Waarom iedere (bijna) twintiger 'On Top' zou moeten lezen -
31/05/2015


On Top Anna Nooshin On Life
Het was tijdens mijn stage bij Glamour dat ik Anna Nooshin heb ontmoet. Voor een fotoshoot met het thema ‘My First Chanel’, mocht ik haar interviewen over haar eerste Chanel-liefde: de Timeless Classic. Hoewel ik verwachtte een snob-isch type te spreken, bleek niets minder waar. Nu, 2 jaar later, heeft Anna Nooshin haar eerste boek ‘On Top’ uitgebracht. En deze heeft bij mij een zéér gevoelige snaar weten te raken…

“De Timeless Classic wordt vaak verward met de 2.55,” aldus Anna Nooshin serieus over haar Chanel-liefde. Aanschouw mij: een 21-jarig dorpsmeisje, dat de ballen verstand heeft van mode en alleen die dag op de set is omdat interviewen ‘haar ding’ is. Ietwat nerveus kijk ik Anna aan. Zou ik het durven vragen? Of zal ik me gewoon later storten op een Googlesessie? “Maar -erm-… Wat is dan eigenlijk het verschil?”, wist ik uiteindelijk verloren eruit te brengen. Anna reageerde op een wijze, waar ik haar meteen om bewonderde: nuchter, totaal niet uit de hoogte en gewoonweg héél vriendelijk. Nu hoor ik je denken: het is toch heel normaal om een dergelijke vraag op normale wijze te beantwoorden? Eens. Toch was het niet alleen die vraag waarop ze indruk op me maakte. Ze was één van de weinige die mij tijdens de shoot níét behandelde als stagiaire. Oké, The Devil Wears Prada-praktijken kwamen er niet aan te pas, maar het is héél verfrissend om als ‘gelijke’ behandeld te worden als je enkele minuten daarvoor als ‘loopjongetje’ de parkeermeter voor iemand moet bijvullen. Na het lezen van haar boek, weet ik waarom.

On Top Anna Nooshin On Life
Dat ik veel van mezelf in het boek herken is één ding, maar OMG: we hebben ook nog dezelfde kanten muizenoortjes ;-)

Noem me naïef, maar ik had helemaal geen weet van het moeilijke verleden van Anna: hoe lang het heeft moeten duren voordat ze Nederland écht haar thuis mocht noemen en ze hard moest knokken voor haar geld. Ook door haar leeftijdsgenoten wordt ze met haar Iraanse uiterlijk niet geaccepteerd. Het klinkt misschien nu als een sob story, maar met de humor waarop Anna dit schrijft -de titel van dit specifieke hoofdstuk was: ‘Opgroeien is lastig. Zeker als je een overbehaarde alien bent.’- voelt haar boek allesbehalve een pity party. Het hoofdstuk waarmee ze me echter écht wist te raken, was ‘Twintigerdilemma: Je twintiger jaren zijn gewoon kut’. Mijn mond viel open van verbazing. Die avond van tevoren had ik namelijk tot iets té diep in de nacht met één van mijn beste vriendinnen dit probleem besproken. Vergezeld met bijschriften à “OMG!!!” stuurde ik haar dan ook snippets van het boek. Dit waren wíj.

Het is helemaal prima dat geen idee hebt wat je leven moet en wat je nou allemaal aan het doen bent…. Al je andere medetwintigers hebben ook geen enkel idee. En als ze willen wijsmaken dat ze dat wel hebben, dan liegen ze.” Bam. Daar stond de waarheid zwart op wit. Mijn dank is gróót, Anna. Ik zou (oprecht!) vier kantjes kunnen volschrijven hoe goed ik dit boek vond, maar dan wordt deze post wel héél erg lang. Ik dacht bij de start van dit boek veel te leren over (online) ondernemen, maar uiteindelijk was dit boek het beste cadeau wat ik op dit moment had kunnen krijgen: een soort handboek hoe om te gaan met een kwarteeuwmidlifecrisis. Dankzij dit boek heb ik dan ook een belangrijk besluit genomen. Maar daar, lieve lezeressen, kom ik later nog op terug wanneer ik heb uitgezocht ‘hoe en wat’ en of het überhaupt mogelijk is..
On Top Anna Nooshin On Life

