Dingen die je op een doordeweekse avond kan doen
12/05/2015


Dingen die je op een doordeweekse avond kan doen

Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om na een lange dag school of werk op de bank te ploffen met een nieuwe film op Netflix. Toch zijn er een heleboel andere (en leukere!) manieren om je dag op vrolijke noot te eindigen. Benieuwd?

Ga sporten
Misschien niet de meest favoriete activiteit van menigeen, maar wel héél erg gezond. Heeft geen enkel vezeltje in je lichaam behoefte om te sporten? Kies dan voor een work-out, waarbij je niet het gevoel hebt dat je aan het sporten bent. Tenminste, niet écht. Zo ben ik sinds kort verslaafd aan hoelahoepen.

Maak een uitgebreid diner
Je bent thuis en je hebt HONGER. Dat snap ik. Probeer toch de tijd te nemen voor een uitgebreid diner. Begin bijvoorbeeld aan die ene cake mug welke je al maanden geleden onder je favorieten had opgeslagen of probeer eens of je dat vlees net zo mals kan braden als je moeder. Voldoening alom.

Doe aan vrijwilligerswerk
“Maar ik héb al de hele dag hard gewerkt,” hoor ik je verzucht denken. Toch hoeft vrijwilligerswerk echt niet per se zwaar te zijn. Ga bijvoorbeeld een praatje maken bij het plaatselijke bejaardentehuis of laat één keer per week de honden van de buren uit. Heb je echt geen zin om erop uit te gaan? Help dan je kleine zusje met haar huiswerk.

Geef je kamer een make-over
Of je nou alleen wat meubels verschuift of je muur meteen een likje verf geeft: je kamer een make-over geven is de ideale tijdsbesteding. Ook het uitgelezen moment om je moeder te pleasen door meteen wat rommel weg te gooien. (“Zo, ik heb één oude skittleverpakking weggegooid. Nu tevreden?”)

Speel een spelletje
Doe je broer of vriend eens een plezier en speel vrijwillig eens met hem een potje Need for Speed of Call of Duty. Knoop alleen de uitspraak “Never let the fear of striking out, keep you from playing the game” goed in je oren. Met name wanneer je voor de 9de keer wordt doorgeschoten door de tegenstander.

Lees een boek
Zeker aan te raden als je al volledige dagen achter de computer spendeert. Of je nou kiest voor een luchtige chicklit of spannende thriller: door helemaal op te gaan in een boek kan je je binnen no time ontspannen. Ook ontzettend fijn voordat je gaat slapen.

Ontdek een plaatselijke borrel
Champagne drinken op een doordeweekse avond is natuurlijk volledig toegestaan wanneer je je op een borrel bevindt. Snuffel eens op het internet rond wanneer er een borrel is van jouw studierichting of vakgebied en trek de stoute schoenen aan om eens een bezoekje te brengen. Je weet nooit wie je ontmoet…. Mr. Right/Je nieuwe baas/Je irritante buurman

Wat doe jij het liefste op een doordeweekse avond?



30 reacties


    12 mei 2015

    Vandaag heb ik nog tentamen, maar daarna ga ik denk ik eens aan die cake mug beginnen, want die staat inderdaad al maanden bij m’n favorieten en nog steeds is ie niet gemaakt haha ;) En misschien ook mijn moeder even pleasen door een beetje mijn kamer aan te pakken haha;p



    12 mei 2015

    Leuke tips allemaal! Sommige heb ik al wel gedaan, maar eigenlijk heb ik meestal wel wat te doen ‘s avonds. Sporten inderdaad, of werken/leren. Ik ben graag druk! Vroeger speelde ik vaak spelletjes, door jouw post moet ik eraan denken dat dat best lang geleden is. Goed, deze avond gaat de doos Monopoly open ;)! X



    12 mei 2015

    Leuke post! Het liefst zit ik de hele avond buiten in de lounge set (in de zomer) lekker een boek te lezen of een serie kijken. Uiteraard vind ik het ook heerlijk om lekker met de armbanden aan de slag te gaan, hieruit haal ik zoveel creativiteit.



    12 mei 2015

    Ja sporten is een goeie haha! Al komt de motivatie soms uit mijn tenen ;-) En van een boek lezen word ik altijd zo lekker rustig, dus dat zou ik eigenlijk ook veel vaker moeten doen hehe. Dank je wel voor de tips in ieder geval dame. X



    12 mei 2015

    Hij is leuk! Ik heb alleen het probleem dat ik vaker moet ontspannen door een filmpje te kijken, haha. Ik raas soms aan één stuk door als ik uit het werk kom of een hele dag aan mijn masteronderzoek heb gezeten. Maar goed, bij dat ‘doorrazen’ zitten ook een aantal van jouw puntjes. Doe ik toch iets goed, haha!



    12 mei 2015

    hahaha hele leuke lijst weer!



