Bodycasting baby: zelf hand- en voetafdruk baby maken
05/07/2022


handafdruk voetafdruk baby maken bodycasting baby bodycasting set 3d afdruk baby

Niet lang na de geboorte van Flinn ontdekten Roy en ik baby bodycasting. Oftewel: 3D hand- en voetafdrukken van je baby. We wisten al snel: dit willen wij ook! We besloten het zelf te proberen, en we zijn ontzettend blij met het resultaat. In dit artikel leggen we uit hoe we (vooruit, vooral Roy ;-)) dit hebben gedaan.

Om te beginnen: het is wel echt heel erg aan te raden om baby bodycasting met z’n tweeën te doen. Zo kan de één zich ontfermen over de materialen, terwijl de ander zich ontfermt over het (vasthouden van) het kind. Een goede voorbereiding is écht het halve werk. We kochten alle benodigdheden via polyestershoppen.nl, maar je kunt natuurlijk ook via een andere winkel de materialen voor de baby bodycasting winkelen. Je hebt in ieder geval nodig: siliconen gietrubber, gips, een fotolijstje en (eventueel) verf(spray).

Stap 1:

Je begint met het maken van de mal met behulp van de siliconen gietrubber. Je mixt naar ratio (1:1) poeder en water met elkaar.

Stap 2:

Wanneer het gietrubber nog nat is, stop je het handje of voetje van je baby hierin. Baby bodycasting vereist enige snelheid en behendigheid, want het mengsel wordt snel hard. Wij vonden het handig om Flinn voor het handafdrukje op zijn buik te draaien zodat zijn hand naast het aankleedkussen naar beneden hing. Voor de voetafdruk nam ik hem op schoot.

handafdruk voetafdruk baby maken bodycasting baby bodycasting set 3d afdruk baby

Stap 3:

Als het gietrubber hard is geworden, kun je het handje en/of voetje eruit halen.

Stap 4:

Maak het gips en giet het mengsel in de siliconen mallen. .

Stap 5:

Na het uitharden van het gips kun je de mallen er simpel vanaf scheuren en houd je de beeldjes over. Roy heeft enkele oneffenheden die er hier en daar waren met een vijltje, mesje en/of schuurpapier bijgewerkt. Eventuele luchtbelletjes kun je met wat snelplamuur bijwerken.

handafdruk voetafdruk baby maken bodycasting baby bodycasting set 3d afdruk baby

Stap 6:

Pak nu het fotolijstje, wij kochten er één bij HEMA, haal het glas eruit en schilder dit lijstje samen met de bruine achterplaat. Het is wel aan te raden om de bruine achterplaat even te schuren.

Stap 7:

Om wat diepte te creëren kun je eventueel twee gaten boren aan de onderzijde van de beeldjes en daar een staafje in lijmen. Op deze manier komen de beeldjes iets los van het lijstje.

Stap 8:

Schilder de beeldjes nu met wat verf(spray) ind de gewenste kleur. Wij kozen voor goud.

Stap 9:

Verf gedroogd? Lijm de beeldjes nu (met sterke lijm!) op het fotolijstje. Voor extra stevigheid kun je een extra houten achtergrond op de bestaande lijmen. Het is aan te raden om eerst door de eerste laag gaten te boren, zodat de lijm voor de staven wat meer heeft om aan vast te grijpen.

handafdruk voetafdruk baby maken baby bodycasting baby bodycasting set 3d afdruk baby

Heb jij al eens eerder gehoord van baby bodycasting? Zou jij zelf een hand- en voetafdruk willen maken van jouw baby?

Volg mij ook op Instagram0 reacties