Chick flicks die ik grijs heb gedraaid vóór mijn 20ste -
10/05/2015


Chick flicks die ik grijs heb gedraaid vóór mijn 20ste

Waiting for you is like waiting for rain in this drought. Hopeless and disappointing.” Komt deze uitspraak je bekend voor? Dan wil je vast even blijven hangen voor deze nostalgische tour. Deze films heb ik namelijk grijs gedraaid vóór mijn 20ste. Het tijdperk waarin de carrières van Hilary Duff, Lindsay Lohan en Amanda Bynes hoogtij vierden. Benieuwd?

Miss Congeniality
Hoewel het tweede deel een beetje tegenviel, heb ik dit eerste deel tientallen keren bekeken. Ik hóú van metamorfoses en al helemaal wanneer een FBI-agent in de rol moet kruipen van een jonge vrouw die deelneemt aan een missverkiezing. Bereid je voor op een overload aan perfecte popjes, een heleboel geroddel en een vliegende kroon. You *wear* the crown, *be* the crown, you *are* the crown!

The Parent Trap
Wat als je op zomerkamp een meisje ontmoet die je verloren tweelingzus blijkt te zijn? Natúúrlijk ga je dan undercover in elkaars leven om je vader of moeder te leren kennen. Briljante chick flick, briljant verhaal én een briljante dubbelrol van Lindsay Lohan.

The Princess Diaries
Me? A princess? Shut up!” Niet de meest voor de hand liggende reactie voor een tienermeisje die nét te horen krijgt dat ze de troonopvolger is van het pitoreske land Genovia. Toch maakt deze houding al die snelcursussen ‘Hoe word ik een prinses?’ des te leuker.

Bridget Jones’ Diary
I am simultaneously having a relationship with two men at the same time, the first is named Ben, and the second Jerry” Eeuwige dankbaarheid voor deze legendarische quote van Bridget Jones. Zowel deel 1 als 2 heb ik helemaal grijs gedraaid in mijn tienerjaren. Uiteraard was ik 100% #TeamDarcy.

Raise Your Voice
Met een film met Hilary Duff in de hoofdrol kun je bij mij dus nóóit verkeerd zitten. Echt nooit. Ook Raise Your Voice is zo’n film die ik tientallen keren heb gezien. Uiteraard met de supermooie soundtrack Someone’s Watching Over Me, die ik minstens net zo vaak heb afgespeeld als de film.

Mean Girls
Ik denk niet dat ik overdrijf als ik claim dat dit de beste girly film is ALLER-TIJDEN. Het is de ultieme (dramatische) samenvatting van het leven van een typisch tienermeisje op de middelbare school. Thank you, Tina Fey!


13 going on 30
Geef toe: nu je jong bent wil je niets liever dan (‘echt’) volwassen zijn, inclusief een mooi huis en fancy baan. Helaas blijkt die wens in praktijk behoorlijk vies tegen te vallen zo bewijst deze film met slechts één boodschap: geniet van Monopoly zónder striptease zolang het nog kan ;-)

Freaky Friday
Wat als… Jij en je moeder wakker worden in het lichaam van de ander? En dit ook nog eens op de dag van een belangrijke toets en het oefendiner van je moeders huwelijk. Juist. Probeer dan meer eens om níét in paniek te raken.

The Devil Wears Prada
Wil je een gedramatiseerde sneak peek achter de schermen van een tijdschrift? Dan vind je deze film vast fantastisch. Met de droom om ook ooit voor een tijdschrift te schrijven, heb ik deze film werkelijk grijs gedraaid. En héél hard gehoopt dat het niet echt was ;-)

She’s The Man
Ik hou absoluut niet van voetbal, maar deze film waarin Viola (Amanda Bynes) in de huid kruipt van haar oudere tweelingbroer om te kunnen voetballen, vind ik wél erg tof. En dan blijkt Channing Tatum ook nog eens haar kamergenootje te zijn. I mean...

Easy A
Door een web aan leugens en zogenaamde reeks aan nieuwe scharrels word je op je christelijke school gebombardeerd tot grootse tramp. Ga je dan in een hoekje zitten huilen? Nee, dacht Olive Pendergast. Zij besluit haar nieuwe imago juist op hilarische manier uit te buiten. Mét mijn girl crush Emma Stone.


A Cinderella Story
Hij, Chad Michael Murray, de allerpopulairste jongen op school. Zij, Hilary Duff, de nerd van de school die in haar vrije tijd in de zaak van haar boze stiefmoeder moet werken. Totdat dit alles veranderd op de avond van het gemaskerde schoolfeest… Yep. Dit is toch écht wel mijn meest favoriete ‘jeugdfilm’ ever. Mede dankzij de legendarische uitspraak: “Waiting for you is like waiting for rain in this drought. Hopeless and disappointing.” (Take that, Chad Michael Murray!)

