Recycling: Kattenhuis van een oude verzenddoos -
19/03/2016


Kattenhuis 2
Het is alweer een tijdje geleden dat Roy en ik de zelfgemaakte Palm Springs Kitty Scratch House zagen. Sinsdien waren we regelmatig aan het grappen om zelf ook een huis voor Wikkie te maken. Toen we afgelopen week wel een héél grote verzenddoos ontvingen, opperde Roy dan ook: “Hé… Daar kun je best een leuk huis van maken.” Enkele uren klussen later, was dít het resultaat.

Kattenhuis 1
Aanschouw: Een kattenhuis van een oude verzenddoos. Het is misschien geen schoonheidsprijs waard -hallo stukjes tape om de boel bijeen te houden- maar ik ben verliefd. Het kattenhuis heeft twee ramen, een deuropening en -jawel- zelfs een schoorsteen. En dat allemaal gemaakt van één grote doos. Mocht je je trouwens afvragen wat dat kikkertje voor het huis doet: dat is Wikkie’s soort-van beste vriend. Het is afkomstig van mijn carnavalskostuum. Toen ik dit gesneuvelde kikkertje laatst op de eettafel liet slingeren had Wikkie ‘m binnen no time te pakken. Sinsdien speelt ze er regelmatig mee en hebben Roy en ik het maar zo gelaten. Vooral omdat het er héél schattig uitziet wanneer ze ‘m in haar mond doet en ermee rondwandelt.

Kattenhuis 4
Tegen alle verwachtingen in ging Wikkie vrijwel meteen aan het kartonnen huis snuffelen en erin liggen. Sterker nog: Ze heeft al een paar keer haar kikkertje mee naar binnen genomen. Als je kunt sterven aan een cuteness overload, is dat zojuist gebeurd. We hebben nog even overwogen om het huis nog een leuk kleurtje te geven, maar Roy stelde dat het te moeilijk wordt om het op een manier te doen waarop het goed blijft passen in ons interieur. Het karton past namelijk prima bij onze houten details in ons interieur, maar dat wordt vast een stuk lastiger wanneer we het turquoise zouden verven. Hoe graag ik dit ook wilde ;-) Maar hé: Wikkie maakt het toch niet uit welke kleur haar nederige stulpje is. Of wat denken jullie?

Kattenhuis 5
Wat vinden jullie van dit kattenhuis van een oude verzenddoos? Is het niet grappig?

Liefs,
Femke

P.s. Niet schrikken! Things that made my week… komt morgen online ;-)31 reacties


  19 maart 2016

  Het is dat wij weinig ruimte hebben, anders had ik dit allang gedaan. Ik vind het zo schattig!
  Liefs  19 maart 2016

  Wat superschattig! Erg leuk  19 maart 2016

  OH MY, OH MY, OH MY !!!!!!! Ik vind dit geweldig. Wat ziet dat er super schattig uit. Dit wil ik ook maken voor Aura. Nu nog een grote doos vinden.  19 maart 2016

  Dit is echt zo ontzettend leuk en super schattig!!  19 maart 2016

  Wat een gaaf huis! :D
  Het allerleukste is natuurlijk dat Wikkie er graag in ligt, niets zo zonde als een mooi kattenhuis zonder kat.  19 maart 2016

  Haha ik dacht dat wij laatst al een luxe bungalow (met garage!) hadden gebouwd van 2 verzenddozen, maar dit is de overtreffende trap hoor, respect!!  19 maart 2016

  Superleuk! Ik zou dit ook wel willen maken voor onze Toby! Wel opletten dat je Wikkie niet te veel eten geeft of hij kan binnenkort niet meer door de deur!  19 maart 2016

  Heel mooi gedaan en Wikkie is er blij mee.


  Lindsey

  19 maart 2016

  Oh, wat een ontzettend leuk idee zeg! Ik krijg gelijk zin om zelf zo’n huisje te gaan bouwen. Hoewel ik ‘m waarschijnlijk niet zo mooi krijg als die van jullie, haha (iets met twee linkerhanden…)  19 maart 2016

  Zo simpel en goedkoop en toch zo cute!  19 maart 2016

  Wat geweldig hahaha! En dat Wikkie er ook nog echt in gaat liggen en helemaal leuk! Echt te schattig~  19 maart 2016

  Aaah wat een geweldig en onwijs schattig idee! Zooo lieve foto’s!  19 maart 2016

  Ah wat is dat leuk gedaan zeg! Super leuk idee!  19 maart 2016

  Hahah wat ontzettend leuk! Cute ook, met dat kikkertje. Wikkie lijkt me echt een hele leuke poes!  19 maart 2016

  Beste. Kattenhuis. OOIT!  19 maart 2016

  HAHA how cute!


  Marrit

  19 maart 2016

  OMG! I love it!
  Voor mij een hele goede reden om heel veel spullen te bestellen :)
  Ik vind vooral dat Mrs. Wikkie bordje cute! *purr purr*  19 maart 2016

  Wat ontzettend gaaf!  19 maart 2016

  Haha geweldig! Ontzettend schattig dat ze er ook echt in gaat  19 maart 2016

  Haha, zo leuk dit! Ik zag het al voorbij komen op Snapchat en moest stiekem wel een beetje lachen toen Wikkie er in zat!  19 maart 2016

  Hoi Femke,
  Och wat snoezig zeg!!! Echt leuk gemaakt zo samen.
  Dat naamkaartje erboven vind ik ook geweldig.
  Daar hebben jullie echt schik in gehad. Tof dat je het deelde.
  Fijne aaf nog en liefs,
  Mijntje.  19 maart 2016

  Dit ga ik ook maken :) Mijn kat is dol op dozen en holletjes en ik krijg zo af en toe wel een pakket thuisbezorgd, dus de eerstvolgende keer ga ik ook een huis voor hem maken haha.  19 maart 2016

  omg zo cute gemaakt ;D  19 maart 2016

  Hey wat ontzettend leuk en creatief gedaan zeg! Super schattig en leuke inspiratie zo :D  20 maart 2016

  Aaah wat schattig! Het is dat ik zelf geen kat heb maar ik zal deze leuke tip eens even doorgeven aan mijn moeder :D  20 maart 2016

  Echt geweldig!!! Zo leuk om foto’s en posts over haar te zien. Ik zou zeggen, maak een aparte blog aan voor Wiki, gegarandeerd veel views haha


  Femke - Youniqueblog

  21 maart 2016

  Hahaha, wat een goed idee ;-)  21 maart 2016

  Ik vind het eigenlijk juist keigrappig dat het huis nog dooskleurig is ;) Leuk gedaan joh!  21 maart 2016

  Super leuk! Mijn kat bijt graag karton. Heb ook een keer zo’n huisje gemaakt, maar dat was van korte duur.  30 maart 2016

  Nu wil een kat.. puur om dit huisje te kunnen maken :)


  bob

  12 januari 2018

  mijn kat is mooier HA