Gekke dingen die alle huisgenoten doen -
24/05/2015


huisgenoten

Urenlang naast elkaar op de bank zitten zónder iets te zeggen, matchende sloffen dragen én synchroon schreeuwen naar de tv. Voor Cosmopolitan.nl schreef ik een ode aan jouw allerleukste huisgenoten. Ook deelde ik die leugens die iedere student weleens heeft verteld aan haar ouders én de belangrijkste levenslessen die we van -jawel- Mean Girls hebben geleerd. I know. Wie had ooit gedacht dat deze blockbuster zo educatief verantwoord zou zijn?

Leugens die iedere student weleens aan haar ouders heeft verteld
Sinds eind maart ben ik officieel student-af. Wiehoe! Toch weet ik na 4,5 jaar studeren als geen andere welke smoesjes je je ouders moet voorschotelen om een preek te omzeilen. Alhoewel dit artikel natuurlijk compleet is gebaseerd op datgene wat ik in mijn omgeving heb geconstateerd en níét op basis van eigen ervaringen. Of zou dit ook een leugen zijn ;-)?

Signalen dat jullie al té lang bevriend zijn
Iedereen heeft denk ik wel een vriend(in) in haar leven met wie je net zo goed samengaat als Nutella en Netflix. Bij wie je ongevraagd een frietje van haar bord kan pikken, waarmee je vaker in één bed hebt geslapen dan met je crush en jullie slechts één blik uit hoeven te wisselen om te weten wat de ander denkt. Zo’n vriendschap zou ik in ieder geval iedereen van harte gunnen.

Gekke dingen die alle huisgenoten doen
Even heel eerlijk: hoeveel punten kunnen jij en je roomies van dit lijstje afvinken?

Dingen die je alleen begrijpt als je geen richtingsgevoel hebt
Mijn gevoel voor richting is net zo goed ontwikkeld als mijn sportintuïtie (lees: niet aanwezig). Met als resultaat dat ik vaak minstens twee verkeerde straten insteek, voordat dat blauwe bolletje van de GPS zich eindelijk een keer in de juiste richting begeeft. Zeg maar niets. Deze dingen begrijp je dus écht alleen maar als je geen richtingsgevoel hebt. Herkenbaar?

Problemen die iedere ‘millenial’ vrouw herkent
Niet voldoende geheugen hebben op je telefoon. En alle 1038 foto’s op je mobiel té relevant vinden om te verwijderen. Of wat dacht je van online de nieuwe vriendin van je ex stalken? Om vervolgens per ongeluk een foto te liken. Dit is een hart onder de riem voor iedereen die tussen 1981  en 2001 is geboren.

Belangrijke levenslessen die we van Mean Girls hebben geleerd
Mean Girls is by far de beste chick flick die óóit is gemaakt. Wie had dan ook ooit kunnen denken dat deze Hollywoodblockbuster bomvol zit met belangrijke levenslessen? Op nonchalante wijze one liners uit deze film droppen is dus zéér educatief verantwoord (“That’s so fetch!”).

Brengen jullie regelmatig een bezoekje aan Cosmopolitan.nl? Wat is jullie favoriete artikel?

Categorie: Lifestyle


18 reacties


    24 mei 2015

    Ah, wat gaaf dat je ook voor Cosmopolitan.nl schrijft! Het blad Cosmopolitan kende ik, maar de site ervan heb ik om eerlijk te zijn nog nooit bezocht, oeps! :o Dat wordt tijd, ik ga je artikelen teruglezen, de onderwerpen klinken alvast goed! Fijne zondag!



    24 mei 2015

    Erg leuk om te lezen! Ik heb dan nog nooit met meerdere huisgenoten gewoond, maar het leek mij vroeger in mijn studententijd heel erg gezellig!



    24 mei 2015

    Hihi, goede lijstjes! Ik kan zeker dingen van het lijstje afstrepen die ik met mijn roomies doe, vooral toen ik nog in mijn vorige studentenhuis woonde! Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo vaak kijk op de Cosmopolitan.nl site, maar wie weet moet daar eens verandering in komen!



    24 mei 2015

    Ik had eerlijk gezegd een heel ander artikel verwacht na de kop, maar ik heb gelijk geklikt op het artikel over de huisgenoten op de website van de Cosmo. Leuk geschreven! Ik kom eigenlijk niet zo vaak op website van de Cosmopolitan. Alleen soms, als ik zie dat er een leuk lijstje is gepubliceerd, zoals nu ;)


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2015

    Excuses voor de ‘misleiding’ :x



    24 mei 2015

    Haha, ik begon dus met het lezen van de tekst onder je inleiding en dacht ‘huh, dat is me nu toch een onsamenhangend artikel!’ … eh, goeiemorgen Frauke! Anyways, lijken me wel allemaal hele leuke artikelen – zo tof dat je die mag schrijven voor Cosmopolitan! Ik check de website eigenlijk nooit, maar voor jou wil ik het wel even doen haha :D. X


    Femke - Youniqueblog

    24 mei 2015

    Hahaha, jeeej :-)



    24 mei 2015

    Haha, wat een leuk artikel weer!
    Kan niet wachten tot ik komend jaar gaat studeren.
    Liefs Lonneke



    24 mei 2015

    Haha Mean Girls is inderdaad de beste chickflick ooit gemaakt.



    24 mei 2015

    Hahaha, wat een leuke artikelen. Ik heb er een paar gelezen!



    24 mei 2015

    Zo leuk dat van dat richtingsgevoel. Heb er zelf totaal geen last van (ben een lopende tomtom) maar het is zo bizar om dat te lezen dat het weer grappig is. (ja beetje leedvermaak wel)



    24 mei 2015

    Hele leuke artikelen! :-) Ik ben er een paar direct gaan lezen!



    24 mei 2015

    Cosmopolitan, doen zij elk jaar die mooie jaarhoroscopen online brengen? Oh nee, dat is de Elle, hahaha nee dan bezoek ik dat nooit, sla weleens een blad open bij de artsen, ziekenhuis of zo als ik moet wachten, verder niet, niet aan mij besteed.

    Ja in de eighties, als mijn agenda volgeplakt moest worden, hahaha

    X



    24 mei 2015

    Wat een leuk artikel! Ik heb nog een paar jaar te gaan voordat ik ga studeren, maar ik kan nu al niet wachten! Liefs, Jis



    24 mei 2015

    Ik heb ze allemaal al gelezen. Oops! Zonder een bezoekje aan de site is mijn dag echt niet compleet, haha ;-). Ik vind je artikelen altijd zo leuk om te lezen. Echt om van te smullen :-)



    25 mei 2015

    Ik dacht echt huh, waar praat je allemaal over. Maar het was klikbaar. Oeps. Goed opgelet Eilish! Ik kom er eigenlijk nooit, misschien moet ik dat eens doen!


    Femke - Youniqueblog

    25 mei 2015

    Hahaha je was niet de enige die deze post verwarrend vond. EXCUSES :-)



    31 mei 2015

    Wat handig om alle artikels even verzameld te hebben :) Ik lees de Cosmopolitan wel en bezoek enkele van hun sites in andere landen ook, maar deze artikelen heb ik nog niet gelezen (shame on me!) .. Nu heb ik weer extra leesvoer ;) Fijne zondag! Liefs! x