Films 2017: Beauty and the Beast, Going In Style, Life & Moana
26/04/2017


films 2017 tips
Sinds Roy en ik onszelf hebben getrakteerd op de VUE Movie Pass maken we er maar wat graag gebruik van. Al ploffen we ook graag thuis op de bank voor een fijne film. Van Beauty and the Beast en Life tot Going in Style en Miss You Already: ik deel welke films de moeite waard zijn om eens te zien.

Films 2017

BEAUTY AND THE BEAST
Drie woorden: wauw, wauw, wauw. Ik had het van tevoren niet gedacht, maar dit bleek uiteindelijk één van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Visueel prachtig, bekende en nieuwe nummers waar ik spontaan kippenvel van kreeg en interessante toevoegingen op de bestaande verhaallijn. Dat ik niet de enige was die hier zo over dacht, bleek wel uit het feit dat zowel tijdens de pauze als na de film uitbundig door de voltallige zaal werd geklapt. Onzinnig? Ja. Verdiend? Absoluut. Ik was dan ook maar wát blij toen ik afgelopen weekend nóg een keer deze film kon zien. Spoiler: hij blijft prachtig.

GOING IN STYLE
Een cultureel hoogstandje is deze film over drie gepensioneerden mannen (Morgan Freeman, Michael Caine en Alan Arkin) die een bankoverval (willen) plegen misschien niet. Toch heb ik een aantal keer smakelijk zitten lachen tijdens deze film dankzij de goede uitvoering van ieder karakter. Of het echt een bioscoopbezoek waard is? Niet per se. Al kan ik zeker aanraden om deze een keer gezellig thuis op de bank te kijken.

LIFE
Mijn vriend wilde dólgraag naar deze film en zo zaten we op een donderdagavond om 22:00 in de bioscoop. Life gaat over zes astronauten die buitenaards leven vinden op Mars. Alleen blijkt dit leven intelligenter te zijn dan gedacht. Samenvatting: spannend, met terugkerende schrikmomenten, maar bovenal soms ietwat misselijkmakend. Ik heb in ieder geval een aantal keer zéér aandachtig naar mijn popcorn gekeken. Zeker een aanrader om in de bioscoop te kijken, want toch maakt juist het visuele het zo spannend . Oh ja: Life heeft ook nog eens een verfrissend einde.

MISS YOU ALREADY
Een film die al tijden op mijn lijstje stond om eens te kijken. Milly (Toni Collette) en Jesse (Drew Barrymore) zijn altijd de beste vriendinnen geweest, ondanks dat hun leven een totaal andere wending heeft genomen ten opzichte van de ander. Hun vriendschap komt echter op het spel te staan wanneer Jess heel graag een kindje wil en Milly ontdekt dat ze borstkanker heeft. Een film met een lach én een traan en zeker de moeite waard om eens te zien. Mét je beste vriendin. En véél tissues.

LA LA LAND
Een musicalfilm mét Emma Stone en Ryan Gosling waar iedereen lyrisch over was en die tijdens het awardseizoen zoveel prijzen had gewonnen? Die móést en zou ik zien. Toch moet ik in alle eerlijkheid bekennen: ik vond het een beetje tegenvallen. Zoals Roy het zo mooi zei, was er in La La Land te veel sprake van ‘random running, dancing and singing‘. Ook de verhaallijn vond ik ‘mwah’. De enige scène(s) die ik écht kon waarderen, vind je hieronder:

MOANA (Vaiana)
Nóg een film die ik al een tijdje wilde zien: de film over prinses Moana die teruggaat naar de roots van haar voorvaderen en koers uitzet naar een legendarisch eiland om een vloek te verbreken. Hiervoor heeft ze echter wel de hulp nodig van halfgod Maui, die zijn beste tijd (b)lijkt te hebben gehad. Niet de beste Disneyfilm ooit, maar ik heb zeker een aantal keer kunnen grinniken om de oma van Moana én heb inmiddels de soundtrack How Far I’ll Go op repeat staan. Zó mooi. Nog een fijn detail: het is één van de eerste Disneyprinsessen met meer natuurlijke lichaamsverhoudingen.

Welke film(s) zou jij nog graag willen zien? Of welke zouden jullie mij aanraden?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER29 reacties


  26 april 2017

  Jaa ik luister ook naar how far I’ll go! Heb alleen de film nog niet gezien Ben heel benieuwd naar Beauty and the beast!


