Mijn Nieuwe Camera: De Canon eos 600D -
02/05/2014


Canon eos 600D
 Het idee zat al langere tijd in mijn hoofd: het aanschaffen van een nieuwe spiegelreflexcamera. Hoewel ik super tevreden was met mijn huidige Sony, stuitte ik steeds tegen hetzelfde probleem aan: het maken van een ‘selfie’. De Canon eos 600D heeft een kantelbaar scherm dat zich hier bij uitstek voor leent.


‘Ben je zó ijdel dat je hiervoor een nieuwe camera aanschaft?’ Nee natuurlijk niet. Dit was gewoon het ‘breekpunt’. Voor Fashionista maak ik namelijk regelmatig foto’s van mezelf, maar het is zó lastig om alles scherp en qua beeldverhouding goed te stellen als je niet ziet wat je aan het doen bent. Ik zou en moest dus een spiegelreflexcamera met uitklapbaar scherm. En ik heb ‘m gevonden! De Canon eos 600D.
Ik moet nog wel even goed uitvogelen hoe al die functies werken hoor. Technisch gezien ben ik namelijk écht niet goed met camera’s (lang leve mijn vriendje!). Ook een plus van deze spiegelreflex: je kunt er (HD!) mee filmen. Ja, heus. Ik ben daarom ook serieus aan het overwegen om weer filmpjes te gaan maken voor dit blog. Degene die me al wat langer volgen, weten dat ik dit eerder ook al heb gedaan. Toen ben ik gestopt omdat het voor mij écht niet natuurlijk aanvoelde om in een lens te babbelen. Tsja: ik heb niet voor niets voor de schrijvende journalistiek gekozen. Maar wie weet…
Canon eos 600D
Canon eos 600D
Canon eos 600D

Wat vinden jullie van mijn nieuwe camera?0 reacties