Zijn jullie nieuwsgierig naar ‘On Top’? 57 reacties


  31 mei 2015

  Ik word zo enthousiast over dit boek als ik dit lees! Doe dan ook erg graag mee aan de winactie. Als ik het boek win dan doe ik echt een vrejgdddansje. En geloof me, dat is voor mij zeldzaam op dit moment. Ik zit nogal met mezelf in de knoop. Eigenlijk al een hele tijd. Ik denk daarbij steeds vaker en meer na over de toekomst. Ik voel de druk op mijn schouders. Ik moet afstuderen, een goede baan vinden, een gezin hebben etc etc. Ten minste, aan die verwachtingen wil ik voldoen. Maar misschien ben ik wel bang voor de toekomst en grijp ik me daarom nu zo krampachtig vast. Wat als ik faal in de toekomst? Wat als het niet loopt zoals ik uitgestippeld had? Ik hoop dat Anna me met haar verhaal een verfrissende kijk hierop kan geven. ik ben ook heel benieuwd naar haar persoonlijke onthullingen. Kan niet wachten om het boek te lezen..  31 mei 2015

  Ik heb het boek ook gelezen en Anna ontmoet! Wauw wat een top wijf! Inderdaad het boek ik zo herkenbaar! Ik ben zelf 27 en toen ik dat bovenstaande stukje ook las dacht ik oooo gelukkig haha!  31 mei 2015

  Wat leuk dat dit boek zo’n uitkomst voor je is! En dat je Anna hebt ontmoet en heel erg aardig vond draagt daar waarschijnlijk ook wel toe bij! Ik heb al hele wisselende dingen over het boek gehoord, maar het staat in ieder geval al eventjes op mijn wishlist. Aangezien ik in september mijn twintigerjaren (is dat een woord?) inga en dit boek klinkt als een heel inspirerende hulp bij het zoeken naar wie ik ben & wat ik zoek in de toekomst, zou ik het best graag winnen! X  31 mei 2015

  Klinkt een heel mooi boek zoals je het beschrijft! Ik kende Anna eigenlijk nog niet voordat haar boek zo’n hype werd, toen ben ik wat YouTubevideo’s van haar beginnen kijken en ze lijkt me een hele leuke, lieve meid! Aangezien ik ook wel een beetje in een twintigerscrisis zit (Bijna afstuderen en wat nu? Wat voor werk wil ik doen? Wat voor werk ga ik kunnen vinden? Zou ik als zelfstandige beginnen? En gaat het lukken om te gaan samenwonen met mijn vriend? …), zou ik het boek heel erg graag winnen! Ik ben ook altijd heel nieuwsgierig naar het leven van anderen, en vind het heel aantrekkelijk dat ze zo’n humoristische schrijfstijl heeft! Ik lachte me dood om dat van die behaarde alien :-D Ik doe dus heel graag mee en volg je eigenlijk al overal :-)  31 mei 2015

  Wow, wat een enthousiasme! Ik heb al veel reviews gelezen over dit boek (zowel positieve als negatieve(re)) en ben toch wel erg nieuwsgierig geworden naar het boek. Aangezien ik nog niet in Nederland ben (maar bijna wel; mijn exchange zit er over minder dan twee weken op), heb ik het boek nog niet besteld. Ik ga dat zeker doen zodra ik weer op Nederlandse bodem ben, maar een winactie is ook nooit verkeerd natuurlijk :). Leuk! Ik denk dat ik ook veel dingen zal herkennen in het boek. Echt in een crisis zit ik nog niet, want ik ben nog niet afgestudeerd (dat zal ergens begin 2016 gebeuren), maar langzaam maar zeker begin ik toch echt al na te denken over de toekomst. Want hoe moet dat dan? En waar zal ik een baan krijgen? En wil ik daar dan überhaupt wel werken (voor altijd)? Anna is natuurlijk een heel inspirerend persoon; wat zij allemaal heeft meegemaakt is echt heel bijzonder, vind ik. Zo tof! Ik ben benieuwd naar de levenslessen die zij te vertellen heeft.  31 mei 2015

  Ik ben nu heel erg benieuwd wat voor keuze je gaat maken. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek, helemaal nu je het over de quarterlifecrisis hebt, haha. Daar zit ik op het moment ook een beetje in (hoewel ik 5 jaar voor het kwart zit, maar ik ben WEL twintiger!!!!), haha! Ik doe mee met je winactie, woeh! :-)  31 mei 2015

