Van off-day tot productieve dag: zó doe je dat! (tips & tricks)
11/11/2014


van off-day tot productieve dag

Soms heb je van die dagen dat je denkt: als ik in mijn bed was blijven liggen, dan was ik net zo productief bezig geweest vandaag. Hoe deal je met zo’n dag dat het enige waar je concentratie genoeg voor hebt een serie kattenfilmpjes is? Van off-day tot productieve dag: zó doe je dat.

Laat (moeilijk) denkwerk achterwege
Natuurlijk is het belangrijk om je huiswerk te maken, maar als je op een off-day je op dat pittige wiskundehuiswerk stort of dat moeilijke biologieproject heb je hier alleen jezelf mee in the long run. Waarom? 1) Omdat je er nu meer tijd mee kwijt zult zijn dan noodzakelijk (lees: je doet nu 10 minuten over een som, waar je normaal 1 minuut voor nodig hebt) en 2) Als je je weer fit voelt moet je je zeer waarschijnlijk grote fouten halen uit je off-day (lees: onnodige spelfouten en…wat doet die boze smiley daar in je kritische betoog?)

Doe iets stompzinnigs
Streep iets van je to-dolijstje af wat er al héél lang staat, maar wat nooit prioriteit heeft gehad. Denk: je kamer opruimen, je DVD-kast sorteren of eens die dikke stapel oude tijdschriften uitzoeken. Schrijf je desnoods alvast in voor dat tentamen in december. Better safe than sorry. Zolang het maar iets is waar je niet te veel bij na hoeft te denken (zie punt 1).

Gun jezelf om even niks te doen
Zo’n off-day is natuurlijk gewoon een stiekem signaal van je lichaam dat je gewoon écht even een break nodig hebt. Wees dan ook vandaag even lief voor jezelf en leg jezelf in de watten. Ga lekker op de bank zitten met dat nieuwe tijdschrift of bekijk de laatste aflevering van Pretty Little Liars waar je nog helemaal niet aan toe was gekomen. Hé: dat moet óók gebeuren hoor.

Stuur een app’je naar een vriendin
Gewoon. Om te vragen hoe het met haar gaat. Of bijvoorbeeld of ze zin heeft om weer eens wat met je af te spreken. Dan kunnen jullie meteen even die date met die andere vriendinnen regelen, waarvan jullie al weken tegen elkaar roepen dat het ‘er echt eens van moet komen’. Ik zeg: maak een (privé-)event aan op Facebook en verstuur de uitnodigingen.

Van off-day tot productieve dag: wat zijn jouw favoriete tips?0 reacties