Lea Michele's eerste boek: Brunette Ambition -
21/05/2014


Afgelopen maandag kwam de allernieuwste single van Lea Michele uit: On My Way. And if it was meant to be, was ook al gauw Lea’s eerste boek Brunette Ambition naar mij onderweg. Gisteren viel deze door mijn brievenbus. Benieuwd naar mijn eerste indruk? Je leest het hier.

Wow. This is some book. Brunette Ambition heeft ruim 200 bladzijdes en is absoluut geen prentenboekje. Lea schrijft uitgebreid over haar jeugd, carrière en geeft bovenal een heleboel tips om het beste om jóúw leven te halen. Maar dit betekent absoluut niet dat het een zware pil is! Lea schrijft niet alleen met vleugje humor, maar ook met absolute eerlijkheid. Zo zegt ze ‘niet zo slim te zijn, maar zichzelf overal uit te kunnen bluffen’ en in haar jeugd zo druk met haar carrière bezig te zijn geweest, dat ze ‘nergens bij hoorde’. Nu heeft de brunette de balans gevonden tussen werk en privé en deelt ze haar tips. Een boek dat ze -naar eigen zeggen- als jong meisje ook graag zou hebben gehad.

Wat kan Lea schrijven zeg! En véél. Zo zijn de eerste 40 pagina’s van haar boek ingevuld als een soort autobiografie, waar je na 20 pagina’s haast een diepte analyse krijgt van alle musicals waarin ze heeft gespeeld. Op zich is dit niet oninteressant (vooral haar tête-à-tête met idool Barbara Streisand is grappig) al is dit nét 10 pagina’s te veel. Nog een ander nadeel vind ik de kaft van het boek: dit is een papieren omslag. Haal je dit ervan af, blijft er een goedkoop uitziend paars-witte omslag over. Mweh. Note to self: ook al leest het wat minder lekker, haal nóóit meer de papieren omslag eraf.

Een absolute plus aan dit boek vind ik de prachtige foto’s die worden vergezeld bij allerlei recepten, work-outs en beauty tricks. Als je geen zin hebt om al die lappen tekst te lezen, zijn alleen al de bijbehorende foto’s de moeite waard om te bekijken. In één woord: wauw. Ook vind ik de typografie (je weet wel: opmaak van de tekst) en vormgeving héél mooi. Hoewel uitgegeven door een andere uitgever, heeft het qua opmaak héél veel weg van Lauren Conrad’s Style. Absoluut niet vervelend. Beter goed gejat, dan slecht bedacht right? Lea’s originele tips en fijne manier van schrijven, maken op dat punt een hoop goed. Ik heb mezelf echt moeten dwingen om dit boek neer te leggen, zodat ik deze review kon schrijven. Dit boek krijgt absoluut een ereplaats in mijn boekenkast.

Je kunt Lea Michele’s Brunette Ambition hier bestellen voor €17,99.



0 reacties