10x Best gelezen artikelen van 2014 -
28/12/2014


Op de blog van Dagmar zag ik haar best gelezen posts in één artikel voorbij komen en dacht: Hé, dat is leuk. Een kleine snuffelsessie in de statistieken van dit blog. Benieuwd op welke artikelen dit jaar het meest veelvuldig is geklikt? Ik laat het je zien.

10. Zo scoor je een baan bij een tijdschrift
Het moge duidelijk zijn: er zijn stiekem veel meiden die dromen van een baan bij een tijdschrift. Zelf droomde ik ook al jaren van werken bij een tijdschrift, dus toen ik voor het eerst mijn naam in een colofon zag staan, was dit een ‘don’t pinch me!’-momentje. Bovenop dat geluk kwam ook nog dat ik dit jaar werd aangenomen als freelancer bij mijn droomblad Cosmopolitan *valt flauw achter laptop*. In dit artikel deelde ik mijn persoonlijke tips and tricks om zo’n begeerde zetel te scoren.

9. Dingen die iedere blogger doet
Eerlijk is eerlijk: bloggers zijn een beetje vreemd. We zijn verstrengeld met onze smartphone (die bij voorkeur een blogwaardig hoesje heeft), worden hysterisch van fotowaardig voedsel en maken een ‘yes, yes, YES’-vreugdedansje bij iedere nieuwe volger. In dit artikel verklap ik de typische dingen waar iedere blogger zich schuldig aan maakt. Héél grappig om te lezen hoe herkenbaar dit was voor alle bloggers die mijn blog lezen. #guilty

8. 18 Dingen die ieder meisje doet
Cliché’s zouden geen cliche’s zijn, als ze niet waar zouden zijn. Ook dit artikel over typische dingen die ieder meisje doet, scoorde dus hartstikke goed. Het is ook zó leuk om dit soort artikelen te tikken. Het is ook stiekem altijd een geruststelling dat ik niet de enige ben die zich aan dit soort vreemde gewoontes schuldig maakt. Thank god!

7. AAAH! Ik heb Demi Lovato ontmoet
Huilende fangirls, een ellenlange rij voor het Ziggo Dome en hysterie alom. Ik mocht mijn heldin Demi Lovato interviewen voor Fashionista en Tina en dat was een ervaring an sich. Jullie waren bijzonder benieuwd of ik het er zonder snottersessie en knikkende knieën vanaf wist te brengen. En… Hoe is ze in het écht?

6. Celebrity Challenge: “Wie is die vrouw?!”
Men neme een oversized zonnebril, een gespierde collega van de Donald Duck en de huge ass auto van mijn schoonvader. Op naar de PC Hooftstraat! Hoeveel mensen trappen erin dat ik een celebrity ben? Het was één van de meest bizarre challenges dat ik ooit voor Fashionista heb gedaan. Eén les heb ik duidelijk geleerd: ik wil dus écht niet beroemd worden. Heus: een horde mensen die je achtervolgd is níét leuk, maar zenuwslopend.

5. Study hacks die je leven veranderen
Het lijkt wel of ik een speciale hersenkwab heb voor bizarre weetjes en opvallende feitjes. In dit artikel verzamelde ik de allerleukste, -beste en -vreemdste study hacks die ik ooit heb gelezen of gehoord. Zo versterkt Frozen-blauw de concentratie en is Times New Roman het gemakkelijkst te verwerken lettertype. Nog meer van dit soort handige feitjes lees je hier.

4. DIY: Maak van je handschrift een font
Een DIY waar jullie minstens net zo enthousiast over waren als mij: maak van je handschrift een font. De uitvoering is ontzettend makkelijk: je print een template uit, krabbelt hier letter voor letter je handschrift op én scant deze weer in. Et voila: je zelfgeschreven handschrift is gedigitaliseerd. Te gaaf. De uitgebreide tutorial lees je hier.

3. Dingen die bloggers niet vertellen over events
De meeste bloggers schrijven de meest jaloersmakende posts over events die ze hebben bezocht. Maar wat speelt er zich nou écht achter de schermen af op zo’n event? Wat laten bloggers achterwege als ze vrolijk tikken ‘hoe fantástisch’ het wel niet is geweest? Ik onthulde het in deze post.

2. 5 dingen die ik als Brabander niet meer wil horen
Dingen die ik leuk vind: voor mijn werk of blog naar Amsterdam. Dingen die ik minder leuk vind: de blikken van medelijden die ik dan krijg toegeworpen of het verzoek om een woord als ‘gegrilde groente’ na te zeggen. In dit artikel benoemde ik de 5 dingen die ik als Brabander werkelijk nóóit meer wil horen. En zo bleek: niet alleen herkenbaar voor Brabanders, maar gewoonweg voor alle lezeressen die buiten de Randstad wonen.

1. 30 dingen die je kan doen in een saai lesuur
VERRASSING! Tenminste… Ik had zelf niet verwacht dat dit artikel op één zou staan. Schijnbaar is verveling één van de grootste irritaties tijdens een saai lesuur en waren de meeste van jullie dodelijk nieuwsgierig wat dan wel te doen. Dit artikel heeft ook een extra statistische kick gekregen, doordat Teske het in één van haar artikelen had benoemd (dankjewel!). En guess what? Je hoeft niet eens je stoel te verlaten voor deze do’s.

Wat vinden jullie het leukste om te lezen op dit blog?

Categorie: About


2 reacties


    30 september 2015

    4tELuO LANCEL SACS A MAIN ??????30????????????????5??????????????? | ????????



    30 september 2015

    nmiYSR Thanks for the article.Thanks Again. Fantastic.