Dingen die iedere blogger doet -
04/11/2014


Bloggers zijn een mensensoort an sich. We zijn verstrengeld met onze smartphone (die bij voorkeur een blogwaardig hoesje heeft), worden hysterisch van fotowaardig voedsel en maken een ‘yes, yes, YES’-vreugdedansje bij iedere nieuwe volger. Welke ietwat vreemde eigenschappen bloggers nog meer verborgen houden? Ik verklap het aan je.


Naar de deur sprinten als er een bestelbusje voor het huis stoptDat pakketje zal vast wel van jou zijn. Sterker nog: Waarschijnlijk is het grootste gros van die pakketjes voor jou. Hoera!

‘Daar kan ik over bloggen’ gebruiken als een excuus. Voor alles.
Van het kopen van die ene Hello Kitty-lipstick tot een maand lang veganistisch eten  – het zijn immers allemaal ervaringen waar je wel een blog (of 31) over kan schrijven. Om nog niet te hebben gesproken over de fantastische Instagram-kiekjes die het oplevert.

Een vreugdedansje maken als het mooi weer is
Dit betekent niet alleen de perfecte belichting voor een outfitshoot, maar ook om eindelijk eens mooie productfoto’s te maken. Zónder met een zielig studiolampje van de Action in de weer te gaan.

Met wildvreemde mensen app’en
Jaaahááa. Dat je ouders hebben gezegd dat je ‘niet met vreemde mensen’ mag praten, heb je op 6-jarige leeftijd echt wel goed in je oren knoopt. Maar als je dat ene meisje bij voornaam, achternaam en bijbehorende url kan benoemen is ze geen échte vreemde meer. Toch?

Tientallen selfies maken
Om uiteindelijk de mooiste alsnog te bewerken met drie verschillende apps: één om de foto in zijn algeheel te verbeteren, een ander voor dat cute frame met hartjes en tot slot één voor een mooie filter. #justanormaldayofblogging

Stiekem reuze-trots zijn op je uitgebreide stash
Dat het hebben van 11 mascara’s, 21 blushes en 45 verschillende lipsticks praktisch gezien behoorlijk nutteloos is, is bijzaak.

Events beschouwen als een dagje Efteling
Je bent daar immers met al je blog buddies, er is overvloed aan heerlijk eten en de locatie alleen is altijd al één grote bezienswaardigheid. Echt. Fata Morgana is er niks bij.

Het hebben van een dubbelleven
Via Instagram deel je alleen maar kiekjes van luxe producten, dat superfood-diner en je perfect gelakte hand die een nieuw telefoonhoesje omklemt. In het echte leven bewaar je die Chanel-mascara alleen voor speciale momenten, grijp je lukraak in een bakje borrelnootjes terwijl je je bericht typt en…vertoont je verse mani ook al scheurtjes.

Tientallen Yankee Candles, Tony Chocolonely-repen en washi-tape in bezit hebben
Gewoon. Omdat alle andere bloggers dat (volgens hun Instagram-feed) ook hebben. En hé: het zijn nou eenmaal fotogenieke producten.

Het stiekem fantastisch vinden om een ‘eigen’ taal te hebben
Swatches, stash, plog… Het is alsof je weer teruggaat naar dat moment dat de 5-jarige jij en beste vriendin jullie eigen woorden verzonnen om haar moeder te verwarren. ‘Wat zat er in die gummybeertjes?’

Voor alle bloggers: herkenbaar?

Categorie: Fun


0 reacties