    12 mei 2015

    Meestal lig ik de halve ochtend in mijn bed, moet ik ‘s middags allemaal dingen doen en moet ik ‘s avonds nog een blogpost schrijven en een hele hoop studiedingen doen… oepsie. Ik zit doordeweeks dus op mijn kamer en in het weekend ben ik bij mij ouders maar daardoor gaat de week zó snel dat ik nauwelijks eens een avond neem om iets leuks of ontspannends te doen. Ik probeer iedere avond te lezen, maar het lukt me eigenlijk bijna nooit.



    12 mei 2015

    Mijn avonden zitten vrij snel vol meestal. Doorwerken, dansen, het huishouden doen en sinds kort een bruiloft plannen :-)



    12 mei 2015

    Ik vind het altijd fijn om ‘s avonds series te kijken en achter mijn laptop te kruipen.


    Lonneke

    12 mei 2015

    Eigenlijk reageer ik vrijwel nooit, maar ik moet toch even kwijt dat ik je blog echt supertof vind!



    12 mei 2015

    Ik blog het liefst op een doordeweekse avond. Tv vind ik niet zo boeiend en soms een serie kijken op Netflix kan ik na een dag werken, huishouden en het gezin en alles wat erbij komt kijken juist waarderen ;-)



    12 mei 2015

    Op de bank hangen eigenlijk haha! Een nieuwe film kijken of lekker tekenen. Leuke post Femke! De tip van mijn kleine zusje helpen ga ik zeker doen haha! Veel Liefs



    12 mei 2015

    Wat een fijne tips! Je kamer een make-over geven is echt hoognodig bij mij… ik ben zo klaar met mijn roze behang. Het liefst trek ik die er zo vanaf, haha. Op een doordeweekse avond ga ik meestal lekker blogjes lezen en zelf blogposten schrijven voor de rest van de week en als ik met mijn vriend heb afgesproken ben ik gezellig bij hem of hij bij mij. :) Ik lees je blog trouwens met plezier, al ben ik soms een lurker, maar je blog is erg leuk om te lezen! Vooral je lay out is prachtig!
    liefs



    12 mei 2015

    Leuke tips!



    12 mei 2015

    Ik neem me ook altijd voor om na een lange dag nog iets nuttig te doen, maar jammer genoeg is dat niet altijd zo eenvoudig als het lijkt … Liefs!



    12 mei 2015

    Ik kijk vaak serie of lees een boek! Soms kijk ik ook heel de avond youtube filmpjes, haha. Of nog een leuke is dingen met je haar proberen!

    x



    12 mei 2015

    Wat een leuk lijstje!! Ik doe óf vrij weinig in de avond óf ben lekker druk bezig met van alles… Deze tips kunnen zeker nog eens van pas komen! Liefs, Jis



    12 mei 2015

    Een lekker lang bad nemen, maskertje, haarmaskertje, tijdschrift. Heerlijk!



    12 mei 2015

    Lezen en iets koken vind ik altijd erg leuk om te doen! Leuk artikel! :)



    12 mei 2015

    Goede tips! Maar stiekem heb ik bijna altijd wel wat te doen haha. En anders is een boek heerlijk<3
    X Emma



    12 mei 2015

    Zo dit komt echt precies op tijd, voor het eerst in een jaar weet ik niet wat ik moet doen vanavond haha.



    12 mei 2015

    Leuke dingen! Vriendlief en ik doen ook regelmatig andere dingen dan tv kijken, laatst hebben we ouderwets spelletjes gespeeld (jaa.. Met bord, het bestaat nog :P). Dat soort avonden zijn echt té leuk :)



    13 mei 2015

    Een doordeweekse middag besteed ik meestal door snel mijn huis- en leerwerk af te maken en daarna – ahum – Netflix of youtube erbij te pakken. ;)



    19 mei 2015

    Wat een leuke tips :) Mijn favoriete bezigheid is blogs lezen, een boek lezen of neuzen in mijn kledingkast en outfits samenstellen :) Liefs! x



    30 september 2015

    TeQ09P Your style is very unique in comparison to other people I ave read stuff from. I appreciate you for posting when you ave got the opportunity, Guess I all just bookmark this page.



    30 september 2015

    y1PLd6 Woh I love your content , bookmarked !.



    1 oktober 2015

    I just want to say I am just newbie to blogging and actually savored you’re web page. Probably I’m planning to bookmark your site . You certainly have wonderful articles. Many thanks for revealing your blog.



    27 november 2015

    Wij spelen hier vaak een spelletje. We hebben ook een spelletjes-la hier in de kast. En een aantal spelletjes duren iets van een half uur ideaal dus om doordeweeks even te spelen.



    27 november 2015

    Koken, yes! En spelen met onze katten, artikelen afmaken. Oh ja nerdiest of them all: kleuren! Heel relaxend :)



    17 oktober 2023

    […] 7 Dingen die je op een doordeweekse avond kan doen – Femke Kamps […]