Zo kick-ass je deze laatste week voor de kerstvakantie -
15/12/2014


Geef toe: je bent moe, fini en gewoonweg exhausted. Het enige waar je nog genoeg energie voor hebt is het murmelen van All I Want For Christmas in je meest foute kersttrui (ik bedoel: zo fout als een rendier op je trui kan zijn tijdens de feestdagen). Dit zijn mijn tips to kick-ass tijdens deze laatste week voor de kerstvakantie. 

Noteer alles wat je nog moet doen
Nee, dit is niet deprimerend. Dit is juist ontzettend handig! Het geeft je gewoonweg een duidelijk overzicht wat nog moet gebeuren. Schrijf bij iedere taak op hoelang je er verwacht over te gaan doen en maak op basis hiervan een planning. Extra plus: het voorkomt een mentale kortsluiting in je hoofd, waardoor je je op niets meer zou kunnen concentreren.

Houd de ‘2 minuten’-regel aan
Kost het je minder dan twee minuten tijd om iets af te handelen? Doe het dan meteen. Het kost je namelijk veel minder energie om meteen te reageren op dat app’je van een vriendin, dan dat de gedachte ‘Oooh, ik heb nog steeds niet gereageerd’ in je achterhoofd blijft spoken.

Zet de thermometer op 21-22 graden celsius
Uit onderzoek is gebleken dat mensen met deze omgevingstemperatuur het meest productief zijn. *sprint naar verwarming*

Bedenk wat je echt wil bereiken
En ja: dat is werkelijk iets anders dan een to-do list. Noteer iets dat je aan het eind van de dag écht wil hebben verbeterd, wat je kan bereiken door een hoge productiviteit. Denk: “Aan het einde van de dag wil ik me minder gestrest voelen.” Gaat je dat lukken?

Lak je nagels Frozen-blauw
Deze kleur schijnt het meest je hersenen aan te wakkeren en je concentratie te stimuleren. Concentratiedipje? LET IT GOOO!

Track je productiviteit
Met behulp van RescueTime houd je bij hoeveel uurtjes je op de computer spendeert en hoe je deze hebt ingevuld. Blijk je opeens toch meer grappige filmpjes op Dumpert te hebben gekeken, dan je daadwerkelijk met het leren voor dat proefwerk Duits bezig bent geweest.#oeps

Houd in je achterhoofd…
Alles wat je nu doet, hoef je in de kerstvakantie niet meer te doen. Gebruik dit als je mantra op het moment dat die hilarische kerst gif’jes (“Hahaha, een pug met een rendiergewei!””) weer naar je lonken. “Alles wat ik nu doe, hoef ik in de kerstvakantie niet meer te doen.Alles wat ik nu doe…”

Hoe kick-ass jij deze laatste week voor de kerstvakantie?

Categorie: Life and Love


0 reacties