3 dingen die je niet tegen de kapper moet zeggen -
01/07/2014


dingen die je niet tegen de kapper moet zeggen

Vorige week dinsdag ging ik weer voor het eerst in maanden naar de kapper. Hoewel ik veel waarde hecht aan mijn lokken en ‘ze’ graag verwen met een serum of masker, weerhoudt íéts me er altijd van om regelmatig plaats te nemen op de kapperstoel. Misschien door één van de meest gemaakte (foute!) klassieke uitspraken?

“Alleen de punjes eraf”
Mijn god. De klassieke uitspraak waardoor mijn beauty hart al meerdere malen is gebroken. Zelf wilde ik jaren steeds langer haar, dus als ik het eens aandurfde om in de gevreesde kappersstoel te zitten, was mijn enige eis: “alleen de puntjes eraf”. Damn. Wat heb ik daar vaak spijt van gehad. Dan werden al mijn lange lokken, waar ik maanden op had moeten sparen, er binnen 3 minuten vanaf geknipt. Mijn huidige kappersmantra is dan ook: alleen datgene dat per se nodig is. Tegenwoordig laat mijn kapper dus altijd op voorhand de precieze ‘schade’ zien en mag ze dit pas afknippen als ik toestemming heb gegeven ;-).

“Doe maar iets wat jij leuk vindt”
Natuurlijk is deze uitspraak ideaal als je een goede band met je kapper hebt en diegene precies weet wat jíj leuk vindt (en nog beter: bij je past). Maar zeg dit nooit -NOOIT!- tegen een nog vrij onbekende kapper. Zeker niet als haar haarstijl compleet tegenovergestelde is als dat van jou. Dan zou het namelijk zomaar eens kunnen dat ze je helemaal ompraat dat kort, stekelig paars haar ‘het’ helemaal is anno 2014 en het je vast fantastisch zal staan. Net als haar.

“Ik wil wat zij ook heeft”
Vroeger zocht ik nog weleens plaatjes op van mooie haarstijlen voordat ik een kapsalon binnenwandelde. In volle overtuiging zei ik dan altijd het bovenstaande. Natuurlijk probeerde mijn kapper zo nu en dan wanhopig mijn (waan)ideeën dat dat kapsel me fantastisch zou staan bij te sturen (lees: ‘weet je zeker niet dat je het daar iets langer/schuiner/korter wil?’). Maar ach. Als dat model dat kapsel geweldig zou staan, mij toch ook? Je snapt: het werd nooit zoals ik het in gedachten had. Ik liep altijd de deur uit met een soort Beatrix-kapsel terwijl ik eigenlijk een volumnieuze, messy bob wilde. Echt. Nóóit meer.

Wat is jouw grootste kappersblunder?



0 reacties