Recept: Glutenvrije bokkenpootjes van tiramisu -
17/01/2014


‘Drool!’, was toch wel de eerste gedachte toen mijn zus mij dit recept stuurde. Tja. zulke dishes moet je ook niet naar een door toetjes obsessed persoon sturen uiteraard. Zeker niet als dit vergezeld wordt met een (héél klein beetje) alcohol. Zo maak je zelf deze glutenvrije bokkenpootjes van tiramisu.

Ingrediënten: 2 eieren | 1 vanillestokje | 50 g fijne suiker | 250 g mascarpone | 1 el witte rum of koffielikeur | 24 dr schär savoiardi koekjes. 

How-to?: 
Stap 1: Je begint met het splitsen van de eieren en het splijten van het vanillestokje.
Stap 2: Klop nu de eiwitten stijf in een aparte kom. Deze moet geheel vet vrij zijn én het liefste een beetje koud. Dan gaat het stijf kloppen wat makkelijker. Tip: zet de kom bijvoorbeeld eerst even in de koelkast voordat je ermee aan de slag gaat.
Stap 3: Klop met de mixer de dooiers, suiker en het vanillemerg tot een bleek en romig mengsel.
Stap 4: Mix dan op de langzame stand de mascarpone en rum. Doe dit tot het mengsel mooi glad en dik wordt.
Stap 5: Spatel het eiwitschuim luchtig door de mascarponecrème.
Stap 6: Schep de tiramisu in een spuitzak en laat in de koelkast minstens 60 minuten opstijven. Of anders gezegd: het opstijven duurt twee afleveringen van Girls (hint!).
Stap 7: Klaar met je mini-marathon? Spuit tussen twee koekjes een dikke laag tiramisu. Je kunt het eventueel nog een beetje uitsmeren met een theelepel, mocht je eerste poging niet geheel flawless zijn.
Stap 8: Leg op elk bord twee bokkenpootjes en besprenkel deze met cacao. Eéntje voor jou en ééntje voor je lover/BFF/moeder. Of geheel voor jezelf natuurlijk.

Enjoy!1 reactie


    1 oktober 2015

    I just want to say I am very new to blogging and site-building and honestly loved this page. Very likely I’m going to bookmark your blog . You amazingly have very good posts. Cheers for sharing with us your webpage.