IKEA STOCKHOLM (nieuwe IKEA collectie) | Lagom is het nieuwe Hygge
30/03/2017


Ikea Stockholm 13
Voor alles is een eerste keer en zo ook: mijn eerste keer op een woonboot. Hier werd namelijk de nieuwe IKEA STOCKHOLM collectie gepresenteerd -verkrijgbaar in april!- geïnspireerd door de ‘lagom way of living‘. Oftewel: ‘precies genoeg’. Het vinden van de ultieme balans in je leven. Kijken jullie mee?

IKEA STOCKHOLM

IKEA Stockholm 1
Na een toch wel enerverende ochtend (lees: Shifra’s horloge bleek verkeerd te staan en er gebeurde onderweg vlak voor ons een groot ongeluk), kwamen we gelukkig zelf ongeschonden bij de IKEA in Amsterdam aan. Al wachtend bij de ingang kregen we allemaal een boardingpass met als eindbestemming ‘Stockholm’. Een ontzettend leuk detail! Vervolgens werden we naar een bus geleid waar we, na een landschap van weilanden en meren, opeens een plaatsnaambord met ‘Stockholm’ zagen staan. Eenmaal aangekomen bij de woonboot, werden we meteen naar binnen geleid om de nieuwe IKEA STOCKHOLM collectie te bewonderen. Spannend!

IKEA Stockholm 2 Ikea Stockholm 3 Ikea Stockholm 4

Bij binnenkomst werd ons gevraagd om onze jas en schoenen uit te trekken en een paar comfortabele sokken aan te trekken die in een mand voor ons klaarlagen. Dit om het echte ‘lagom’ te ervaren. Dat lieten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen. Al struinend op onze comfortabele sokken wandelden we door de woonboot om de nieuwe collectie te ontdekken. De hoofdkleuren van de IKEA STOCKHOLM collectie zijn rood en blauw en hierdoor doet dit thema ook wel een beetje nautisch aan. De houten meubels, zoals de geweven koffietafel die één van mijn persoonlijke favorieten was, maakte het daarentegen weer dat de collectie heel huiselijk aanvoelt. Uiteraard móést de nieuwe bank ook getest worden. Wat zat ‘ie lekker.

Ikea Stockholm 5 Ikea Stockholm 6 Ikea Stockholm 7

Ikea Stockholm 11

Wat naast de nieuwe IKEA STOCKHOLM collectie ook al snel mijn aandacht trok: een tafel met ontzettend veel lekkers. Van hartvormige wafels en heerlijke spreads tot pulled salmon en zoete koekjes. Alles wat op tafel stond is verkrijgbaar bij IKEA, en zó lekker. Het zal jullie dan ook vast niet verbazen dat Shifra en ik met ons bordje meerdere keren naar de tafel waren teruggelopen om nog wat te proeven. En nóg wat.

Ikea Stockholm 8 Ikea Stockholm 9 Ikea Stockholm 10

In de IKEA STOCKHOLM collectie vind je natuurlijk ook een heleboel accessoires terug, waaronder decoratieve glaswerk en vazen. Tijdens het event raakte ik aan de praat van één van de Zweedse medewerkers die voor zijn werk over de hele wereld zo’n 100(!) gezinnen per jaar bezoekt om te ontdekken hoe de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Van Stockholm tot Beijing. Zo ontdekten ze dat een diepere bank ervoor zorgt dat mensen vaker naar elkaar toegedraaid zitten wat de communicatie tussen hen verbeterd. Vandaar dat de nieuwe bank uit de IKEA STOCKHOLM collectie zo diep is. Gelukkig kon hij mijn “Oh, I thought it was to make it more easy to snuggle“, met een lach beantwoorden. “Well yes… That too!”.

Wat vinden jullie van de nieuwe IKEA STOCKHOLM collectie? Wat zijn jullie favoriete items?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



29 reacties


    30 maart 2017

    Het ziet er prachtig uit, dat wordt een ritje IKEA hihi! Die rotan stoel vind ik zo gaaf, love it


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Ik ook! Die stoel voegt al meteen zoveel gezelligheid toe aan het interieur.



