Moederdag cadeaus thuis: 11 originele cadeaus tijdens de quarantaine
29/04/2020


moederdag cadeau thuis quarantaine tip anti-verveeltips quarantaine moederdag quarantaine tip

Op zondag 10 mei is het zover: Moederdag. Omdat ik als geen ander weet dat het nu lastiger is dan ooit om iets te verzinnen, vind je in dit artikel 11 Moederdag cadeaus voor thuis: van online wijnproeverij tot plantenbox. Lees snel verder!

Moederdag cadeaus thuis

1. Stuur een kaartje

Lijkt me wel het minste wat je kunt doen. Een tikkie meer budget? Met diensten als Greetz kun je ook een cadeau meesturen, zoals een bos bloemen, wijn of chocola. Goed om te weten: Hallmark heeft aangekondigd ook op Moederdag te bezorgen!

2. Haal herinneringen op

Stiekem een cadeautje voor jezelf, maar minstens zo leuk voor je moeder: “Mam, vertel eens…“. Een boek waarin je moeder allerlei vragen mag invullen over haar jeugd, dromen en wensen. Ook leuk: het Bucketlist Boek voor Ouders. Met 199(!) dingen die jullie samen gedaan moeten hebben.

moederdag cadeaus thuis online wijnproeverij instagram moederdag cadeaus cadeau thuis thuisblijftips moederdag anti-verveeltips thuis

3. Volg een wijnproeverij via Instagram

Een workshop in real life volgen is voorlopig nog niet mogelijk. Niet erg, want er worden genoeg online workshops gegeven. Wat dacht je van een online wijnproeverij via Instagram? Dat lees je goed! Om 16.00 start de livesessie en de wijn krijg je gewoon thuisgestuurd. Heeft je moeder geen Instagram? Geen probleem, na de Online Wijnproeverij deelt organisator Halfes de volledige livesessie op YouTube.

4. Organiseer een High Tea aan huis

Doe zelf de boodschappen óf haal een High Tea-box op bij één van je favoriete restaurants. Google eens op ‘High Tea Moederdag + Jouw woonplaats’ voor de mogelijkheden.

5. Bestel een taart

Frenchie Café, Life of Pie… Er zijn diverse patisserieën die de lekkerste én mooiste taarten en gebakjes thuisbezorgen.

moederdag cadeaus thuis plantje plantjesbox moederdag cadeaus cadeau thuis thuisblijftips moederdag anti-verveeltips thuis quarantaine tips corona

6. Stuur een plantenbox

De ultieme remedie tegen het ‘lege nest’-syndroom: planten verzorgen. Met de Mini Urban-box word je moeder uitgedaagd om 5 mini-plantjes uit te laten groeien tot 5 volwassen planten. Of wat dacht je van de ‘Groene Kneusjes’-box? Met jou is het ook goedgekomen.

7. Geef iets om naar uit te kijken

Het komt goed. Heus. Geef je moeder daarom een leuk uitje om naar uit te kijken. Met een cadeau, zoals de Bongo-bon kun je je moeder nu al van de voorpret laten genieten. Denk aan een dagje Wellness, diner of misschien zelfs wel een weekendje weg.

8. Trakteer op een tijdloos sieraad

Eén van de mooiste sieraden om cadeau te doen, zijn ongetwijfeld de gepersonaliseerde sieraden van Vedder & Vedder. Denk aan een ketting met jullie initialen of vingerafdruk. Zonder twijfel uniek.

moederdag cadeaus thuis cadeau thuis thuisblijftips moederdag anti-verveeltips thuis

9. Bak iets lekkers

Om eerlijk te zijn: ik ben zelf niet per se een keukenprinses. Ik ga het lekkerste op de ‘5 or less’-recepten van Chickslovefood. En laten ze nu nét een andere fijne receptencategorie hebben: Sinner Sunday. Je leest het goed: de lekkerste recepten om te zondigen. Met recepten als een ‘witte chocolademoussetaart’ en ‘bastogne truffels’ zit hier ongetwijfeld iets lekkers tussen. Voor elk kookniveau.

10. Geef een abonnement cadeau

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij voelt het altijd als een cadeautje als er een nieuw tijdschrift op de mat valt. Met een bon als Bladcadeau kun je je moeder een abonnement naar keuze cadeau doen. Ook leuk: geef een abonnement op Blendle cadeau.

11. Geef een verwenpakket

Met een mand vol heerlijke verzorgingsproducten zit je natuurlijk altijd goed. Bij o.a. de Bijenkorf en Douglas, kun je de allerleukste pakketten bestellen en gewoon bij jouw moeder laten thuisbezorgen.

12. Verras haar met een online zangles

Zangdocent Anne Ermens heeft onlangs volgzanglesonline.nl gelanceerd waar je moeder (of jijzelf) binnen de veilige muren van haar eigen huis leert de noten van haar favoriete artiest loepzuiver ten gehore te brengen. Wellicht wel even haar huisgenoten waarschuwen.

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip

Goed om te weten: een aantal links in dit artikel zijn affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een bedrag ontvang als je iets koopt in de genoemde webshop. Geen zorgen: dit kost jou niets extra’s.

Fotografie: Fleur Joesten

moederdag cadeaus thuis moederdag cadeaus thuis moederdag cadeaus thuis moederdag cadeaus thuis0 reacties