The 100th Edition: Generation Glamour -
14/01/2014



Daar is ‘ze’ dan: het 100ste nummer van Glamour. Het jubileumnummer waar ik als intern turned into freelance journalist ook aan mee mocht werken. Op mijn takenlijstje? 11 super inspirerende vrouwen interviewen voor de nieuwe rubriek Generation Glamour.

Wat ik vooral leuk vind aan dit Generation Glamour-lijstje is dat deze zo gevarieerd is. Glamour wil zich duidelijk niet definiëren als het platform voor één specifieke vrouw, maar viert juist de unieke talenten die ieder in zich heeft. “De moderne vrouw is onafhankelijk en neemt het heft in eigen hand. Het zijn stoere, eigenwijze vrouwen die de aandacht niet richten op rijk worden, maar op gelukkig zijn,” legt hoofdredacteur Sabine Geurten uit. Een heel mooie insteek…

Woehoe!

“Ben je zelf eigenlijk ook veel met eten bezig?” vraagt Elise, als Nina even weg is om haar auto te parkeren. Met licht schaamrode kaken moet ik bekennen dat ik niet écht een keukenprinses ben en dat mijn culinaire repertoire zich beperkt tot twee dishes: pasta en sushi. “Misschien is dan de 5 or less iets voor jou! Iedere dinsdag posten we namelijk een recept met minder dan 5 ingrediënten.” En sja, een nieuw blogritueel was born: sindsdien neem ik nu sowieso iedere dinsdag een kijkje op ChicksLoveFood. Niet alleen om me te laten inspireren door alle recepten, maar ook door het enthousiasme van Elise en Nina. Misschien wel het leukste duo dat ik ooit heb ontmoet.

Of ik een stadsimker wilde interviewen…Je begrijpt dat ik met wat bedenkingen aan het interview begon. Absoluut geen idee had ik wat voor ‘type’ ik kon verwachten. Toen ik Petra ontmoette, bleken al mijn zorgen voor niks te zijn geweest: wat een stoere vrouw! En nee: dit zeg ik niet alleen omdat we dezelfde voorliefde hadden voor de sneaker wedges van MOS Copenhagen. Ze kwam ontzettend ambitieus op me over. Maar het meest onder de indruk was ik van haar antwoord op wat ‘ultiem geluk’ voor haar betekent: “Als ik als oud vrouwtje met een twinkeling in mijn ogen terug kan kijken op mijn leven.” Amen.

Als je een vrouw bent met een voorliefde voor auto’s dan schept dat nogal wat vooroordelen. Het was dan ook een complete breath of fresh air toen ik Yvette ontmoette. Op high heels en in vrouwelijke jurkjes weet zij voor haar blog Het Automeisje de meest stoere en luxe auto’s te strikken voor een proefritje. En met haar motto: “Brutale mensen hebben de halve wereld”, is ze zelf minstens net zo indrukwekkend als een auto ter waarde van duizenden euro’s.

Daar staan ze: Karima Belgacem (links) en Lisanne van Zwol (rechts). Karima is columnist en journalist voor diverse grote kranten en bladen. En niet onbelangrijk: mijn persoonlijke heldin. Waarom kan (of mag?) ik niet uitleggen, maar Karima heeft aan een soort-van project gewerkt waar ik een en-or-me fan van ben. Dus om haar dan ook in real life te ontmoetten en te ontdekken hoe leuk ze was, is toch wel één van mijn favoriete herinneringen aan dit project. Ook Lisanne van Zwol, één van de gezichten achter Kromkommer, was heel leuk om te interviewen. Een meisje dat overduidelijk zowel de beauty heeft als de brains.

Stel één vraag aan Annette en je krijgt een antwoord terug waar je U tegen zegt. Het is duidelijk dat ze studies als Filosofie, Wiskunde en Engelse Literatuur heeft gevolgd, want gee: the woman is smart. Daarnaast is ze ook heel openhartig. Praten over seks, SM en orgasmes is absoluut niet off topic. Maar goed ook, anders had ze nooit zo’n indrukwekkend boek kunnen schrijven: ‘s Nachts Doe Ik Alsof. Een absolute aanrader.

Daar stond ik dan: in de stromende regen op een huge rugbyveld. Aan mij de taak om een aantal dames van het Nederlandse rugbyteam te interviewen. Dames ja. Dit zeg ik niet uit angst dat ze me anders in de modder smijten, want mijn collega en ik waren het er absoluut over eens: ze waren allemaal zó leuk. En niet te vergeten ook ontzettend lief. Als je me niet had vertelt dat ze rugbyspelers waren had ik het niet eens gezien. Alhoewel: die twinkeling in de ogen toen de Olympische Spelen ter sprake kwam verraadde heel veel. Het waren echt hele coole meiden. Absoluut Generation Glamour-waardig.

Wat is jullie favoriete interview?



0 reacties