Een aantal leuke dingen die ik kocht bij Søstrene Grene... -
23/05/2016


Søstrene Grene den bosch header

Hoera! Den Bosch is weer een héél fijne winkel rijker: Søstrene Grene. Een van oorsprong Deense winkel die het beste is te omschrijven als een kruising tussen IKEA, Xenos en Flying Tiger. Afgelopen zaterdag gingen Roy en ik langs om ‘even te kijken’ en namen -vanzelfsprekend- uiteindelijk twee tassen met interieurspullen mee.

Søstrene Grene den bosch 2
Roy en ik waren al maanden (geen geintje) op zoek naar theelichthouders die we allebei mooi vonden. Je zou zeggen dat dit geen moeilijke taak is gezien er tegenwoordig duizenden theelichthouders zijn, maar we kwamen er toch niet uit. Tot we gisteren deze fijne theelichthouders bij Søstrene Grene tegenkwamen. Simpel, maar -dankzij de koperen tint aan de binnenkant- toch bijzonder. Voor €3,20 per stuk namen we drie stuks mee.

Søstrene Grene den bosch 3 Søstrene Grene den bosch 4
Iets waar ons oog ook meteen op viel: deze houten plank met gouden hanger. Roy en ik hadden het er al langer over dat we dólgraag een mooi kruidenrekje zouden willen en deze vonden we dan ook perfect. Het rekje is niet per se heel groot, maar als je de potjes iets meer naar elkaar toe schuift kunnen er prima 6 potjes kruiden op. We zijn momenteel nog even aan het nadenken waar we dit rekje het beste kunnen ophangen, maar voor nu staat ‘ie ook gewoon heel gezellig op het aanrecht. Dit plankje (incl. hanger) kostte overigens €4,78.

Søstrene Grene den bosch 5 Søstrene Grene den bosch 6
Eén van mijn favoriete items bij Søstrene Grene? Dat zijn zonder twijfel de dozen met leuke prints. Er zijn zoveel verschillende groottes en type prints dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Na lang beraad met mezelf (Roy kon het vrij weinig schelen), koos ik uiteindelijk voor bovenstaande middelgrote doos met een soort van ‘blaadjesprint’. Ik vind ‘m zó ongelofelijk mooi. En nog leuker: de doos was slechts €2,24. Ik heb een vermoeden dat ik binnenkort terugga om nóg meer van dit soort leuke dozen te halen…

Søstrene Grene den bosch 7
Een kat is een fantástisch excuus om iets te kopen – echt waar. Toen Roy en ik namelijk op bovenstaand faux fur kleedje stuitten, waren we op slag verliefd. Waarvoor we het echter nodig hadden? Geen idee. Tót ik mij opeens bedacht dat er in de vensterbank een oude kussensloop ligt waar Wikkie op kan liggen. En hé… Dit faux fur kleedje zou er véél mooier uitzien in de vensterbank, dan dat oude stukje stof. Roy was het hiermee eens en dus rekenden we ook dit kleed voor €19,33 af. Gelukkig is Wikkie er héél blij mee. En ziet het er écht mooier uit dan die oude kussensloop ;-)

Zo. Dat was alles wat we hebben gekocht bij Søstrene Grene in Den Bosch. Ik moest ongelofelijk mijn best doen om me in te houden. Ze hebben zoveel leuke dingen! Ik heb zelfs nog  bijna op het punt gestaan om potloden met ananasprint mee te nemen, een tekenboek met wolkjes en een thermoskan met vrolijke print. Tot ik mezelf bedacht dat ik nooit potloden gebruik, niet kan tekenen en slechts zelfden koffie of thee drink. Overigens verbaasde mij het ook hoe goedkoop vele items waren. Ik dacht namelijk dat het een heel dure winkel was, maar dit viel mij alles mee. Vooruit. Ons faux fur kleedje is misschien wel ‘prijzig’, maar heel veel stationery en andere meeneemitems waren echt niet duurder dan 5 euro. Dat vond ik een héél fijne verrassing. Ben je dus ooit in de binnenstad van Den Bosch? Ga dan zeker even langs bij Søstrene Grene. Je loopt er vrijwel tegenaan wanneer je vanaf het station naar de stad loopt: Orthenstraat 1. Heel veel plezier!

Wat vinden jullie van mijn aankopen bij Søstrene Grene? Gaan jullie snel een kijkje nemen in Den Bosch?



37 reacties


    23 mei 2016

    Zelf heb ik nog nooit van de winkels gehoord, zover ik weet zit hier geen Søstrene Grene in de buurt. Ziet er, voor de prijzen die je erbij vermeldt, wel erg goed uit.



    23 mei 2016

    Te leuke spulletjes, helemaal mijn ding! Ik vind de theelichthouders het leukst :)



    23 mei 2016

    Wat leuk dat er nu ook een in Den Bosch zit. Ik vind dat je ook hele leuke spullen hebt gekocht. Ik kom er ook nooit met lege handen vandaan, haha



    23 mei 2016

    Aaah I love Sostrene Grene! Echt een supermooie winkel. Ik ben er maar één keer geweest, in Amsterdam, want helaas hebben we er nog geen in ons Belgenlandje. Maar toen moest ik me echt inhouden om ‘m niet leeg te kopen! Ik vind de opbergdoos en theelichthouders echt héél leuk! X



    23 mei 2016

    Sinds een tijdje zit er ook eentje in Rotterdam, zo blij mee! Wat een prachtige winkel <3 Ik heb er een katoenen tasje gekocht (o.a., haha) en die gebruik ik bijna dagelijks.



