5 Herkenbare situaties wanneer je geen richtingsgevoel hebt -
23/09/2014


geen richtingsgevoel

Dwangmatig 9292 ov blijven refreshen, hysterisch je vinger bij de ‘stop’-knop houden en…wáárom gaat dat bolletje de verkeerde kant op?! Dit zijn de vijf meest herkenbare situaties wanneer je geen richtingsgevoel hebt (hoi!).

Je krijgt een spontane paniekaanval als je een afspraak hebt op een onbekende locatie
Zodra de afspraak staat gepland, werp jij jezelf op Google Maps om een diepte-analyse te houden van de omgeving (‘Onthou die struik!’). Ook check je de avond van tevoren wel tientallen keren opnieuw op 9292 OV. En je OV-chipkaart? Ietwat zenuwachtig gris je deze uit je portemonnee om ‘m weer in een ander veilig vakje op te bergen. Het zou je maar overkomen dat je met je perfect uitgestippelde plan aan je binnenlandse expeditie begint en opeens blijkt dat je je ov-chipkaart bent vergeten. Horror!
Een dikke trui en hakken zijn een absolute no-go
Je weet immers nu al dat je vandaag hysterisch moet gaan rennen om nog die ene aansluiting te halen. En zo niet: je weet maar nooit. Aankomen met een rood aangelopen hoofd en een mank loopje wil je in ieder geval niet riskeren. Niemand die hoeft te weten dat je ruim een uur extra hebt uitgetrokken om je bestemming te bereiken. Ook al is de totale reistijd slechts 30 minuten.

Hysterisch je vinger houden bij de ‘stop’-knop van de bus…
…terwijl je steeds een blik werpt op de routeplanner. Volgens de planning had je er al 2 minuten geleden moeten zijn. Heb je je halte gemist? Nee toch? Ooooh. Wat als de buschauffeur net je halte is voorbij gereden toen je GPS even uitviel? Dat kan toch niet waar zijn?! WAT NU?! Fuck, fuck fuck…Oh. Wacht. De juiste halte is zojuist verschenen op het scherm. Pfiew.Waarom gaat dat bolletje de verkeerde kant op?!

Het is is je gelukt. Je bent in de buurt van je bestemming, maar verdomme…waarom blijf dat blauwe bolletje steeds de verkeerde kant op gaan? Oké, even de straat links in duiken dan. Hmm, nee dat werkt overduidelijk ook niet. Het bolletje wijkt nu nóg verder van de uitgestippelde route af. Misschien even deze straat rechts in schieten? Huh?! Het bolletje is weg. Paniek! Oké, rustig blijven ademen en even uitzoomen. Ah. Kijk. Dáár ben je.

‘Was het moeilijk om te vinden?’
En dat je jezelf hardop hoort zeggen: ‘Nee hoor, makkie…’

En… Herkenbaar voor iedereen die ook geen richtingsgevoel heeft?



0 reacties