  Wauw! Ja, dit boek wil ik zeker! Ik heb het gevoel dat het boek mij roept. Ik zie het overal en ik hoor alleen maar positieve dingen! Haha, daarbij houd ik enorm van motivatie boeken. Ik kan daar echt uren in lezen! Leuk Femke, Veel Liefs  31 mei 2015

  Goh de citaten die je geeft zijn wel heel verfrissend ja! Hoe vaak hoor je niet “ik ben in de prime of my life, ja ik ben mezelf met mijn HBO opleiding als koffiemeisje omhoog aan het werken maar dat is dolletjes…. Voetveeg? Nee joh “de stagiair” is mijn koosnaampje! Nachten doorhalen voor obscure deadlines, fantastisch! *gooi er nog een espresso-mokka-latte-fabio tegenaan*.

  Hard werken om je passie te vervullen hoort erbij, en in sommige branches hoort dit geneuzel helaas bij… Ik zou die keten wel eens gebroken willen zien.  31 mei 2015

  Wow wat inspirerend om te lezen! Gek genoeg had ik ook altijd zon idee van Anna. Ik weet niet zo goed waarom eigenlijk. Grappig dat dat dus eigenlijk helemaal niet zo blijkt te zijn! Ik word steeds nieuwsgieriger naar haar en gezien jouw goede review ook naar haar boek. Ik ben heel benieuwd of ik net zo enthousiast zou zijn als jij. Maar gezien het feit dat ik je nu al best wel ken, denk ik dat dat wel goed zit! :) Ik doe mee!  31 mei 2015

  Ik heb je artikel niet helemaal gelezen omdat er veel spoilers in staan. Ik ben namelijk het boek momenteel aan t lezen :) wat tof dat je haar een keer hebt mogen interviewen en dat ze je zo lief behandelde :)  31 mei 2015

  Hii,

  Ik doe graag mee aan je winactie! Ik ben pas 16, maar zoals je weet uit mijn mailtje heb ik erg veel vragen over hoe ik alles later aan moet pakken en wat er allemaal van me terecht moet komen. Daarom lijkt het boek me echt een geweldige “handleiding”.

  Liefs,
  Nadeche  31 mei 2015

  Klinkt alleszins al als een boek die ik graag eens zou lezen. Ik herken dat gevoel héél erg, van dat niet-weten-wat-je-met-je-leven-moet-doen. Super om te weten dat stiekem iedereen zich wel eens zo voelt, ook toppers zoals Anna en jij!  31 mei 2015

  Wat een mooi geschreven artikel. Ik wist ook niks van haar verleden. Maar wat ben ik ontzettend nieuwsgierig naar dit boek. Ik doe heel graag mee, want ik zou hem graag willen lezen!  31 mei 2015

  Ik was al heel erg benieuwt naar Anna’s boek en nu nog meer. Ik loop inmiddels bijna tegen de 30 aan maar bevind me wel in een midlifecrisis. Nagaan dat mij psycholoog niet eens weet wat ze met me aan moet :’) Dus ik doe graag mee aan je winactie.  31 mei 2015

  Ik hoef niet mee te doen met de winactie, want het boek ligt hier open naast me. Ik wil alleen even zeggen dat ik het helemaal met je eens ben. Ik ben ook zo enthousiast! :D  31 mei 2015

  Wat een leuk artikel! Ik wil dit boek graag winnen omdat ik heel benieuwd ben naar wat er eigenlijk allemaal gezegd wordt over de crisis in onze twintiger-jaren. Zelf ben ik 21, dus past dit boek wellicht perfect bij mij, haha. Verder volg ik Anna sowieso al via social media etc. en vind ik haar ook echt ontzettend nuchter en lief overkomen! Totaal niet beter voelend dan een ander, maar een oprecht lief en aardig persoon.  31 mei 2015

  Wauw, wat mooi om te lezen! Ik ben zo benieuwd naar dit boek. Ik heb hem al vaker voorbij zien komen maar heb nog niet zo’n ‘review’ gelezen als die van jou. Het boek is dus totaal anders dan ik had verwacht. Ik zou het heel leuk vinden om dit boek te lezen aangezien het me heel inspirerend lijkt. Volgende week word ik 20 en stress hem nu al omdat ik totaal geen idee heb wat ik met mijn leven wil. Dit boek heb ik dus nodig, haha. Ik doe mee!  31 mei 2015

