Een héél leuk project: Schoolagenda’s 2016 - 2017 -
26/05/2016


Schoolagenda’s 2016 - 2017 1
Ik heb misschien een jaar mijn mond dicht moeten houden, maar gelukkig kan ik nu eindelijk meer vertellen over een té leuke opdracht die ik vorig jaar kreeg. Wat dit dan precies inhield? Het schrijven heleboel teksten schrijven voor deze schoolagenda’s 2016 – 2017. Enkele dagen geleden ontving ik ze in de brievenbus…

Schoolagenda’s 2016 - 2017
Het was op de middelbare school voor mij één van de meest favoriete momenten voor aanvang van het nieuwe schooljaar: het uitzoeken van een nieuwe schoolagenda. Ik vond het vaak zó moeilijk om er eentje uit te kiezen. Dat is er ruim 6 jaar later (wat gaat de tijd snel!) beslist niet makkelijker geworden als ik de collectie van dit jaar bekijk. Zelf ben ik vooral verliefd op de ‘This is your year’-agenda en -uiteraard- de ‘Supertrash’-agenda. Al moet ik ook eerlijk bekennen dat mijn hart ook sneller ging kloppen toen ik het binnenwerk van de andere roze meidenagenda zag. Wat een toffe prints en wat cool dat de rand van de pagina’s is bedrukt met goud!Wat ik precies aan deze schoolagenda’s van 2016 – 2017 heb bijgedragen? Verschillende dingen, maar de bottom line is simpel: teksten! Zo zie je in iedere agenda een aantal redactionele pagina’s terug met bijvoorbeeld artikelen over bloggers, lekkere recepten en bijvoorbeeld een interview met topmodel Imaan Hamman. Hoe gaaf is dat?

Schoolagenda’s 2016 - 2017Schoolagenda’s 2016 - 2017
In alle eerlijkheid vind ik het schrijven voor dit soort schoolagenda’s ook altijd wel één van de leukste opdrachten. Het is zo veelzijdig om te doen en het is een heel bijzonder idee dat iemands lesuur nét dat beetje beter wordt dankzij het lezen van mijn teksten. Tenminste… Dat hoop ik dan. Ook leuk: ik schreef ook toffe teksten voor een aantal agenda’s voor jongens. Franklin & Marshall en de MMXV Awesome-agenda. Als je broertje of vriend dus nog een agenda zoekt, dan weet je welke kant je ‘m op moet wijzen ;-) Ook heb ik dit jaar weer een aantal leuke teksten mogen schrijven voor de Fashionista Schoolagenda, maar hier zal ik later nog op terugkomen.

Schoolagenda’s 2016 - 2017
Wat vinden jullie van deze schoolagenda’s 2016 – 2017? Welke is jouw favoriet?33 reacties


  26 mei 2016

  Ah wat gaaf Femke! De agenda’s zien er van de buitenkant al zo mooi uit!  26 mei 2016

  Supergaaf! Mijn favoriet is de agenda van Supertrash!  26 mei 2016

  Zo leuk! En inmiddels nostalgisch voor mij. Tegenwoordig hoef ik alleen blaadjes te kopen voor mijn leren Fred de la Bretoniere-agenda. Een rib uit mijn lijf, maar zodra ik die agenda in mijn hand heb, zie ik er vijf IQ-punten slimmer uit. Alleen het uitkiezen van een nieuwe agenda mis ik wel.  26 mei 2016

  Wat leuk! Ik ga die van this is your year kopen. Die vind ik heel gaaf! Ook van binnen.  26 mei 2016

  Oh wat een gave klus is dat geweest Femke! Echt heel erg tof. Het kiezen van een agenda was voor mij ook ieder jaar een groot hoogtepunt toen ik nog op de middelbare school zat, haha! Vind vooral die roze in de vorm van een tasje heel gaaf.  26 mei 2016

  Wat zijn er weer toffe agenda’s! Vooral de This Is Your Year vind ik heel leuk.  26 mei 2016

  Wauw, wat ontzettend gaaf! Ik vind die van ”this is your year” wel het allermooist..  26 mei 2016