    23 mei 2016

    Ben helemaal weg van het kruidenrekje. Super stoer en ook niet al te duur. Daar ga je vast plezier van hebben.



    23 mei 2016

    Neeee dit is zo leuk! I’m so jealous right now! Ik wilde zo graag naar de opening, maar ze waren maar tot 18.00 open en als je dan om 17.30 thuis bent van je werk heeft het geen nut. Balen, nu ik deze leuke spulletjes zie die jullie gekocht hebben wil ik er echt graag heen!



    23 mei 2016

    Wat een leuke dingen! Ik ben Woensdag in Amsterdam en daar ga ik denk ook even een kijkje nemen in deze winkel.



    23 mei 2016

    Die doos is onwijs leuk!

    x



    23 mei 2016

    Leuke aankopen! Kleedje vind ik heel tof. :-) ik heb er vorige week in Rotterdam ook veel leuke dingen gescoord! Wat interieurkaarten en kleine lettermokjes. Vind hun verse thee ook zo lekker (en goedkoop).


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Ja, ik had die verse thee ook zien liggen. Ik denk dat ik daar ook nog eens voor terugga ;-)



    23 mei 2016

    Ehmm, die doos naar 2,24? Ik moet binnenkort naar Den Bosch! :D


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    I know! Echt een koopje, toch :-)?



    23 mei 2016

    Ohh superleuke dingen! Word er hebberig van, “gelukkig” is ons huis net af haha anders ging ik zo weer voor een shopping spree ;)



    23 mei 2016

    Had je dit artikel niet even anderhalve week eerder kunnen plaatsen? Toen was ik in Den Bosch. ;) Nee hoor grapje, leuke dingetjes heb je gekocht! Volgende keer ga ik zeker kijken!


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Haha toen was de winkel helaas nog niet open ;-)



    23 mei 2016

    Vooral dat kruidenrekje vind ik hartstikke leuk! Die ziet er super cute uit <3



    23 mei 2016

    ahh dat kruidenrekje is heel leuk maar ook de dingen waar je je kaarsen in hebt zitten!



    23 mei 2016

    wat een schattige kaarshouders! Ik heb bijna de zelfde alleen dan met pastel roze en pastel mint <3


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Wat tóf! Helaas is mijn vriend alleen allergisch voor roze ;-)



    23 mei 2016

    Die potjes zijn echt zo cute! leuk en ik ga later veel kaarsen aansteken in mn huis ik vind dat zo sfeervol.



    23 mei 2016

    Wow wat een mooie spulletjes zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar he-le-maal blij van wordt. En WOW wat is die ronde doos leuk zeg! En helemaal niet duur!! Mij kennende zou ik er een heleboel inslaan haha.


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Jaaa, ik wil nú alweer terug om nog meer dozen te halen, haha.



    23 mei 2016

    Het is zo geruststellend om te lezen dat mijn vriend en ik niet de enigen zijn die al heel lang opzoek zijn naar theelichthouders.
    Dit klinkt echt als een winkel waar wij naartoe moeten!



    23 mei 2016

    Wat een ontzettend leuke dingen!



    23 mei 2016

    Echt een toffe spulletjes. Die ronde dozen zijn ook heel leuk als cadeau doos.


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Oh, wat een goed idee! Helemaal niet duur ook :-)



    23 mei 2016

    Wauw, die kaarsenhouders zijn zo leuk! En ik word spontaan enthousiast van die dozen: ik vind dat zo leuk om cadeautjes in te doen. Het voelt toch heel luxe om zo’n doos te krijgen? :D Er is sinds kort een Sostrene Grene geopend in Zwolle, dus ik ga er z.s.m. langs om lekker te shoppen!


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Ooo, wat leuk! Ik ben benieuwd wat jij allemaal gaat kopen :-)



    23 mei 2016

    klinkt als een geweldige winkel, helaas helemaal niet bij mij in de buurt. leuk dat je dit deelt! Zo kan ik toch een beetje mee genieten :).

    liefs joelle


    Karlijn

    23 mei 2016

    Wauw, ik wil echt zo snel mogelijk erheen! Was het druk? Ik denk dat ik heel de winkel leeg ga kopen… Als dit alles is wat je gekocht hebt, vind ik dat je je nog goed in hebt gehouden, haha!

    Liefs


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Het was redelijk druk, maar niet vervelend. Het liep allemaal goed genoeg door om overal op je gemakje te kunnen kijken. De gangpaden waren ook relatief breed, dus dat scheelde denk ik ook veel -)



    23 mei 2016

    Ohh die doos… I’m in looove! Die wil ik hebben. Dan heb ik tenminste ook eens een goede opbergplek voor mijn grote zomerhoeden. Yay!



    23 mei 2016

    Echt heel leuk dat er sinds vorige week deze winkel in Den Bosch bij is gekomen! Nog een leuke winkel om een bezoekje aan te brengen. Ik kocht er de rose gouden kledinghangers maar ze hebben gewoon ZO veel leuke dingen. Mooie foto’s heb je er ook van gemaakt!


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2016

    Oooo, die had ik ook gezien! Het is dat mijn vriend er niet warm voor liep, maar anders had ik ze zeker meegenomen :-)



    24 mei 2016

    Die winkel hebben we, voor zover ik weet, niet in België, maar ik shopte er eens toen ik in Groningen op bezoek was bij een vriendin. Superleuke winkel!



    25 mei 2016

    Aaah wat een lieve foto van Wikki op het nieuwe kleedje haha! Ah in Amsterdam kwam ik er vaak, ik ga dus hier in Den Bosch ook snel even langs :)