DIY: Avocado - Citroen Gezichtsmasker -
23/01/2014


Oké je hebt gelijk: er is natuurlijk geen enkel maskertje dat jouw stress compleet kan wegnemen. Maar de stress een beetje verzachten dát kan natuurlijk wel. Ik probeerde het uit met dit simpele Avocado – Citroen gezichtsmasker.

De drie ingrediënten zijn een paar druppels citroensap, een halve avocado & een eetlepel honing. Het citroensap bevat zuren dat dode huidcellen doet verdwijnen en geeft hiermee je huid een lichte peeling. Avocado zit bomvol goede oliën die de huid hydrateren. Daarnaast bevat avocado vitamine E, wat op latere leeftijd zorgt dat je minder rimpels hebt (ach je kunt er maar alvast mee beginnen…). Honing is een basisingrediënt voor vele maskers. Deze zoete substantie zorgt er niet alleen voor dat het maskertje wat plakkeriger is, maar heeft ook een herstellende werking. Bye bye gestressed huidje!
How to? (1) Snijdt de avocado en citroen beide doormidden. (2) Doe een eetlepel honing in een schaaltje en voeg hier wat avocado aan toe (door het eruit te lepelen) (3) knijp nu voorzichtig in de citroen en voeg een aantal druppels citroensap aan de substantie toe. Niet te veel: anders wordt het geheel te vloeibaar en druipt het masker (zoals mij overkwam) steeds van je gezicht af. (4) Aanbrengen maar! Dit kan met een kwast of gewoonweg met je vingers.

Zelf kan ik zeggen niet bijster enthousiast te zijn over dit masker. Of tenminste: over het dragen van dit masker. De avocado kreeg ik niet tot een mooi moesje geprakt, waardoor ik met hele stukjes avocado op mijn gezicht liep (yes, really). Daarbij was de substantie iets te waterig, waardoor het geheel niet lekker op mijn gezicht bleef plakken. Toen ik het na zo’n 15 minuten het ervan af haalde was ik wél erg enthousiast: mijn huid voelde meteen erg fris en zacht aan. Als je dit masker draagt voelt het ook heel koel op je huid, dus het is zeker aan te raden als je even een oppepper nodig hebt.

Once there was a wicked witch….
Gebruiken jullie vaak gezichtsmaskers?



0 reacties