder boodschappen kopen. Dit zou namelijk alleen maar extra inpakwerk zijn én het is zonde om eten weg te gooien. Een tip die ik eigenlijk nog nooit eerder had gehoord, maar wel ont-zet-tend slim is. Je begrijpt: mochten Roy en ik volgend jaar weer gaan verhuizen, dan houd ik deze checklist zeker bij de hand. En eerlijk: de kans zit er dik in dat Roy en ik volgend jaar (weer) gaan verhuizen…

Wat vinden jullie van deze verhuizen checklist? Wat vinden jullie de beste verhuistip?

Dit is een gesponsord artikel16 reacties


  12 december 2016

  Ja, verhuizen is a bitch! Wij gaan in maart volgend jaar weer verkassen en ik ben er nu al mee bezig. Ik ben dan ook 11 keer verhuisd en in de afgelopen 12 jaar, dus ik vind mezelf een redelijke expert ;) Ik ben inderdaad nu al bezig met onze voorraad op te eten, zodat dat vast weg is. En we hebben nu al van die plastic opbergdozen om allerlei troep in te doen. Dan hoeven we dat straks niet meer in- of uit te pakken en kunnen we het linea recta de berging in schuiven. Zo’n lange voorbereiding klinkt zo overdreven, maar het is eigenlijk écht nodig!


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Wooow, jeetje… Jíj moet degene zijn die met tips mag strooien ;-) Ik vind het juist slim dat jullie al zo op tijd zijn begonnen. Het kan maar alvast klaarstaan, toch?  12 december 2016

  Nice! Wij zijn ook ongeveer een jaar geleden gaan samenwonen, dus vorig jaar rond deze tijd zat ik nog helemaal in de verhuisstress! Wat gaat de tijd snel, dat dat nu alweer een jaar geleden is! :-)


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Dan zaten wij een jaar geleden precies in dezelfde verhuisstress ;-) Het gaat inderdaad zó snel! Ik kan ook echt niet geloven dat het alweer een jaar geleden is..  12 december 2016

  oh wat leuk dat je misschien weer gaat verhuizen, spannend! liefs


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Ja, ik heb er echt zin in :-)! Al wonen we nu ook al héél fijn, dus het is zeker een dubbel gevoel..  12 december 2016

  Oh ik had helemaal niet in de gaten dat t pas een jaar geleden was.


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Het lijkt voor mij ook langer hoor – op een positieve manier ;-)  12 december 2016

  Verhuizen is inderdaad een flinke klus, plannen helpt daar echt enorm bij! Ik ben al behoorlijk vaak verhuisd (afgelopen zomer ook weer), dus ik ben inmiddels een pro! Mijn grootste tip is om vooral vroeg te beginnen met inpakken. Is ff minder gezellig met al die dozen in huis, maar het werkt veel fijner dan dat je alles in een dag of 2 in dozen moet proppen!


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Dat is inderdaad ook een supergoede tip. Als je op tijd begint, lijkt me dat je het ook veel overzichtelijker houdt ;-)


  Ingrid

  12 december 2016

  Slimme lijst! Wij zijn in april voor het eerst echt ver verhuisd. Daarvoor was van studentenkamer naar appartement, in dezelfde stad, dus dat was goed te doen. Ik heb een paar weken van te voren een aantal verhuisbedrijven over de vloer gehad om offertes te verzamelen. Zij kunnen ook uitrekenen hoeveel dozen je nodig hebt, ideaal. Die tip van de boodschappen had ik niet eerder gehoord. Ik heb wel van te voren mijn vriezerinhoud opgemaakt. En de laatste paar dagen kant en klaar voedsel. Dus eigenlijk doe je het toch automatisch wel.


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Ooo, dat is inderdaad ook ontzettend handig! Grappig dat je inderdaad al het eten uit de vriezer hebt opgemaakt – zelf zou ik zoiets helemaal vergeten.  13 december 2016

  Heel goede tips! Ga ik zeker onthouden voor wanneer ik ooit ga verhuizen!  15 december 2016

  Wat een leuke tips! Wij gaan gelukkig nog lang niet verhuizen. En met kleine kids lijkt het me helemaal onmogelijk. Gelukkig hebben we een huis waar we tot ons pensioen (minstens) kunnen blijven wonen, dus het is ook niet noodzakelijk.


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Ooo, wat fijn dat jullie gewoon lekker kunnen blijven zitten waar jullie zitten. Geeft vast een hoop rust!


  Jouke

  11 mei 2017

  Ik ga binnenkort ook verhuizen. Altijd weer veel werk, vooral mijn kleding zie ik tegenop. Een vriendin van mij heeft hier een dubbel kledingrek gekocht met twee stangen boven elkaar. Zij heeft haar kleding er in gehangen en zo de verhuiswagen in gereden. Die ga ik maar eens mooi lenen van haar ;)