Mijn nieuwe fotografieliefde: Canon Powershot G7x -
01/02/2016


Canon nieuw 2
Jíííhaaa! Al maandenlang keek ik met een smachtende blik naar de Canon Powershot G7x. Ik las er alleen maar lovende reviews over en toen ik ‘m een tijdje van Canon mocht testen, was ik helemaal om. Toen de Media Markt zijn beruchte BTW-vrije week had, sloeg ik toe en kocht ik  -in combinatie met een andere actie- deze compactcamera met bizar hoge korting. 

Er was veel om te doen geweest: de BTW-vrije week van Media Markt. Was het een fijne kortingsactie of één grote oplichting? Ook toen ik verkondigde dat ik iets had gekocht tijdens deze week, kreeg ik veel ‘bezorgde’ app’jes en berichtjes à “Ooo Fem, ik hoop niet dat je er bent ingetrapt”. Nee hoor. Femke hield de prijs van de Canon Powershot G7x namelijk al maandenlang in de gaten en hij was helaas nooit lager dan €480,-. Totdat de BTW-vrije week van Media Markt haar intrede deed. En ja: toen was deze compactcamera nog ‘maar’ €396,67. Nog steeds een fors bedrag, maar natuurlijk al een stuk aangenamer dan de originele prijs.

Canon nieuw 3png
Toch mocht ik deze camera uiteindelijk met nóg meer ‘korting’ meenemen. Gezien ik deze camera voornamelijk gebruik voor zakelijke doeleinden mag ik nog eens 21% (BTW) van het totale bedrag aftrekken, wat uitkomt op €327,83. Daarnaast was er ook een speciale Canon Winteractie waardoor ik via een formulier nog eens €30,- kon terugvragen. Uiteindelijk is de Canon Powershot G7x in mijn bezit voor ‘slechts’ €297,83. Ofwel: een korting van €182,17(!) ten opzichte van het originele bedrag. Ik denk dat mijn voormalige docent Economie nu toch wel trots is op mijn vernuftige rekenkundige ninjaskills.

Canon nieuw 1
Waarom ik deze compactcamera héél graag wilde hebben, ondanks dat ik al een fantastische spiegelreflexcamera heb? De term zegt het al: Hij is lekker compact. Regelmatig sleep ik mijn spiegelreflexcamera mee naar diverse evenementen, maar dit kwam mij soms echt de strot uit. Het is stiekem namelijk een behoorlijk zwaar en lomp ding om mee rond te lopen. Enorm fijn dat ik nu kwalitatief goede foto’s kan maken zonder te veel gedoe. Daarnaast kan ik er ook héle mooie filmpjes mee maken. Ik roep het al langer, maar de home tour komt er nu dus écht snel aan! We hebben namelijk een nieuwe lamp bij de eettafel en garderobekast, waardoor ik eindelijk tevreden genoeg om ons appartement met iedereen te delen. Ik moet natuurlijk nu wel optimaal gebruik maken van mijn nieuwe camera ;-)

Wat vinden jullie van mijn nieuwe camera? Hebben jullie toevallig ook iets gekocht tijdens de BTW-vrije week van Media Markt?



30 reacties


    1 februari 2016

    Ik vind hem prachtig, super mooie aankoop. Zelf heb ik een nieuwe laptop aangeschaft, scheelde ook lekker veel met de internetprijzen :-)!



    1 februari 2016

    Nee, zelf koop ik niks bij de Mediamarkt tijdens deze actie. Ik geloof er niet zo in, er zullen best veel mooie aanbiedingen tussen zitten, maar alles even zoveel procent naar beneden gooien.
    Wel een mooie camera trouwens. Heel veel plezier ermee.



    1 februari 2016

    Wauw wat een leuke aankoop! Fijne korting ook. Ik heb een canon 6d gekocht tijdens de btw dagen. Helaas geen extra 21 procent korting want ik sta nog niet ingeschreven als bedrijf



    1 februari 2016

    Super mooie aankoop! Zelf wil ik ook nog zo’n camera, het is zoals je zegt lekker compact. Ik koop trouwens nooit iets in de btw-vrije week van Mediamarkt. Geen idee waarom.



    1 februari 2016

    Mooie aankoop! Ik heb de Canon 1200D gekocht! :)



    1 februari 2016

    Ik ben echt jaloers! K heb er gewoonweg geen geld voor momenteel.. anders wist ik t ook wel!



    1 februari 2016

    Ik wilde deze camera ook aanschaffen maar had helaas niet genoeg centjes. Ooit op een dag wordt die van mij ;p



    1 februari 2016

    Ik wilde samen met mijn vriend een nieuwe lens kopen. Toen waren we te laat. Uitverkocht. ZO frustrerend.
    Overigens hoor ik echt de meest sterke verhalen over jouw camera. :)
    Liefs



    1 februari 2016

    wat tof zeg ik twijfelde heel erg tussen deze camera en die ik nu heb de Olympus pen EPL-7 ! je krijgt er sowieso geen spijt van



    1 februari 2016

    wat fijn dat je er een compacte camera bij hebt en snap heel goed at je die naast je spiegelreflex wilt!



