Productiviteit vergroten: dit zijn een aantal handige tips
09/02/2015


productiviteit vergroten

Natuurlijk zouden we allemaal onze to-do list doormidden willen scheuren om daarna op de bank te kunnen ploffen voor een marathon van Devious Maids. Hoe zorg je ervoor dat je die taken zo snel mogelijk van dat lijstje kunt afstrepen? Je productiviteit vergroten wordt makkelijk met deze tips. Nieuwsgierig?
Voer de meest intensieve taak ‘s ochtends uit
Het is natuurlijk erg verleidelijk om dat paper steeds voor je uit te schuiven, maar grote kans dat je het jezelf alleen maar moeilijker maakt. We zijn namelijk het meest alert in de ochtend (waarin cafeïne in onze bloedbaan nog zegeviert) en worden in de loop van de dag steeds suffer. Het kost je dus minder tijd die vervelende taak in de ochtend af te ronden, dan wanneer je er pas ‘s middags aan begint. Oók als je geen ochtendmens bent.

Vertel aan iedereen om je heen wat je gaat doen 
Het is de ultieme sociale controle. Als je moeder tijdens het avondeten vraagt of het ‘nog is gelukt met leren voor dat proefwerk Aardrijkskunde’, kun je natuurlijk niet zonder schaamte gaan vertellen dat je de dag hebt gespendeerd met het kijken van Lucky TV. Hoe leuk ‘Willie en Max’ ook zijn.

Maak een to-do lijst leuk
Als er één app is waar veel mensen enthousiast over zijn, dan is het wel de app Wunderlist. Waarom? Omdat deze een speciaal geluidje maakt wanneer je een taak afvinkt. Wiehoe!

Mail alleen met minder dan 5 regels
Het is dé ultieme vuistregel voor iedereen die zijn of haar dagen spendeert met het tikken van mails. Word je mail langer dan 5 regels? Dan bespaar je tijd door even te bellen. Echt. (Behalve als je telefoonangst hebt en eerst 15 minuten in een zakje moet blazen voordat je het nummer durft in te tikken ;-))

Vermijd afleiding
Jawel. Dit betekent mobiel uit, Facebook afsluiten en je e-mailnotificaties uitschakelen. Je wilt tijdens je productieve sessie echt niet gestoord worden door 3 verschillende nieuwsbrieven van jouw favoriete winkelketen. Vooruit. Alleen H&M dan.

Neem een break
Oké. Dit klinkt misschien niet logisch, maar als je te lang aan één stuk doorwerkt, dan vermindert je productiviteit. Kortom: je bent 30 minuten bezig met een taak, waar je met een opgeladen Duracell-batterij slechts 15 minuten over doet. Gebruik deze break om even héél iets anders te doen. Oók dit mag een taak zijn van je to-do list. Bijvoorbeeld je kamer opruimen of je boekencollectie op kleur sorteren (ook héél belangrijk).

Je productiviteit vergroten: hoe doe jij dat?0 reacties