App maken voor je blog: zó doe je dat! (uitgebreide DIY!)
01/02/2015


app maken voor je blog

Een app maken voor je blog? Héél tof, leek dit mij. Al tijden was ik op zoek naar een manier om de snelkoppeling naar mijn blog te pimpen. Het leek een onmogelijke zoektocht, tót ik deze post van Roos ontdekte. Hé: als je al je apps in een fancy jasje kan steken, dan kan dit toch zeker ook met de link van je blog? Uhu.

 


Het oude scenario. Browse via de webbrowser van je mobiel naar je blog en maak een snelkoppeling op het beginscherm van je blog. Op de iPhone doe je dit door te tappen op de downloadknop en vervolgens te kiezen voor ‘Zet in beginscherm’. Ga je terug naar je beginscherm, dan staat er als het goed is een snelkoppeling van je blog weergeven. In mijn geval: een simpel screenshot van mijn huidige webpage. Bóóóring.

The real deal. Maak kennis met de CocoPPa (gratis voor iOS en Android): dé plek om alle icoontjes van jouw apps te customizen. Superleuk! Niet alleen kan je hier wallpapers en app-icons downloaden van andere gebruikers, maar ook je eigen app-icoon uploaden. Ik laat je zijn hoe een app-icoon te maken voor je eigen blog.

Het eerste wat je nodig hebt, is natuurlijk een cute plaatje om aan je blog te linken. Met behulp van Pinterest en (een beetje) photoshop, zette ik het volgende snoezige plaatje in elkaar. Lief, hè? De afmeting maakt in principe niet zoveel uit, zolang de lengte en breedte maar gelijk zijn aan elkaar (ik koos voor 400 x 400 pixels). Het enige wat je nu nog hoeft te doen is dit plaatje bewaren in je filmrol.

Open CocoPPa en klik op het vierkantje met potlood rechtsboven in de hoek. Als het goed is, wordt er nu gevraagd ‘What do you post?’. Kies voor ‘Icons’. Je kan nu je icon uploaden (yay, bunny time!) en deze classificeren (vertaling voor noobs: in de juiste categorie droppen). Ik koos voor ‘Browser‘. De afbeelding is nu opgeslagen in je ‘product list’ en helemaal klaar om te downloaden.

Klik in ‘product list’ op de door jouw geüploade icon en kies voor ‘Download’. Tik vervolgens op de optie ‘Shortcuts’ en vul hier de link en titel in van jouw zelf gecreëerde app-icoon. Even op oké klikken en tadááá: je hebt je eigen app-icoon gemaakt. Wiehoe! Is dat niet leuk? Je kan natuurlijk al je apps in eenzelfde fancy jasje steken of alleen de url van je blog de belle of the (mobile) ball laten zijn. Dát is natuurlijk aan jou.

Een app maken voor je blog: zouden jullie dat leuk vinden?
Pssst! Je maakt nog t/m vanavond 23.59 kans op een illustratie van jezelf

Categorie: DIY
Tags: , , , ,


2 reacties


    15 april 2015

    Wat een leuk artikel! Per toeval via bloglovin op je blog uitgekomen en echt heerlijke blog :)

    Ik vroeg me bij dit artikel wel af, zie ik alleen de app icon of andere die hem bookmarken ook?

    groetjes


    Femke - Youniqueblog

    15 april 2015

    Helaas kan je de app-icoon alleen zelf zien :-(