De meest gestelde vragen over bloggen (én mijn antwoorden) -
27/05/2016


meest gestelde vragen over bloggen
Bloggen blijft een bijzondere hobby slash beroep wat vaak vele vragen oproept. Wat zou ik bijvoorbeeld nog willen bereiken als blogger? En voel ik me weleens onzeker na het publiceren van het artikel? Mede-blogger Patricia zette deze vragen allemaal op een rijtje en ik ga ze voor jullie beantwoorden.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie voor artikelen haal ik uit alledaagse dingen, en vooral uit dingen die ook betrekking hebben tot mijn leven. Ik denk dat mijn blog daardoor ook een goede graadmeter is voor wat er in mijn leven speelt. Ben ik druk met het uitzoeken van interieurspullen voor ons nieuwe appartement? Dan zullen veel blogposts dan ook over interieur en samenwonen gaan. Ben ik juist heel druk met werk? Dan zullen veel posts daar weer betrekking tot hebben. Dat vind ik het zelf ook zo leuk aan bloggen en het volgen van andere bloggers: het is persoonlijk.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Water! En qua eten vaak een banaan of stuk chocola. Ik eet in ieder geval nooit (maaltijden) achter mijn laptop.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Vaak zet ik de laatste twee weken van december alles langzaam op een rijtje, zodat ik op 31 december mijn jaaroverzicht ga posten. Al vind ik het ook vaak leuk om tussendoor een overzicht te geven qua artikelen. Zo deelde ik vorig jaar in augustus de best gelezen posts (tot nu toe) en postte ik nog niet zo heel lang geleden bijvoorbeeld de vijf best gelezen posts van maart. Vandaar dat ik ook onlangs in de sidebar een blok met de populairste artikelen heb toegevoegd.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Toevallig heb ik vorig jaar een artikel geschreven over de belangrijke lessen die ik van bloggen heb geleerd. Eén van de belangrijkste lessen die ik onlangs heb geleerd is dat je meer waard bent dan je denkt. Veel bloggers die ik ken steken grote moeite in hun blog, maar kunnen complimenten van anderen toch snel wegwuiven à ‘het is maar een hobby’. Oké, misschien ís het ook voor veel mensen slechts een hobby. Toch denk dat door de moeite die je erin steekt (en het resultaat) je uiteindelijk wel veer meer waard bent qua kunnen dan je zelf waarschijnlijk denkt.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Dit is echt enorm verschillend, maar ik blog vaak op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdagochtend. Dit is vooral afhankelijk hoe druk ik ben qua werk. Vaak heb ik de gelegenheid om ‘tussen de bedrijven’ door blogs te tikken en kies ik eigenlijk altijd één vast moment om foto’s te maken. Dit is veelal aan het eind van de dag als ik precies weet waarover ik heb geschreven, en wat voor beeld hier bij zou kunnen passen.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Het klinkt doelloos, maar ik heb niet per se een doel als blogger. Afgezien van het feit dat ik wil dat iedereen met een glimlach mijn blog verlaat, en dat het echt een plek is waar je opgevrolijkt kan worden. Het lijkt mij overigens wel héél gaaf om ooit een (persoonlijk) boek uit te brengen, waar uiteraard bloggen wel onderdeel van zou zijn. Bovendien heb ik ook nog één andere droom, maar deze zal binnenkort al uitkomen

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Soms wel, soms niet. Het ligt uiteraard vooral aan het onderwerp van het artikel. Als ik bijvoorbeeld deel wat ik allemaal heb gekocht bij Søstrene Grene word ik daar niet zenuwachtig van. De eerste fotoshoot die ik onlangs had voor mijn blog, vond ik dan bijvoorbeeld wel weer een beetje eng. Want hé… Zouden jullie het leuk vinden of juist tot de grond afbranden? Gelukkig was het eerste het geval, maar op de dag zelf houd ik dan wel de reacties angstvallig in de gaten.

blogger
Heb jij veel contact met collega bloggers?
Ja, stiekem best wel veel. Meer dan ik eigenlijk in de gaten heb, omdat ik soms ook gewoon vergeet dat ik mensen heb ontmoet dankzij mijn blog en ze ook écht beschouw als mijn vriendinnen. Zo ga ik samen met Tedje regelmatig sushi eten, kan ik met Shifra over álles praten en is Ellen mijn kersverse blog buddy. Daarnaast is Maris altijd mijn go to persoon als ik met iemand even gezellig wil kletsen over bloggen (en ze heeft ook altijd hilárische opmerkingen als ik me gefrustreerd voel). Daarnaast zit ik ook nog in een gezellige What’s App-groep met Justine, Denise, Emilia, Sophie, Ingeborg, Dagmar en Anne, waarmee ik binnenkort ook weer eens gezellig wat ga eten. Oh, en Deisy is onlangs ook nog een keer ‘op de koffie’ geweest. Jeetje. Ik heb met meer bloggers contact, dan ik eigenlijk in de gaten heb.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Persoonlijk vind ik het heel vervelend om geluid aan te hebben wanneer ik aan het typen ben. Zeker wanneer het gaat om muziek. Dit komt niet zozeer doordat ik me niet kan afsluiten, maar vooral omdat ik altijd héél sterk de behoefte heb om met dingen mee te zingen. En dit vaak weer uitloopt in het feit dat ik een karaokevideo op YouTube aanzet en vervolgens helemaal niet meer aan typen toekom. True story.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Qua ideeën is dit heel verschillend en gaat dit heel geleidelijk, maar betreft het daadwerkelijk typen van artikelen doe ik vaak het meeste op dinsdag en woensdag. Dit zijn namelijk de dagen waarop ik de meeste ‘vrije’ momenten heb, en er dus ook daadwerkelijk tijd voor heb.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Pfoe… Wat een moeilijke vraag. Ik denk dat ik momenteel het meest trots op het artikel ‘Een blinde vlek voor jezelf…‘. Het is een bepaalde (nieuwe) onzekerheid die momenteel heel erg in mijn leven speelt, maar ook in dat van mijn vriendinnen. Als ik zo arrogant mag zijn vind ik dat iedereen dit artikel eens gelezen moet hebben, omdat je er echt anders door naar jezelf gaat kijken. Op een positieve manier. 