    1 februari 2016

    Wow, dat is inderdaad erg veel korting! Goede aankoop, mij lijkt het ook erg handig om naast mijn spiegelreflex ooit nog een compactere camera te kopen. Heeft deze nou een uitklap schermpje? Dat heb ik nog nooit gezien bij een niet-spiegelreflex haha, ideaal!


    Femke - Youniqueblog

    1 februari 2016

    Yep, deze heeft inderdaad een uitklapschermpje. Echt MEGAhandig :-)



    1 februari 2016

    Lijkt me een fijne camera!



    1 februari 2016

    Deze staat ook nog op mijn wishlist, wat vet dat je hem met zo’n hoge korting hebt echt te gek! Ik ga nog even verder sparen haha, wil hem vragen voor m’n verjaardag..ze hebben nog tot augustus de tijd moehaha! Nee grapje, vraag geld elk jaar, leuk om voor iets te sparen.



    1 februari 2016

    Oh wat fijn! Ik zou ook nog wel een powershot naast mn spiegelreflex willen hebben, blijven dromen haha. Ik heb zelf een nieuwe lens bij mn spiegelreflex gekocht bij de mediamarkt deze week, de 50mm 1.8


    Femke - Youniqueblog

    1 februari 2016

    Oe, die lens heb ik ook! Zó fijn :-) Echt een héél goede aankoop.



    1 februari 2016

    Zo gaaf! En fijn dat hij zo goedkoop was!



    1 februari 2016

    Oh zo leuk! Ik heb ook veel goede reviews gelezen over deze camera, ben benieuwd naar de foto’s en video’s die je er mee gaat maken.



    1 februari 2016

    Oeh wat een leuk ding! Ik ben heel benieuwd naar foto’s die je met deze kleine nieuwe vriend gaat schieten. Ga je daar ook een artikel over schrijven? Dat vind ik altijd zo leuk om te lezen. :)
    Wij hebben ook gebruik gemaakt van de BTW vrije actie van de Mediamarkt. Oplichting of niet, wij hebben een nieuwe wasmachine gekocht (de vorige klonk ineens als een machine geweer en stonk op een gegeven moment naar brand, niet best dus..) voor €255. Het is vast niet het aller beste exemplaar, maar ik heb momenteel even no money en wassen is vrij essentieel.



    1 februari 2016

    Aaaah heel nice! En lekker zo met die korting zeg. De lens die ik wil kopen was alleen goedkoper bij Coolblue dan bij Media Markt, zelfs met de BTW actie.



    1 februari 2016

    Tegenwoordig lopen de bekendste vloggers ook met zo’n ding, ik ben jaloers! Zo ideaal dit!



    1 februari 2016

    Die is heel erg leuk! Ik was een Canon freak en zat ook aan deze te denken, maar ben toch voor een Sony gegaan (geen spijt van trouwens). Maar deze is ook echt heeeeeel erg cool. Ook niet zo groot, leuk!



    1 februari 2016

    Wat een super toffe aankoop zeg! Ik ben een beetje jaloers om eerlijk te zien. Wij gaan in Mei naar New York en wil eigenlijk een goede camera zoals deze zodat ik niet continu mijn spiegelreflex hoef mee te slepen.



    1 februari 2016

    Wat een goede aankoop! Ik ben benieuwd wat voor foto’s de camera maakt. Ideaal de btw vrije dagen!



    2 februari 2016

    Ah goed geregeld Fem!



    2 februari 2016

    Wat gaaf, zeker doordat je zoveel geld hebt bespaard! Het lijkt me een hele fijne compacte camera. x



    2 februari 2016

    Wauw, wat een beauty! Helaas iets te prijzig voor mij, maar met al die kortingen is het inderdaad al een stuk aangenamer :) Veel plezier ermee.
    Liefs, Susan



    3 februari 2016

    Wat fijn al die korting! Ik wil eigenlijk ook zo’n compacte camera aanschaffen voor onze reis door Amerika deze zomer (want overal met een spiegelreflex sjouwen is ook niet ideaal), maar ik weet niet zo goed waar ik op moet letten. Deze ziet er in elk geval wel goed uit, jammer dat ik dan net die actie heb gemist ;) X



    6 februari 2016

    Deze camera staat echt op mijn verlanglijstje. Ooit koop ik hem.



    7 februari 2016

    Deze camera achtervolgt je. Waar je ook komt, welke blog of vlog dan ook. Dan moet hij wel heel goed zijn.