Yay, wij hebben een huis gekocht!
06/03/2017


huis gekocht verhuizen
Hè, hè.. Het duurde even, maar Roy en ik mogen ons grootse nieuws eindelijk wereldkundig maken: we hebben een huis gekocht! Ik ben zo blij dat we hier nu eindelijk niet meer geheimzinnig over hoeven te doen. In deze post vertel ik jullie meer over onze zoektocht en -natuurlijk- ons toekomstige huis. Yay!

Ik geloof dat het eind november was dat Roy en ik begonnen met het bezichtigen van huizen. Ik weet nog goed dat ik destijds tegen iedereen zei dat ik alleen maar ‘aan het oriënteren’ was en niet per se serieus op zoek. Dat was uiteraard tót het moment dat Roy en ik in december een huis tegenkwamen waar we echt verliefd op werden. Helaas visten we hier echter achter het net toen een ander stel een hoger bod had gedaan dan ons. We baalden echt enórm, maar hierdoor was het mailtje wat enkele weken later volgde alleen maar meer welkom: de achterburen van het verkopende stel waren ook van plan om binnenkort hun huis te koop te zetten. Het huis was vergelijkbaar met dat van hen dus als we interesse hadden, zo was te lezen in de mail, dan konden we persoonlijk contact met hun opnemen. Nog voordat het huis publiekelijk in de verkoop zou wordengezet. Dat lieten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen.

Op het moment dat we weer de buurt waren, voelde het al goed. “Ook als dit huis het niet gaat worden, dan blijven we gewoon in deze buurt zoeken,” bevestigde Roy mijn gevoelens. We hadden namelijk al meerdere buurten in Den Bosch bekeken, maar in geen enkele buurt voelden we ons zo thuis als hier. Gelukkig hielden we dit gevoel vast op het moment dat we in ons (wat we toen nog niet wisten) toekomstige huis binnenstapten. Het was minstens net zo mooi als het huis wat we eerder hadden gezien en we waren direct om. De woonkamer was licht en ruim met een sfeervolle gashaard, een mooie toog diende als opening naar de keuken en op de eerste verdieping was een extra grote slaapkamer (met balkon!) die als mijn kantoor zou dienen.

draadtafel tafel met draadmand diy
Je snapt dat Roy en ik niet veel later meteen een bod hadden gedaan, en het voelde echt onwerkelijk toen deze enkele dagen later werd geaccepteerd. Gebeurde dit écht? Vanaf dat moment stapten we -zoals iedereen die ooit een huis heeft gekocht wel zal herkennen- in een wervelwind van vreugde, maar tegelijkertijd ook van veel papierwerk en helaas ook frustratie. Gezien we op onconventionele wijze een bod hadden gedaan op het huis en de bewoners het op eveneens onconventionele wijze hadden geaccepteerd (lees: zonder makelaar of ander tussenpersoon), moest er veel geregeld worden om alles in orde te maken. Tel hierbij op dat we de daaropvolgende weken ook wat communicatieproblemen hadden met de bank en het werd behoorlijk spannend of we de deadline van de ontbindende voorwaarden nog wel zouden halen.

Ik kreeg dan ook een hartverzakking toen Roy, slechts enkele dagen voor de deadline, tegen me zei: “Hé, we hebben een mail van de bank.” *stilte* “Oh shit… Onze hypotheekaanvraag is niet geaccepteerd.” Ik hád het niet meer, waarop Roy vervolgens doodleuk zei: “Grapje!” Gelukkig kon ik er ook om lachen, want hé: het betekende dat het eindelijk rond was. Na wekenlang formulieren invullen, opsturen en ondertekenen. Het huis was nu écht van ons. We gingen gewoon verhuizen. En ja, nu de deadline van de ontbindende voorwaarden eindelijk is verstreken (vandaag!) durf ik het ook eindelijk met iedereen te delen. Hiep, hiep, HOERA! Ik zou nog uren kunnen blijven vertellen over ons nieuwe huis. Voor nu wil ik alleen maar zeggen: laat het aftellen beginnen…

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER40 reacties


  6 maart 2017

  Wauw, wat een geweldig nieuws! En zo fijn dat nu alles officieel rond is! GEFELICITEERD!  6 maart 2017