Welke chick flick heb jij ‘vroeger’ grijs gedraaid?50 reacties


  10 mei 2015

  Zo herkenbaar, Easy A is absoluut mijn favoriet!
  Liefs  10 mei 2015

  Stuk voor stuk heerlijke films, heb ze ook echt allemaal gezien haha. En dan niet één, niet twee, maar echt drie of meer keer haha;p  10 mei 2015

  Ik heb ze allemaal wel gezien, maar de meesten maar 1x. Mean Girls heb ik wel grijsgedraaid, en She’s The Man ook  10 mei 2015

  Oh yes yes yes! Ik ben gek op deze films en heb ze allemaal helemaal grijs gedraaid!!!  10 mei 2015

  Whaha, ik ken enkel Mean Girls, A Cinderella Story en The Devil Wears Prada! Ik ga het lijstje maar even onthouden, zodat ik niet meer in schaamte val over dit overzichtje haha :’). Lijken me wel allemaal hele leuke films! X  10 mei 2015

  Ik heb toevallig vorige week vrijdag een Amanda Bynes filmdagje gehouden met een vriendin. She’s the Man blijft gewoon geweldig: ‘Girls with asses like mine do not talk to boys with faceses like yours’ hilarisch!


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2015

  Hahaha dát ;’-)  10 mei 2015

  YEPYEPYEP zoveel die ik ook grijs heb gedraaid! Vooral The Parent Trap, She’s the Man, A Cinderella Story, 13 Going on 30 en Mean Girls <33 Leuke lijst :D  10 mei 2015

  Superleuk artikel! Ik heb de meeste van deze films ook stukgedraaid, vooral mean girls ofc  10 mei 2015

  Hoewel Ik ze niet allemaal heb gezien, noem je wel echte toppers op. En ja, ik herkende de quote meteen! Ik had vroeger trouwens een crush op Chad Michael Murray, door Cinderella story haha!  10 mei 2015

  Oh The Parent Trap heb ik vroeger ook echt grijs gedraaid!  10 mei 2015

  Ja, Briget Jones. Die heb ik ook veel gezien.  10 mei 2015

  Heb je even?
  Sowieso alle delen Bring it On (beste films ever!!!!)
  16 Wishes
  Bratz the Movie (guilty pleasure)
  Radio Rebel
  Wild Child (HALLO Alex Pettyfer)
  Prom
  Teen Spirit
  En zo kan ik nog wel even doorgaan…
  Ps. Ik ben pas 16, dus echt ‘vroeger’ kan ik het niet noemen, bovendien kijk ik deze films nu nog steeds geregeld, oeps ;)  10 mei 2015

  Ik was echt gek vroeger op raise your voice en 13 going to 30 vind ik nog steeds de leukste film ooit!

  x  10 mei 2015

  Alleen 13 going 30 ken ik niet. De rest; grijsgedraaid. GEWELDIG! Alleen Bridget Jones, tenenkrommende films vind ik dat, heb ik helemaal niets mee haha! Maar The Parent Trap, Mean Girls, Raise Your Voice en The Princess Diaries waren mijn favoriet hihi!


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2015

  Nooo, dat meen je niet! Die film vond ik juist fan-tas-tisch :-)  10 mei 2015

  Dit is echt jeugdsentiment! Ik weet nog wel dat ik Freaky Friday op videoband (!) kocht en dat ik ‘m vier keer achter elkaar keek. Al deze films blijven leuk!  10 mei 2015

  Hihi ik heb deze films ook echt zo vaak gezien en ik mrijg er nu soms nog niet genoeg van. Lekker op de bank met een oude film ^^  10 mei 2015

  Ik ken ze niet allemaal, maar wel een groot aantal. Vooral She’s The Man – die heb ik echt heel vaak gezien. En vind ik nog steeds leuk…


  Loïs

  10 mei 2015

  Ooh dit rijtje is zo leuk! Ik heb al zeker de helft gezien. Ik ben nog niet zo oud dus ik kan nog niet echt zeggen wat ik in mijn jeugdjaren heb ‘grijs’ gedraaid maar uit dit rijtje kan ik wel vertellen dat ‘She Is The Man’ wel echt mijn favoriet is, loveeee! De andere zijn ook erg leuk hoor:)
  Liefs, Loïs


  Nathalie

  10 mei 2015

  Ik ben een mini generatie ouder denk ik, maar wel herkenbare films!
  Hier was het vooral Clueless.
  Verder waren Freddy Prince Junior en Ryan Philippe toen bestempeld als hotties dus films als She’s all that en Cruell Intentions (die laatste keken we stiekem want mocht eigenlijk nog niet) waren het van het.  10 mei 2015

  Parent trap…. Reden dat ik begon met schermen haha! Geniale film, ouders hebben hem te vaak gezien haha! Ik nooit! Zo leuk hih, Veel Liefs


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2015

  Wow, wat tof dat je aan schermen doet :o! Of ben je daar ondertussen al mee gestopt?  10 mei 2015