  Wat gaaf dat je dit hebt mogen doen! Het zijn prachtige agenda’s en door jou zijn ze nog mooier!  26 mei 2016

  Wat leuk om al deze agenda’s te zien! Toen ik op de middelbare zat, vond ik het altijd leuk om stiekem mijn agenda te lezen tijdens de les. En dat vriendinnen en er dan wat inzetten en zo haha. Maar nu koop ik alleen nog van die saaie agenda’s waar niks in staat ;p  26 mei 2016

  Aah zo onwijs leuk dit! Gefeliciteerd met dit toffe resultaat :) X  26 mei 2016

  Heeeeey zo leuk zeg! :-)  26 mei 2016

  Waaauw, wat is dit gaaf! De pagina’s die je hebt vormgegeven zien er echt prachtig uit. Ik weet zeker dat heel veel mensen dat met veel plezier zullen lezen. Op die manier is een agenda niet alleen functioneel maar ook nog eens ontzettend leuk!  26 mei 2016

  Gaaf hoor, iets om super trots op te zijn!  26 mei 2016

  Wow, supertof!  26 mei 2016

  Wat een super gave opdracht! Ik kan me ook nog goed herinneren hoe het er ‘vroeger’ aan toeging toen ik op zoek was naar een schoolagenda. Nu koop ik nog elk jaar trouw een agenda en die van Flow blijft Favoriet.


  Wendy

  26 mei 2016

  Heel gaaf! Ik heb nog veel van mijn oude schoolagenda’s maar ze waren toen nog niet zo hip. En dan heb ik heb het over heel lang geleden ja ;-)  26 mei 2016

  Supertof, ziet er echt heel leuk uit!  26 mei 2016

  Ooh, heel mooie agenda’s, vooral die This is your year! Als ik nog een agenda nodig gehad had, dan zou ik die zeker kopen :-)  26 mei 2016

  Aaah Femke, wat een ontzettend toffe opdracht!
  Heel gaaf dat je dit hebt mogen doen met héél gaaf resultaat!
  Be Proud Girl!  26 mei 2016

  Wat super leuk dat je dit mocht doen :) Het was ook altijd mijn favoriete bezigheid een agenda uitzoeken, haha.  26 mei 2016

  Wat een super toffe opdracht! Ik wil nog steeds stiekem jouw baan!  26 mei 2016

  Waaah! Precies ook dit is mijn favoriete schoolmoment: nieuwe agenda uitkiezen.
  Ik heb vorige week meteen die This is your year gekocht, was al heel lang naar zoiets opzoek, maar kon het in Nederland niet vinden (dus het werd een DIY)! Kan niet wachten om hem te gaan gebruiken en mijn eindexamenjaar in te gaan! Wat een leuke baan heb je trouwens, welke studie moet ik daarvoor kiezen? (Uni of hbo)  27 mei 2016

  wauwie wat leuk!!  27 mei 2016

  Nu wordt het kiezen nog lastiger! Ik kan al geen keuze maken!  27 mei 2016

  Wat ontzettend leuk! En ik deel je favoriet! Misschien haal ik die wel voor het komende school jaar :D  28 mei 2016

  Hey wat leuk!!! Jammer dat ik geen schoolagenda meer nodig heb  28 mei 2016

  Woow, die zien er echt leuk uit!  28 mei 2016

  FLAMINGO


  Femke - Youniqueblog

  28 mei 2016

  Hahahaha <3  29 mei 2016

  Ah yes, ik vind het altijd zo leuk als de nieuwe schoolagenda’s er weer zijn! (Waarschijnlijk koop ik er al één voordat de zomervakantie überhaupt is begonnen, oeps). Onwijs tof dat je hieraan mee hebt mogen werken!  29 mei 2016

  Aah, Femke! Wat énorm gaaf! Ze zien er zo leuk uit. Volgend jaar ga ik naar het MBO, maar ik zou toch in staat zijn er alsnog zo één te kopen. Wellicht dat ik dat nog doe ook, haha.


  Michichana

  1 augustus 2016

  How can I purchase the “this is your year” or any other school agenda?


  Femke - Youniqueblog

  1 augustus 2016

  It’s available in Dutch stores, such as Bruna and AKO.