Verbouwing van onze achtertuin: voor en na foto's van de metamorfose
27/06/2018


achtertuin verbouwing voor en na foto's tuinverbouwing

Als je me volgt op Instagram wist je dat Roy en ik de afgelopen tijd druk bezig zijn geweest met het verbouwen van onze achtertuin. Oké, eerlijk: met name Roy. Toen we ons huis kochten was de achtertuin ietwat verouderd. Het stond allesbehalve bovenaan ons prioriteitenlijstje om deze te verbouwen, maar het begon bij Roy zo te kriebelen dat hij aan de slag is gegaan. En hóé. 

Verbouwing achtertuin

achtertuin verbouwing voor en na foto's tuinverbouwing

achtertuin verbouwing voor en na foto's tuinverbouwing

De grote verbouwing

Dit was onze tuin voor ‘de grote verbouwing’. Oké, het was natuurlijk niet altijd zo’n zooi. Het hout is -zoals het zand misschien al doet verklappen- afkomstig van de hoek links achterin. Hier was een ingebouwd zitgedeelte. Deze was alleen zo slecht onderhouden dat het ons beter leek om de bank eruit te slopen en deze ruimte te gebruiken voor de nieuwe zithoek. Maar goed, vertellen over wat er allemaal is veranderd kan ik beter aan de hand van de voor en na foto’s. Klaar voor?

achtertuin verbouwing voor en na foto's tuinverbouwing

achtertuin verbouwing voor en na foto's tuinverbouwing

One man show

Zoals jullie kunnen zien is de tuin volledig getransformeerd. Zo hebben we nu een nieuwe zithoek, een ruim grasveld met fontein (zie foto die hieronder volgt), een breder looppad en heeft de schutting aan de achterzijde een likje verf gekregen. En wat ik vooral zo tof vind aan dit alles? Roy heeft het volledig zelf bedacht én uitgewerkt. Er hebben alleen een paar vrienden geholpen met het (her)leggen van de tegels.

Hergebruik materialen

Dat lees je goed: misschien wel de grootste verandering in de tuin is op basis van hergebruik. De stenen waarmee we het bredere pad hebben gelegd en de ruime zithoek hebben gecreëerd, zijn afkomstig aan de rechter voorzijde van de tuin. Hier wilden we graag een grasveld plaatsen, maar we vonden het zonde om de grote stenen zomaar weggooien. Gelukkig had Roy al snel een nieuwe bestemming voor hen bedacht: het looppad en de zithoek. Deze zijn beide één tegel breed én diep uitgebreid, waardoor de grootte van de tuin optimaal wordt benut.

tuin na 4achtertuin verbouwing voor en na foto's tuinverbouwing

Groen, groener, groenst

We hebben (helaas) ook een heleboel planten en struiken uit de tuin moeten verwijderen, omdat deze niet meer te redden waren. Gelukkig gaf dit ons ook de mogelijkheid om met een spreekwoordelijke schone lei te beginnen. Zo hebben we nieuwe bodembedekkers geplant en twee nieuwe boompjes. Beide zullen nog meer volume krijgen en hierdoor de tuin een nóg groenere uitstraling geven.

achtertuin verbouwing voor en na foto's tuinverbouwing

Eerste barbecue

Er zullen nog wat puntjes op de ‘i’ worden gezet. Zo moet het zeil nog worden weggewerkt en wat resterende tegels worden opgeruimd, maar verder ben ik enorm trots op wat Roy (vrijwel) in zijn eentje voor elkaar heeft gebokst. De eerste barbecue heeft inmiddels al plaatsgevonden en ik merk dat ik met veel meer plezier buiten zit dan voorheen. Ook de katten hebben het enorm naar hun zin in de nieuwe tuin. Wikkie heeft de zithoek al ingewijd en we hebben Nox al een paar keer nieuwsgierig snuffelend bij het fonteintje betrapt. Lief!

Wat vinden jullie van de transformatie van de achtertuin? Wat zijn jullie favoriete veranderingen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER10 reacties


  27 juni 2018

  Wat mooi! Ik hou ontzettend van tuin verbeteringen.. Deze tuin zou ik ook zo willen hebben :-).  27 juni 2018

  Wauw, wat ziet het resultaat er mooi uit en wat hebben jullie/Roy hard gewerkt! :) Ik kan me voorstellen dat zo’n tuin nóg uitnodigender is om in de zomer lekker buiten te gaan zitten.  27 juni 2018

  Wat een fijne hoek om te zitten! Perfect voor deze warme temperaturen.  27 juni 2018

  Fijn joh, het ziet er mooi en netjes uit! Wij zijn ook bezig met de tuin; na twee jaar kippen houden was er van het gazonnetje niets meer over, en ook mijn oude moestuintje mag een lapje gras worden. Wij baan dus ook zoden leggen maar daar doen we al maanden over ;)  27 juni 2018

  Ik weet al waar we zaterdagavond gaan zitten….. ;-) Ziet er super uit!! Nice work Roy!


  Kim

  27 juni 2018

  Gezellig! Hoelaat?  27 juni 2018

  Mooi geworden Fem!!! Nu lekker van genieten!  27 juni 2018

  Ontzettend tof resultaat, prachtig! :)  28 juni 2018

  Oh, wat is het leuk geworden! Echt zo’n knus hoekje om lekker in te zitten! Heel mooi!  29 juni 2018

  Amai, dat is mooi geworden! En nu: vollen bak genieten met dat mooie weer! ;)