  Ik ben erg benieuwd naar het boek van Anna Nooshin. Ik heb er al een aantal blogposts over gelezen en die waren stuk voor stuk allemaal heel positief! Ik volg Anna een tijdje op Youtube en ben haar ook tegen gekomen bij de Beautyglossparty. Ik heb erg respect voor wat ze allemaal heeft bereikt en hoe nuchter ze in zo’n situatie blijft. Ook vind ik dat je het artikel mooi verwoord! Volgensmij verwoord je Anna precies zoals ze is :) Dus ik doe zeker mee!  31 mei 2015

  Thanks voor deze review, hallelujah. Je bent volgens mij de eerste die mij echt geïnteresseerd krijgt in dit boek haha. Ik zou graag het boek lezen en dus meedoen aan de winactie. Eerlijk is eerlijk momenteel zit ik alles behalve in een kwarteeuwmidlifecrisis maar voorkomen is altijd nog beter dan genezen. Wie weet waar ik over een paar maanden sta. Misschien voel ik dan de drang wel weer om elke avond uit te gaan en veel te veel te drinken en daardoor te overgeven brrrr *please no*. Succes iedereen<3 Liefs Sabrina  31 mei 2015

  Wauw, wat een mooi en enthousiast artikel! Ik heb wel een paar reviews gelezen, maar jij geeft net wat extra’s waardoor ik dit boek echt wil lezen. En dat van die twintigerscrisis is zo waar! Ik dacht dat ik altijd wel gewoon op een en dezelfde manier zou verder leven, maar nu ik 20 ben zijn er toch dingen die erg veranderen. Vooral in mijn hoofd, haha. Ik doe heel erg graag mee met je winactie, want ik denk dat ik me ook wel kan herkennen in het boek <3  31 mei 2015

  Ik wil het boek heel graag winnen! Ben er erg benieuwd naar, en ik zit zeker in een kwarteeuwmidlifecrisis. Geen idee wat ik wil gaan doen in de toekomst, wel geruststellend om te lezen dat dat ook gewoon een beetje hoort bij twintiger zijn. Nadat ik terug kwam van Australië heb ik heel veel crappy baantjes gehad (en nog steeds), dus alles leek een beetje stil te staan. Aankomend schooljaar ga ik waarschijnlijk wel weer de opleiding ‘Communicatie’ volgen, maar zo’n handboek als ‘On Top’ kan ik dus wel heel goed gebruiken!  31 mei 2015

  Super leuke winactie! Ik heb je gemaild :)  31 mei 2015

  Wat een fijn review zeg! Ik was al nieuwsgierig naar Anna’s boek, maar ik ben nu nog nieuwsgieriger, dus ik doe graag mee met de winactie! :) Ik ben nu 23 en hoewel ik het geen karteeuwmidlifecrisis zou willen noemen, zit ik wel vol vragen en ik heb het idee dat iedereen om mij heen dat heeft, omdat we belangrijke keuzes moeten maken, maar ik vraag mij altijd af of de tijd daar al wel rijp voor is.  31 mei 2015

  Ik begin volgend schooljaar op een nieuwe school, ik ga nieuwe mensen ontmoeten en mijn leven gaat er daardoor vast iets anders uitzien. Ik vind het onwijs tof om te lezen hoe zij zo groot is geworden. Echt top! Ik ben dol op Anna haar video’s en blog, en zal dan ook zeker haar boek eens willen lezen.  31 mei 2015

  En of ik in een kwarteeuwmidlifecrisis zit! Ik ben net 26 geworden en nu dus dichter bij de 30, dan bij 20! OMG, help! Het afstuderen wilt maar niet lukken, woon nog steeds thuis en heb nog steeds geen ‘grote-mensen-baan’. Ik wil veel doen, maar heb het geld er niet echt voor… Ja, ik kan wel een handje gebruiken!

  Leuk trouwens om jouw enthousiasme over het boek terug te lezen in de review!

  Liefs,
  Deborah  31 mei 2015

  Aaah. Ik wil dit boek zó graag. Ik ben net twintig en herken wat jij verteld ook wel. Soms weet je niet wat je moet met je leven. Ik erger me vooral aan mensen die voordoen alsof ze al weten waar ze heen willen en hun leven al hebben uitgestippeld. Ik ben totaal niet zo. Weet soms juist niet meer wat ik wil. Een beetje een quaterlifecrisis soms, haha.