  Haha, yup, allemaal bekende – en meerdere keren gekeken – films ;) 10 Things I hate about You en Mean Girls horen hier ook nog bij :)  10 mei 2015

  Jaa! 10 things I hate about you was mijn absolute favoriet (Heath Ledger <3)  10 mei 2015

  Leuk lijstje! Ik heb veel al wel gezien, maar ik moet er toch nog een paar. Mean Girls en The Devil Wears Prada zijn mijn favorieten (:  10 mei 2015

  Geweldige! Sommige daarvan heb ik niet eens gezien, ze gaan op mijn lijstje haha x  10 mei 2015

  Ik herken me in el-ke film!! Alsof ik een spiegel voorgehouden krijg haha  10 mei 2015

  De enige die ik van dit lijstje heb gezien is Easy A… Houd niet zo van chickflicks, haha. Misschien toch wel She’s the Man kijken, want Channing Tatum :)))  10 mei 2015

  Wat een leuk artikel! Het brengt allemaal leuke herinneringen naar boven. Zelf vond ik The Parent Trap altijd helemaal geweldig en Mean Girls is natuurlijk altijd goed :)  10 mei 2015

  Wat een leuk artikel! Het brengt allemaal leuke herinneringen naar boven als ik dit zo lees :) Zelf vond ik The Parent Trap helemaal geweldig, net als She’s the man en Mean Girls natuurlijk :)  10 mei 2015

  Ik heb ze niet allemaal gezien, maar het grootste deel wel en dan meteen heel vaak, haha. Bend it like Beckham vind ik ook zo leuk!  10 mei 2015

  Elke film die je hier hebt benoemd is super leuk!  10 mei 2015

  Raise your voice, letterlijk 25 keer bekeken. Daarna komt a Cinderella story en de rest natuurlijk. Alleen Freaky Friday en The Parent Trap ken ik niet. De rest heb ik gemiddeld ook zo’n 10 keer bekeken ;)  10 mei 2015

  Oeps toevallig heb ik al deze films gezien en ik vind ze allemaal geweldig! Ik hou ontzettend veel van zulke films :D  10 mei 2015

  She’s the man heb ik echt helemaal plat gedraaid! Heerlijke film haha!  10 mei 2015

  Wauw, ik ken ze allemaal op twee na haha :) The Devil Wears Prada is echt één van mijn favoriete films!  10 mei 2015

  Yes! Trip back please! Alleen easy A staat nog steeds op mijn lijst, de rest? ken ik bijna uit mijn hoofd, ja nog steeds :)  10 mei 2015

  Ha, elk van deze films heb ik ook duizend keer gekeken. Van sommigen weet ik zelfs bijna de tekst uit mijn hoofd. Het valt wel op dat er in veel films Hilary Duff en Lindsay Lohan naar in de hoofdrol spelen. Zal wel liggen aan de periode waarin deze films zijn uitgekomen, haha.  11 mei 2015

  rais your voice en saved the last dance zijn mijn favorieten


  Debbie

  11 mei 2015

  Heb deze films ook zo vaak gezien. Ze blijven ook erg leuk!! Op Netflix staan sommige er op, of hebben erop gestaan en toch keek ik ze weer.  11 mei 2015

  Ja op ze allemaal, behalve Easy A. Die heb ik nog steeds niet gezien! De andere films heb ik inderdaad helemaal grijsgedraaid, The Parent Trap zelfs nog op videoband (opgenomen van TV!). Heerlijk die films, ik kijk ze nog steeds!  11 mei 2015

  MEAN GIRLS , yes please! GE-WEL-DIG!
  Super leuk dit!
  Liefs Iep  11 mei 2015

  Ahh ik ken Easy A nog helemaal niet, binnenkort maar eens kijken! Geniet nog van je laatste dagen in Bali :) <3  13 mei 2015

  Wow, ik ken bijna alle films! Super leuk dit, haha!  16 mei 2015

  Werkelijk alle films die je noemt heb ik ook minstens 2x gezien voor mijn 20e en zou ik ook nu op mijn 25e nog graag weer een keer zien. :D  17 mei 2015

  Wat een leuk artikel! Ik heb ze allemaal gezien, maar mijn favoriet is toch wel The Devil Wears Prada :) Liefs! x  19 mei 2015

  Helaas. De ULTIEME girly-film is toch echt Clueless. Die kan je niet toppen.
  Verder hoort Coyote Ugly ook wel in dit rijtje thuis voor mij. Maar The devil wears prada vind ik momenteel nog de beste om te kijken. De rest is echt te fout nu. Alhoewel ik ook een grote fan van Hillary Duff blijf, ook al ben ik eigenlijk net van een generatie eerder.  8 september 2015

  coach factory outlet

  ray ban sunglasses  30 september 2015

  WtIJei Muchos Gracias for your blog post.Really thank you! Cool.