How-to: Meer bewegen achter je bureau (op een leuke manier!) -
21/05/2015


Meer bewegen achter je bureau

Het is geen geheim dat ik veel tijd achter mijn bureau doorbreng. Zowel voor mijn freelance werk als blog ben ik ‘gedwongen’ om veel tijd door te brengen achter mijn laptop en hagelwitte bureau. Hoe ik mezelf toch weet los te weken van mijn favoriete Ikea-meubelstuk? Nou, zó dus.

Hoepelen
Ik had nooit gedacht dat ik sporten ooit leuk zou gaan vinden, maar als iets hier verandering in heeft gebracht dan is het wel hoepelen. Sinds ik eindelijk zonder enorm veel te puffen en steunen minutenlang mijn Unicorn-hoepel om mijn taille kan draaien, ben ik om. Wanneer ik een dagje vanuit huis werk, staat een kortstondige hoepelsessie dan ook altijd op het program. Met muziek op de achtergrond, ben ik voordat ik het weet opeens 20 minuten achter elkaar aan het hoepelen. Erm… Oeps?

Doe aan karaoke
Insider’s tip: door te zingen train je bepaalde buikspieren, die je zelfs met behulp van crunches niet kan trainen. En je hoeft er niet eens voor van je bureaustoel af te komen. Score!

Ga staan
Vooruit. Niet ieder bureau is ervoor gemaakt, maar wist je dat het retegezond is om te staan? Niet alleen is dit bevorderlijk voor je lichaam, maar ook voor je concentratievermogen. En minstens net zo belangrijk: een opluchting voor je billen. Als je toch bezig bent, doe dan meteen even een *stap naar links, stap naar rechts*.

Gewichtheffen
Nee, dan bedoel ik niet: een gewicht à vijftig kilo of meer omhoog tillen (levensgevaarlijk!), maar met kleine gewichtjes in de weer is een goed alternatief. Een vriendin van mij heeft er veel baat bij om -tussen het tikken op haar laptop door- twee gewichtjes à vijf kilo omhoog te hijsen (lees: een soepelere nek). Ik zeg: doe er je voordeel mee.

Yoga
Of je nou kiest voor de ‘twist’ of ‘sprinkhaan’ (bijzonder knap als je deze laatste op je bureaustoel kan doen), het zijn simpele manieren om je lichaam even te rekken en strekken. Grote kans dat je je hierdoor na een lange werkdag minder suf voelt. En anders was het gewoon een creatief intermezzo.

Grijp iedere mogelijkheid aan om te bewegen
Haal zelf al je glazen water en kopjes thee, ga even langs bij het bureau van je collega i.p.v. een mailtje sturen… Deze simpele tricks ken je vast wel, toch? Mooi. Moet er een kopje koffie worden gehaald. You’re on it! #yougoglencoco

Meer bewegen achter je bureau: hoe doe jij dat? 

Categorie: Lifestyle


33 reacties


    21 mei 2015

    Leuk geschreven weer Femke! Heel belangrijk idd om tussendoor te bewegen. Leuke tips :)



    21 mei 2015

    Handige tips! Ik werk op kantoor en grotendeels van de dag zit ik. Ik probeer regelmatig even te lopen, bijvoorbeeld om drinken te pakken en in de pauze lekker een blokje om lopen.



    21 mei 2015

    Haha wat een leuk artikel weer. Ik ga gewoon af en toe wat anders doen. Ik kan echt niet een hele dag computeren dan wordt ik gek ;)



    21 mei 2015

    Wat een handige tips! Dat hoepelen wil ik nu toch ook eens graag proberen… Liefs, Jis



    21 mei 2015

    hahahaha ik moest hardop lachen om you go Glen Coco, hahaha!



    21 mei 2015

    Haha, geweldige tips <3 Ik vergeet heel vaak om even te bewegen tussen het werken door. Ik moet er echt beter op gaan letten!



    21 mei 2015

    Whaha, leuk geschreven! Ik moet zeggen dat ik toevallig gisteren nog heel erg heb staan twijfelen om een hoepel te kopen … lijkt me eigenlijk heel tof! En wat grappig, tussendoor met gewichtjes. Waarom niet, eigenlijk :)! X



    21 mei 2015

    Ik beweeg niet zo zeer achter mijn bureau, maar wel tijdens het huishouden! Schoonmaken maakt zoveel leuker met muziek en een beetje dansen en zingen!



    21 mei 2015

    Handige tips! Grappig dat hoelahoepen, ik heb er ook 1 gekocht maar loop nog meer te schelden dan echt te hoepen :D Ik zit ook voor mijn werk en de blog heeeel veeel achter de computer, superhandig dit dus!



