5 life hacks die je leven veranderen (écht!) -
14/08/2014


life hacks

Ik ben dol op life hacks. Van die kleine trucjes die je leven nét een beetje makkelijker maken. Ik ontdekte hoe vervelende etiketten te verwijderen zónder je nagels te breken, die irritante advertenties op YouTube voor eens en altijd te blokkeren én calorieën te verbranden zonder iets te doen.

Etiketten verwijderen met pindakaas- Via Alyssa ontdekte ik deze briljante lifehack. Zelf heb ik al talloze keren etiketten en prijsstickers proberen te verwijderen van oude flessen en nieuwe goodies. Helaas, tevergeefs. Toch blijkt het dat je deze irritante labels héél makkelijk kunt verwijderen. Mét pindakaas. Wat een uitvinding!

Nóóit meer advertenties op YouTube – ‘Baby reacts to Katy Perry’s Dark Horse’. Aw! Die móét je natuurlijk zien. Béétje jammer alleen dat vooraf aan dat filmpje van 40 seconden, een advertentie van 30 seconden wordt afgespeeld. Erm. Kan dat ook anders? Jazeker! Mijn broer liet mij kennismaken met Adblock Plus, die niet alleen advertenties op YouTube maar ook op Facebook blokkeert. Mijn leven is sindsdien nooit meer hetzelfde geweest.

Kleding passen zónder pashokjes– Niets zo vervelend als een half uur in de wachtrij te staan bij de pashokjes. Blijkt Tim Gunn (jeweetwel die bekakte man van Project Runway) daar dé perfecte oplossing voor te hebben ontdekt: de omtrek van je nek is grofweg de helft van je heupwijdte. Wil je weten of iets jouw maat is? Trek dan de heupband strak en wikkel deze om je nek.

Calorieën verbranden zónder iets te doen – Oh happy days! Het bestaat dus écht. Uit onderzoek is gebleken dat je 120 calorieën per uur verbrand als je staat. Dus ik zeg: hup, hup met die billen omhoog! Dan ga je maar even staand tv kijken.

QR-code voor WiFi – Deze lifehack heb ik dankzij Jiami ontdekt. Meestal zijn WiFi-codes ongelofelijk ingewikkeld. Hoe irritant is het dan ook als je deze steeds uit een stapel van ‘notes to self’ moet opduikelen als je vrienden op bezoek komen. Beter maak je gewoon een QR-code van je WiFi (bijvoorbeeld hier) en hang je deze op een zichtbare plek op. Even scannen en…snapchatten maar!

Wat is jullie favoriete life hack?



0 reacties