    30 maart 2017

    Wauw, die foto’s! Vooral de vrolijke foto van jou vind ik erg leuk :) Het klinkt als een heel tof event! Snel maar weer eens langs Ikea gaan!


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Ah, dank je wel! Die foto had Shifra van mij gemaakt, echt heel lief :-)



    30 maart 2017

    Ziet er erg leuk en gezellig uit!



    30 maart 2017

    Dit ziet er heel erg leuk uit! Wat een toffe ervaring :) En wauw, dat die medewerker 100 gezinnen bezoekt…


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Echt bizar, hè? Dat is zóveel. Maar lijkt me ook wel weer héél tof om te doen, omdat je echt bij mensen mag binnenkijken.



    30 maart 2017

    Binnenkort gaan we weer naar Ikea, ik ben erg benieuwd naar de nieuwe collectie.
    Liefs


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Leuk, ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt :-)!



    30 maart 2017

    Wow het ziet er echt gaaf uit allemaal!



    30 maart 2017

    Wat een ontzettend leuke collectie van IKEA!



    30 maart 2017

    Aah ik word hebberig van deze collectie. Súper leuk! X



    30 maart 2017

    blauw is altijd goed. Die vazen vind ik heel tof!


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Precies wat ik dacht ;-)



    30 maart 2017

    Wat een mega leuk event zeg, wauw! Ik word er zelfs door alleen de foto’s ook heel ontspannen van :) Dankjewel!



    30 maart 2017

    Ziet er echt heel leuk uit



    30 maart 2017

    Hebben, hebben, hebben. X



    30 maart 2017

    Wat een leuk verslag! De nieuwe collectie ziet er prachtig uit. Dat tafeltje en de lekkere hapjes trekken ook meteen mijn aandacht. ;-)


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Eten is altijd een goed idee, hihi ;-)



    30 maart 2017

    Wat ziet het er mooi uit! Toffe foto van jou in de zetel. Goh, ik wil terug naar Stockholm. Ik heb m’n hart aan die stad verloren. ♥


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Zo tof dat je daar écht bent geweest! Ik helaas nog nooit. Een aanrader dus ;-)?



    30 maart 2017

    Oooh wauw! Het ziet er onwijs mooi uit!



    30 maart 2017

    Wat een ontzettend leuke collectie! Ik ben de laatste tijd echt fan van de nieuwe collecties van de Ikea. Zeker nu ik op mezelf ga wonen heb ik al meerdere ritjes afgelegd.


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Ooo, bij IKEA kan ik ook blijven shoppen :’) Ik kom eigenlijk nooit met lege handen thuis. Al is het maar met een paar geurkaarsen..



    30 maart 2017

    Ik krijg helemaal zin om deze nieuwe collectie te shoppen. Wat een mooie foto’s heb je trouwens toegevoegd! Geeft een hele gezellige sfeer aan al die nieuwe spullen. Ik ga zeker een kijkje nemen in april.



    31 maart 2017

    Ik vind de nieuwe collectie echt tof! Wat gaaf dat ze gewoon medewerkers hebben die zo onderzoek doen. Het blijft een gaaf concept, dat IKEA.


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Ja, er zit echt zoveel meer energie en gedachte achter dan je in eerste instantie misschien zou denken. Was ook echt leuk om hier meer over te horen :-)



    31 maart 2017

    Dat ziet er ook erg gezellig uit allemaal, ze hebben het bij Ikea wel begrepen, hoe dat moet. Leuk idee, op zo’n woonboot ook. En die wafels… Yummy! Gaan ze nou ook nog een keer zo’n wafelijzer verkopen bij Ikea?


    Femke - Youniqueblog

    5 april 2017

    Nou… Dat is niet nodig! Je kunt deze hartvormige wafels namelijk kant-en-klaar bij IKEA kopen. Je vindt ze in het vriesvak :-)