  Wat fijn! Tijd voor een nieuwe stap! Geniet ervan!  6 maart 2017

  Wat een ontzettend mooi nieuws! Gefeliciteerd!!  6 maart 2017

  Aaaaah wat leuk! Gefeliciteerd! En heel veel plezier met bedenken hoe je alles wil hebben, zo leuk!  6 maart 2017

  Whaa wat leuk voor jullie! Alvast heeel veel plezier met je nieuwe stekkie! Moet je nog lang wachten voordat je er ook echt in mag?? :-)  6 maart 2017

  Yes!! Gefeliciteerd! Niets zo leuk als een eigen huis kopen :D Heel fijn dat jullie een leuk huis hebben en dat alles rond is! Hoera!!  6 maart 2017

  Super tof! Gefeliciteeeeerd!  6 maart 2017

  Oooh wat een leuk nieuws!
  Gefeliciteerd n geniet van het hele gebeuren!  6 maart 2017

  Jeaaah, gefeliciteerd! Zo blij voor jullie!  6 maart 2017

  aaaaah zo leuk! gefeliciteerd :D  6 maart 2017

  Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!  6 maart 2017

  proficiat!!!!  6 maart 2017

  Gefeliciteerd! Wat leuk dat het zo ver is! En wat aardig van die mensen om jullie op de hoogte te stellen van de buren zeg maar. Dan is het jullie toch ook echt gegund!  6 maart 2017

  Yes wat leuk!!! Gefeliciteerd!!  6 maart 2017

  Haha, dat zijn geen geintjes! Van harte gefeliciteerd, wat onwijs fijn!  6 maart 2017

  Wat leuk zeg!! Ben benieuwd!!  6 maart 2017

  Gefeliciteerd!!!

  xx  6 maart 2017

  Woooow wat een fantastisch nieuws zeg! Van harte gefeliciteerd! Ik snap he-le-maal hoe je je voelt en je gaat ook nog een hele drukke periode tegemoet, maar alvast heel veel plezier en succes! <3  6 maart 2017

  Wat een héérlijk nieuws, gefeliciteerd! <3  6 maart 2017

  Hiep hoera wat leuk nieuws en gefeliciteerd! En oo my, échte grote mensen dingen. WIEEEH!  6 maart 2017

  Aaah wat super leuk! Gefeliciteerd  6 maart 2017

  Wat een leuk nieuws! Van harte gefeliciteeeeeeerd!  6 maart 2017

  Ah, wat fijn voor jullie zeg! Gefeliciteeeerd!  6 maart 2017

  Gefeliciteerd samen!  6 maart 2017

  Ahhh wat ontzettend gaaf, mega gefeliciteerd! Ik ben heul benieuwd naar hoe het er allemaal uit gaat zien!


  Marrit

  6 maart 2017

  Super leuk! Gefeliciteerd!  6 maart 2017

  Wat leuk! Gefeliciteerd!  6 maart 2017

  wat een leuk nieuws, alvast heel veel woonplezier en geluk samen gewenst!  6 maart 2017

  Super (of even op z’n Brabants: Kei) leuk zeg! Gefeliciteerd!  6 maart 2017

  Super zeg, ontzettend leuk! Gefeliciteerd :)


  Anne

  6 maart 2017

  Gefeliciteerd!  6 maart 2017

  Wat geweldig leuk voor jullie!  6 maart 2017

  Aaaah wat leuk! :D Geniet er van!  6 maart 2017

  Wat leuk nieuws zeg! Gefeliciteerd en succes alvast met het verhuizen :)  6 maart 2017

  Wat leuk, gefeliciteerd! Voor mijn gevoel wonen jullie pas net in jullie huurhuisje, maar ik vrees dat de tijd gewoon echt zo snel gaat en jullie daar al veel langer zitten? 1-1,5 jaar?  6 maart 2017

  Kan me zo voorstellen hoe onwerkelijk het voelde toen jullie bod werd geaccepteerd. Superleuk! Gefeliciteerd!  6 maart 2017

  Proficiat!  7 maart 2017

  Gefeliciteerd! Wat een leuke nieuwe stap!


  Wendy (B)

  7 maart 2017

  Proficiat!  10 maart 2017

  Superleuk nieuws! Een hele dikke proficiat!!