AMA #2: Songteksten, Grootste Blunder & Asiel -
10/11/2014


Het is alweer tijd om het tweede deel van alle vragen die waren binnengekomen te beantwoorden. Heb je de details gemist over mijn eerste vriendje of mijn reis naar de VS? Lees het hier. Dit keer beantwoord ik vragen als ‘Welke drie dingen wil je voor je dertigste bereiken?’ en deel ik mijn fotografie tricks.

ilovethis: Als je over een heel ander onderwerp zou moeten bloggen, waarover dan? 
Wat een moeilijke vraag, Over iets héél anders bloggen, zou een onderwerp zijn dat mijlenver van mijn standaard ‘schrijfrepertoire’ zit. Misschien een blog bomvol zelfgeschreven (song)teksten? Ik vond het vroeger namelijk altijd heerlijk om dingen van me af te schrijven met een liedje. En stiekem nog steeds.

Chahrazad: Hoe ben je gaan bloggen? 
Ik ben begonnen met een simpele blog genaamd Live.Love.Laugh. (degene die me al jarenlang volgen, zullen dit misschien nog kennen), hierop tikte ik mijn dagelijkse bezigheden (denk: grappige gebeurtenissen die ik meemaakte op de middelbare school). Uiteindelijk besloot ik niet alleen persoonlijke verhalen te delen, maar ook passende lifestyle-artikelen. En zo werd mijn blog groter en groter….

Emma: Welke opleiding heb je gedaan en zou je die aanraden aan iemand die binnenkort een studiekeuze moet doen? 
Ik heb de universitaire bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond en ben nu bijna(!) klaar met de universitaire master Communication Design. Beide opleidingen vind ik erg aan te raden, omdat ze je veel vrijheid bieden qua invulling. Je hebt keuze uit vier richtingen: Tekst en Communicatie, Bedrijfscommunicatie en Digitale Media, Interculturele Communicatie en Human Aspects of Information Technology. Je mag zelf je eigen vakkenpakket samenstellen: zo volg ik vakken van zowel Tekst en Communicatie als Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Heel fijn, want soms blijken vakken anders te zijn dan dat je van tevoren had ingeschat (en tegen te vallen). Natuurlijk zijn vakken als Statistiek en Methodologie verplicht, maar dit was -met hard leren- ook zeker doable voor degene met het wiskundig inzicht van een gummetje (hoi!).

Wat is je grootste blunder? 
Heb je even? Nee hoor. Ik kan niet zo gauw bedenken dat ik een gigantische, onomkeerbare blunder heb gemaakt. Ik ben meer van de kleine, awkward momenten. De rubriek ‘Things that made my week…’ is daar een wekelijkse herinnering aan ;-)

Emily: Welke drie dingen in je leven wil je zeker nog bereiken? 
Hier heb ik even over na moeten denken, maar komt ‘ie: 1) een mooi, betaalbaar appartement in (het centrum van) Den Bosch. Ik weet niet of dat iets waarvan je mag zeggen dat je het wil ‘bereiken’, maar dit wil ik wel ontzettend graag. 2) aangenomen worden als entertainment/human interest redacteur bij een grote glossy. Ik fluister: Cosmopolitan, maar wie weet wat de toekomst nog brengt. 3) op 80-jarige leeftijd op een bankje zitten en met een glimlach terug kunnen kijken op mijn leven.

Amy: Wat staat er bovenaan je wishlist? 
Luxeprobleem: ik heb alles wat op mijn wishlist stond, gekregen voor mijn verjaardag. Alhoewel: ik heb wel zeer dringend nieuwe winterlaarzen nodig. Als iemand tips heeft… :-)?

Daphne: Welke 3 dingen wil je voor je 30e nog gedaan hebben? 
Wat houden jullie me gemotiveerd om me dromen waar te maken, superleuk ;-). Eén ding dat ik zeker voor mijn dertigste wil hebben gedaan, is een reis maken door de VS. En dat bezoekje brengen aan New York City brengen natuurlijk. Ook zou ik -heel cheesy– voor mijn 30e willen trouwen. Oh: en een kat adopteren uit het asiel.

Joyce: Wat wilde je worden toen je klein was? Wat was je grootste meisjesdroom?
Dierenarts! Dit heb ik heel lang volgehouden en was ook één van de redenen dat ik bikkelhard mijn best deed toen ik in de eerste klas in de stroming havo/vwo terecht kwam. Uiteindelijk bleek het creatieve mij meer te liggen, dan natuurkunde, maar hé: knuffelen met pluizige viervoeters doe ik nog steeds erg graag.

Wat kreeg ik een boel geweldige complimenten binnen over mijn fotografie. Dankjewel! Voor degene die nieuwsgierig waren (of zijn) naar mijn persoonlijke tips en tricks: dan vind je dit artikel waarschijnlijk wel heel interessant. Hierin staan alle stappen die ik ook altijd volg voor de perfecte foto.

Wat is jullie favoriete vraag?

Categorie: Personal


0 reacties