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ooo, die moet je dan echt zien hoor! Ga je vast heel leuk vinden :-)  26 april 2017

  Miss You Already is zo’n prachtige film! Daar heb ik ook met tranen in mijn ogen naar gekeken. Beauty and the Beast wil ik ook graag nog zien. Ik heb er al zoveel goede verhalen over gehoord!


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ja, die ga je echt fantastisch vinden! Tenminste… Dat hoop ik ;-)  26 april 2017

  Moana is zooo leuk! Belle wil ik ook heel graag nog zien.
  Liefs


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Beauty & The Beast vind ik echt een ENORME aanrader. Maar dan moet je wel van ‘musicalfilms’ houden ;-)  26 april 2017

  Beauty and the beast is inderdaad fantastisch! Ik wil heel graag de nieuwe Disney film nog zien.. misschien de komende dagen wel. ;)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Jaaa, doen, doen, DOEN! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :-)  26 april 2017

  Ik moet alleen Miss You Already nog zien! Jullie moeten ook echt naar Lion gaan als die nog draait. Prachtige film!


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ooo, Miss You Already is echt een film die jij ook kan waarderen – dat weet ik zeker! En Lion heeft volgens mij nooit bij VUE gedraaid. Kan dat?  26 april 2017

  Ik vond Moana ook zo’n leuke disney film weer!  26 april 2017

  Aah ik vond beauty and the beast ook echt geweldig!  26 april 2017

  Zo ontzettend benieuwd naar Beauty and the Beast! Binnenkort toch maar ‘ns in de bioscoop gaan zien! Vaiana lijkt me ook een erg toffe film. Inderdaad goed dat ze wat ‘natuurlijker’ is. La La Land vond ik persoonlijk wél geweldig. :-)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Wat grappig dat je La La Land wel tof vond! Ik hoor er ook zoveel wisselende verhalen over. Mijn beste vriendin vond het bijvoorbeeld ook een fantastische film, maar zij had ‘m ook in de bioscoop gezien. Misschien dat dat scheelt?  26 april 2017

  LaLaLand en Beauty&TheBeast heb ik allebei in de bioscoop gezien en vond ik geweldig! Going in style zou ik ook nog wel willen zien, maar niet per se in de bioscoop. Dat lijkt me wel een perfecte film om op een druilerige avond te kijken met je vriend :)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Dat is het ook zeker! Een ‘gewone’, fijne feelgood film :-)  26 april 2017

  Ik heb afgelopen weekend Beauty and the beast gezien. Het was al mijn favoriete Disney film. En deze film was echt fantastisch. Een nieuwe favoriet erbij <3


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  AGREE! Ik zou er zo weer naartoe kunnen :-)


  Kaylin

  26 april 2017

  Yeay een excuus om nog eens naar de soundtrack van Moana te luisteren! Zo aanstekelijk en vrolijk! Vond het echt een hele leuke film. Ik ging eigenlijk naar La La Land gaan in de bioscoop maar de zaal was volzet dus toen gingen we naar Moana in de plaats.
  En ik heb Miss You Already toegevoegd aan mijn To Watch lijst :)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Wat leuk! Ik ben zo benieuwd wat je van Miss You Already vindt :-)  26 april 2017

  Beauty and the Beast vond ik ook fantastisch! Heb de film in 3D gezien en vond m echt spectaculair. Ook LaLaLand trouwens. Ik ben dan ook wel een beetje fan van Emma Stone :)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ik houd ook echt van Emma Stone <3 Ze was dan ook eigenlijk een van de weinige redenen waarom ik de film wel heel leuk vond!  26 april 2017

  Naar Life ben ik vorige week geweest. Super spannend en het einde is best apart. Er zal vast een vervolg komen. Belle en het beest staat bij mij op het verlanglijstje


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Hmm, ja ik vraag me dat dus heel erg af! Ik vond het namelijk wel tof dat er eens een film is met een ‘slecht’ einde ;-)  27 april 2017

  ik ben wel benieuwd naar la la land :3 hoor er ook erg wisselende verhalen over!  28 april 2017

  Jaaa Beauty And The Beast <3 zoveel liefde voor die film (en Emma Watson)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Hear, hear :-)!


  Willemijn

  30 april 2017

  Ik ben blij dat jij La La Land ook vond tegenvallen, ben ik niet de enige! En Moana is trouwens ook samen met Elsa de eerste Disneyprinses die geen man vindt op het eind. Nog een pluspunt! Xxx


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Nee, ik dacht ook dat ik de enige was! Gelukkig niet inderdaad ;-) Ooo, ja! Daar had ik nog helemaal niet bij stilgestaan, maar dat vind ik ook een heel toffe ontwikkeling. <3