    21 mei 2015

    Haha zo leuk dit artikel, lekker hoepelen achter je bureau! Leuk én efficiënt! Het was trouwens fantastisch om je ontmoet te hebben gister, zo gezellig <3



    21 mei 2015

    Goede tips! Zeker als je de hele dag zit, word je zo super suf als je niet beweegt. Zelf je drinken halen was mijn nummer 1 bezigheid tijdens m’n stage. En dan gelijk een rondje langs alle afdelingen.



    21 mei 2015

    Hihi, wat een heerlijke tips. Die karaoke lukt mij al aardig goed, dat doe ik uit mezelf, stiekem. Dat gewichtheffen is ook wel een goed idee. En de trap nemen of even thee halen in de keuken etc, het is ook ‘iets’. Wat heb je dit weer onwijs leuk geschreven.. Hoe doe je dat toch?! Liefs!



    21 mei 2015

    Leuke tips! Je mist overigens wel een spatie achter je komma in het stukje over hoepelen (eenalaatste regel, voor ‘ben’).

    Ik ben (heel slecht) een roker, dus ik wandel meerdere keren per dag naar beneden voor een pauze van tien minuten. Lekker buiten, in het zonnetje. Thuis probeer ik tussen het werk door regelmatig even iets anders te doen. Broodje smeren, was opruimen, drinken pakken, glazen naar de keuken brengen, dat soort dingen. Gezond en je huis is meteen een stukje schoner!



    21 mei 2015

    Ik loop naar beneden om eten of drinken te halen. Geldt dat ook? :’)



    21 mei 2015

    Hoolahoopen achter je pc lijkt me ideaal! Met een leuk muziekje aan en gaan!



    21 mei 2015

    Ik beweeg mijn vingers en mond (eten, drinken, gapen) als ik achter mijn bureau zit, telt dat ook?! Haha, ik moet sowieso gaan sporten, alleen de motivatie is ver te zoeken.. Als ik die heb gevonden ga ik misschien ook wel bewegen achter mijn bureau!



    21 mei 2015

    Hahaha karaoke zo leuk!



    21 mei 2015

    Wat een leuk en origineel artikel! Ik hou mezelf in beweging (ehhh, soort van) door veel thee te halen ;-)



    21 mei 2015

    Aah wat een leuk en handig artikel! Sinds een paar weken ben ik ook aan het hoelahoepen geslagen ;)



    21 mei 2015

    Goede tips! ik doe zelf graag aan yoga, een stukje buiten lopen lijkt me ook een goed idee.

    x



    21 mei 2015

    Haha, leuke tips! Ik doe eigenlijk niet veel aan beweging achter mijn computer, maar ik wandel wel vaak met de hond – qua beweging. :-)



    21 mei 2015

    Leuke tips! Zelf merk ik ook dat als ik alweer uren achter mijn laptop zit mijn lichaam een beetje ”megh” wordt. Hoepelen doe ik sinds kort ook en vind het heerlijk!

    Liefs, Susan



    21 mei 2015

    Wat een leuk artikel en goede tips..die met die gewichtjes ga ik eens proberen!



    21 mei 2015

    Heel handig! Ik zie mezelf al zitten met 25 kilo gewichten, haha ;-)



    21 mei 2015

    Goede tips! Tussen het studeren door of tikken voor mijn blog, zet ik een leuk liedje op en dans ik zo zot mogelijk mee!



    21 mei 2015

    Hele fijne manieren. Op het moment dat ik dit lees ben ik bij een vriend. We begonnen beide meteen te zingen, haha. Ik zit ook echt te veel achter een bureau of met een laptop op schoot. Thanks voor de tips!


    Femke - Youniqueblog

    21 mei 2015

    Haha, superleuk! En en en… Welke karaokesong was het geworden ;-)?



    21 mei 2015

    Haha dat wil je niet weten… Het leek op lalalalaaaaa en Do Reeee Miii Faaaa….



    21 mei 2015

    Goeie tips! Hoepelen lijkt me erg leuk ;)



    22 mei 2015

    Haha heel leuk artikel! Karaoke ga ik straks maar eens doen!
    Liefs, Iris



    22 mei 2015

    hahah.. leuk geschreven.. gaat mij helaas niet lukken. Al pak ik wel elke kans om even naar buiten te gaan en ga ik net een paar keer vaker naar het toilet. Als is het alleen maar omdat ik dan even kan lopen :)



    27 mei 2015

    Handige tips! Ik sta meestal op en wandel rond of zit recht op mijn stoel en rek me uit :) Liefs! x



    30 september 2015

    sUizOp Thanks a lot for the blog.Really looking forward to read more. Great.