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Cliché, maar: omdat je een passie voor iets hebt, dit graag met anderen deelt en hier genoeg voldoening uithaalt om geen tegenprestatie te verwachten. Als je namelijk begint met bloggen, omdat het je leuk lijkt om gratis spullen te krijgen of ‘bekend’ te worden dan begin je wat mij betreft om de verkeerde redenen. Bovendien zul je het dan waarschijnlijk nooit volhouden. Ik volg zelf graag bloggers die keihard werken voor hun blog en hun blog ook daadwerkelijk serieus nemen. Ik denk dat je ook niet bang moet zijn om dingen uit te proberen en jezelf te durven verbeteren. Zo groei je uiteindelijk niet alleen als blogger, maar ook als persoon.

Zo. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn antwoorden op deze vragen te lezen. Heb je nog een brandende vraag? Laat dan zeker een reactie achter, dan zorg ik ervoor dat ik je vraag zo snel mogelijk beantwoord.

Liefs,
Femke



24 reacties


    27 mei 2016

    Tof artikel Femke! Ik ga meteen je ‘blinde vlek’ artikel lezen :)


    Femke - Youniqueblog

    28 mei 2016

    Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt/vond :-)!



    27 mei 2016

    Wat heb je de vragen leuk beantwoord. Jij hebt inderdaad met best veel bloggers contact. Ik volg ze toevallig bijna allemaal haha :-)! Je moet inderdaad bloggen vanuit je passie, die spat er bij jou zeker van af en daarom is je blog zo leuk om te lezen :-)!


    Femke - Youniqueblog

    28 mei 2016

    Wat een ontzettend lief compliment – dankjewel :-) <3



    27 mei 2016

    Zoo! Wat een uitgebreide en interessante blogpost. Leuk om eens alle ins en outs te lezen! Sommige dingen wist ik al, maar andere waren nieuw. Wat fijn ook dat je contact hebt met zoveel bloggers! :-) X



    27 mei 2016

    Ik heb ook nooit muziek op wanneer ik aan het typen ben. Dat leidt mij altijd af haha!



    27 mei 2016

    Leuk om jouw antwoorden te lezen! Fijn dat je zoveel contact hebt met collega bloggers. Ik heb ook nooit muziek op wanneer ik aan het bloggen ben, ik kan me alleen concentreren in complete stilte.



    27 mei 2016

    Heel leuk om al jouw antwoorden op deze vragen te lezen en ik herken mijzelf ook in veel van deze antwoorden. Behalve het eten achter de pc want daar ben ik wel schuldig aan, oeps!



    27 mei 2016

    Leuk om jouw antwoorden te lezen! Ik heb m ook laatst ingevuld. Ook gewoon leuk om eens stil te staan hoe je nu eigenlijk zelf bent als blogger :)


    Femke - Youniqueblog

    28 mei 2016

    Ooo, wat toevallig! Leuke tag dit, hè :-)?



    27 mei 2016

    Superfijne post dit! <3



    27 mei 2016

    Wat een toffe antwoorden heb je gegeven



    27 mei 2016

    Wat een leuke vragenlijst! Ik ga meteen het blinde vlek-artikel lezen.


    Femke - Youniqueblog

    28 mei 2016

    Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :-)



    28 mei 2016

    Zin in SUSHI <3



    29 mei 2016

    Een grotere blogpost dan ik van jou gewend ben, maar erg leuk om te lezen!



    30 mei 2016

    Leuke lijst! Grappig, veel dingen wist ik al door het interview met jou dat op mijn blog staat hihi.



    31 mei 2016

    Haha wat leuk om zoveel bekende namen te lezen. Ik heb alleen Denise nog nooit ontmoet haha.



    2 juni 2016

    Jij maakt mij ook vaak aan het lachen hoor, als ik gefrustreerd ben. Ik noem een gebreide boom of een zure journalist (kuch).
    Is toch altijd even alsof je even stoom kunt afblazen met een collega bij het koffiezetapparaat :-)


    Femke - Youniqueblog

    2 juni 2016

    Héérlijke verwijzing *wink wink* Maar precies dát! Zo fijn :-) Gaat er trouwens nog een bloggers in bikini/badpak borrel komen? Poging 356 :’-)



    2 juni 2016

    Lijkt me leuk! Ik ga alleen niet in bikini ;-)
    Moeten we even over mailen en brainstormen!


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2016

    Yes, will do :-)! *vergeef me als het even duurt, heb momenteel even geen ademruimte haha*



    3 juni 2016

    Ik ook niet, in mijn bikini :-|
    Dus no pressure.


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2016

    Hahahaha! Misschien moeten we eerst gaan diëten en dan pas aanstalten maken om die borrel te organiseren ;-)