Handige fotografietips voor Pinterest -
19/09/2014


fotografietips voor Pinterest

Zwijmel jij ook altijd zo weg bij al die prachtige foto’s op Pinterest en We Heart It? Met deze handige fotografietips voor Pinterest, maak jij ook minstens zo mooie foto’s. Ik onthul de geheimen achter deze drop dead gorgeous kiekjes.

Let there be light!
Het stond al in de Bijbel geschreven: licht is onmisbaar ;-). Bij een prachtige foto, hoort nou eenmaal een goede belichting. Het mooiste licht krijg je door foto’s te schieten bij natuurlijke belichting in de schaduw. Een streepje zonlicht kan je rustgevende scenery namelijk al snel verpesten (en bemoeilijkt ook het photoshoppen). Verpesten regelmatig donkere donderwolken het licht? Overweeg dan om studiolampen aan te schaffen.

Light, Camera…erm, camera?
Mijn vriend heeft me geleerd hoeveel werk je camera al wel niet voor je kan doen. Zo staan de instellingen van mijn Canon eos 600D standaard een paar streepjes helderder dan de fabrieksinstellingen (ik hou van lichte foto’s), stel ik in dat de achtergrond ten allen tijden moet worden vervaagd en gebruik ik nóóit (NOOIT!) de flitser.

fotografietips voor Pinterest

Three time’s a charm
Vrijwel standaard verwerk ik in een foto drie verschillende items, waarvan minstens twee uit hetzelfde kleurenpalette komen. Door meerdere items naast elkaar neer te leggen, krijgen je items een meer nonchalant effect a ‘Who, me? I was just laying here.’ Ook een aanrader voor productfoto’s. Zorg ervoor dat het item waar het om draait naar de wordt voorgrond verplaatst of dat je hierop scherpstelt. Zoek op je de camera de optie ‘achtergrond vervagen’ of doe dit later in photoshop. Zo wordt je foto meer levendig, dan slechts een product met standaard witte achtergrond.

Blurred lines
Tijd om aan de slag te gaan met photoshop. Zelf gebruik ik altijd PicMonkey en de filter ‘Orton’: deze maakt mijn foto niet alleen (nog) lichter, maar versterkt ook de kleuren. Na deze filter te hebben toegepast, bewerk ik de afbeelding vaak ook nog even met het gratis te downloaden programma Photofiltre: even spelen met ‘Contrast’ en ‘Gamma Correct’ en mijn foto is helemaal Pinterest proof.

Wat zijn jullie favoriete fotografietips voor Pinterest?0 reacties