9 redenen waarom je Mockingjay móét zien -
21/11/2014


Als (verlaat) verjaardagscadeautje nam mijn vriend me afgelopen woensdagavond mee naar de allernieuwste The Hunger Games-film: Mockingjay. Eigenlijk zouden we dinsdagavond ons in de bioscoop nestelen voor de marathon, maar dat plan werd omgegooid voor Demi (hè, toch ;-). Afin. Tijdens de film heb ik een flink aantal mentale aantekeningen gemaakt: dít zijn de 9 redenen dat je deze film móét zien. 

1. Liam Hemsworth in battle outfit. Deze reden is voor mij persoonlijk alleen al voldoende om nogmaals een bezoekje te brengen aan de bioscoop. *pubert even verder*

2. De kat van Prim. Want eigenlijk steelt deze roodharige fluffy viervoeter in zijn 4 minuten op groot scherm de show. Alleen al om het feit dat hij Katniss, Prim en Gale bijna om het leven brengt. I kid you not. 
3. Jennifer Lawrence die zingt. Jahaaa! Jennifer heeft met een flink aantal kopjes thee met honing haar keel gesmeerd en zingt -bijzonder goed- een aantal noten. Voorzien wij hier een nieuwe carrière? Misschien dat Liam nog wat Twerk-advies heeft…
4. Peeta die is vastgebonden aan bed. Blijkt dat opeens een stuk minder kinky te zijn dan je eerder in je hoofd had bedacht.
5. Elizabeth Banks als Effie. Omdat deze rol zelfs zónder pruik en extravagante jurk een personage an sich is met hilarische uitspraken als “You know what needs a revolution? Her hair.”. En heus: ze is de eerste vrouw die wegkomt met gebleekte wenkbrauwen.
6. Liam Hemsworth. Oh wacht. Die heb ik al genoemd toch? Soort van.
7. De horror-scène met Peeta. En ik dacht al overblijvend letsel over te hebben gehouden aan het kijken van The Ring. Brrr…. 
8. De overload aan witte rozen van President Snow na ieder bombardement. Well you may not like him, but you can’t deny he got style. Net als Perkamentus.
9. De soundtrack gezongen door Lorde. Als je de film uiteindelijk toch ruk vond, dan heb je tenminste een lekker nummer om de avond mee te eindigen.

Hebben jullie Mockingjay al gezien?

Categorie: TV and Movies


0 reacties