  Oh ja. I love Anna. Ik ben echt fan van haar. Ik hoop dat ik win :)


  Demi Fu

  31 mei 2015

  Ik wil dit boek al een aardig tijdje. Ik ken Anna vanuit Mascha’s video’s en vlogs op beautygloss en vloggloss. Daarna ben ik Anna haar eigen youtube kanaal ook gaan volgen. Ik ben natuurlijk chronisch en ernstig ziek en lig de hele dag op de bed en kan niets doen met mn leven. Dit vind ik heel erg en lees daardoor graag inspirerende verhalen, zodat het toch voelt alsof ik volop in het leven sta. Zodat ik even niet aan het ziek zijn hoef te denken! :) Super goede review! Ik ben heel benieuwd! :) x Demi.  31 mei 2015

  Jaaaa! Anna, fantastische vrouw. Zo zijn er nog meer vrouwen in Nederland waar ik ontzettend tegenop kijk. Het motiveert je toch om het beste uit jezelf te halen en ook iets moois te bereiken.
  Een poosje geleden schreef ik zelf een artikel http://youngcritics.nl/2015/04/08/midden-in-de-quarterlife-crisis/ omdat ik zelf ook heel goed weet hoe het voelt. Ik ben ontzettend benieuwd hoe Anna dit beschrijft in haar boek! Liefs xx  31 mei 2015

  Het twintigersdilemma deel maakt ook indruk op mij! Ik dacht dat ik de enige de wereld was die zoiets van ik ben straks klaar met studeren, wat moet ik gaan doen?! Bij al mijn vriendinnetjes leek dat van zelf te gaan. Dus toen ik dat las viel er wel een opluchting van mijn schouders, het is oké om niet te weten wat je moet gaan doen. Doe alles, doe het allemaal fout, om zo te leren wat wel bij je past. Daar is helemaal niets mis mee. Ze schreef ook een aantal keer kort maar krachtig ‘Ik besta’. Dat maakte ook heel erg indruk op mij!

  Ik doe niet mee aan de winactie, maar ik wilde het er toch graag over hebben :-D  31 mei 2015

  Eigenlijk ken ik haar helemaal niet. Maar jouw enthousiasme en jouw verhaal geven mij direct zin om het te lezen. Momenteel ben ik 26 jaar en zit ik een beetje in een ‘crisis’. Ik ben wel heel gelukkig met mijn man en mijn werk, maar ik heb het gevoel dat ik alles maar half doe en nergens echt heel goed in ben. Ik hoop dat dit boek wat inspiratie kan geven en nieuwe inzichten.

  En win ik niet… Dan koop ik het zelf :D  31 mei 2015

  Ik heb het E-book zelf al gekocht. Dus deze kans is voor iemand anders! :) Ik vond het echt een heerlijk boek. Anna is echt een lieve, nuchtere meid die met beide beentjes op de grond staat. Ik heb zelf een kleine recensie op mijn blog geschreven. Via Instagram heeft ze gereageerd met een superlief bedankje. Dat was echt leuk. Zo merkte ik ook meteen dat ze absoluut geen onzin verkoopt in haar boek. Maar dat had ik sowieso al niet gedacht. Ze komt echt heel oprecht over. Powervrouw!


  Hannelore

  31 mei 2015

  Er zijn natuurlijk al best een paar reviews van dit boek geweest in blogland de afgelopen weken, maar ik ben door jouw review eigenlijk pas echt nieuwsgierig geworden! Leuk dat je haar hebt mogen interviewen en dat ze aardig was – iets dat ik me van meerdere grote bloggers niet goed kan voorstellen eerlijk gezegd. Ik sta op het punt om aan mijn quarterlifecrisis te beginnen (ben aan het afstuderen, een geschikte baan vinden zal heel moeilijk worden) en als ik dit boek daarvoor al gelezen heb kan ik misschien een aantal valkuilen vermijden? :)  31 mei 2015

  Wat een mooi stuk heb je geschreven. Ik heb het boek nog niet, maar doe al mee met een andere winactie:-). Deze is voor iemand anders. Zelf vind ik het zo belangrijk om de wereld in te kijken met een lach. Hoe jij beschrijft dat Anna zo aardig voor je was, dat siert een mens. Ik heb je post met plezier gelezen. Liefs Lindy  31 mei 2015

  Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit boek! Ik zit in een eenvijfdelifecrisis, als dat ten minste bestaat. Misschien is het wel te vroeg om in een crisis te zitten op mijn achttiende (en het klopt ook ergens niet denk ik, maar dat is even een ander verhaal) maar ik ervaar echt veel te veel druk om uit te zoeken wat ik wil en allemaal extra dingen te doen… en ik heb géén idee en van het idee dat ik op mijn 21ste een masterdiploma heb en aan het werk moet, word ik echt een beetje bang. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben (aan jouw post en de reacties te lezen dan) maar dan nog kan ik wat extra hulp gebruiken, haha. Ik doe dus graag mee met de winactie!  31 mei 2015

  Wat leuk! Ik twijfelde al een tijdje of ik haar boek moet nemen. Maar als ik dit zo lees, wil ik hem het liefst nu al in mijn handen hebben. Ik ben nl. best benieuwd naar haar verhaal. Vooral omdat ze een ander afkomst heeft dat veel in de buurt komt met die van mij. Ik doe graag mee met de giveaway.  1 juni 2015

  Ik doe al te graag mee wat een toffe win-actie ik ben wel enorm benieuwd naar dit boek, ik ben 22 dus het boek is van harte welkom in mijn kamer haha!  1 juni 2015

  Haha wat grappig dat jullie dezelfde kanten oortjes hebben! En het moet een heerlijk gevoel geweest zijn om even dat ‘loopjongen’ gevoel niet meer te hebben, dankzij haar. Waarom ik het zou willen? Wel, ik de teller staat nu op 14 jaar en ik wil me eerlijk gezegd al mentaal voorbereiden op hetgene dat later komt. Ik ben altijd al een stresskipje geweest en dat ben ik ook over de toekomst. Het ziet er een super leuk boek uit waar ik, net zoals bij Happy Life, een heleboel lessen uit zou kunnen halen die ik nú al kan gebruiken. Zodat ik me kan voorbereiden op het twintigjarige bestaan van mezelf.


  Mirthe

  1 juni 2015

  Lijkt me super leuk om te winnen, met de (gekke) reden dat ik haar helemaal niet ken! Ben pas sinds een korte tijd blogs aan het bezoeken en heb er zelf geen. Nog helemaal niet zo in thuis, dus eigenlijk ;) Waar ik dan (helaas) wel in thuis ben is inderdaad de herkenbare quartercrisis. Ben heel erg benieuwd naar deze meid en haar boek!
  Leuke recensie trouwens, ben door jou enthousiast geworden over iemand die ik niet eens ken ;)  1 juni 2015

  Wauw, lijkt mij een heel fijn boek! Zeker als bijna-22-maar-wel-in-crisis denk ik dat ik veel aan haar boek zou hebben. Weet nu zelf bijvoorbeeld bijna ongeveer een beetje wat ik met mijn leven wil. Oké, niet duidelijk dus, ik kan dit boek denk ik goed gebruiken, haha! Enne, beetje jammer dat ik niet geïnterviewd ben over mijn eerste Chanel hoor, haha! ;)

  xx Alex  1 juni 2015

  Dit boek staat ook al op mijn verlanglijstje van het moment dat Anna Nooshin het aankondigde op haar Instagram! Het is natuurlijk nog leuker om hem te winnen dan hem zelf te gaan kopen! Eind juni studeer ik af aan de universiteit maar ik heb vaak het gevoel gehad dat ik niet helemaal thuishoorde in mijn opleiding. Ik weet niet of dit is wat ik mijn hele leven wil doen, zeker nu ik zelf een blog heb en mijn interesses zoveel breder zijn geworden door andere inspirerende bloggers. Ik hoop dat dit boek me misschien wat kan helpen mezelf terug te vinden en alles terug wat in perspectief kan plaatsen.
  Bedankt voor deze mooie win actie Femke!


  Edmee

  1 juni 2015

  Hi Femke,

  wat een leuk artikel! Ik heb dit boek al veel voorbij zien komen op verschillende blogs en eigenlijk heb ik alleen maar positieve reacties hierop gezien. Ik ben daarom ontzettend benieuwd naar het boek. Ik moest hardop lachen toen ik je stukje las over 20ers en weten wat je wil doen. Ik heb zelf net mijn Bachelor gehaald en ga in September aan mijn master beginnen. Iedereen denkt meteen dat je voor daarna ook al een heel plan klaar hebt liggen, maar ik heb oprecht geen idee. En ik word zelfs een beetje bang van die vragen (lees: *Shit ik weet het nog niet, zullen zij het wel al weten? Waarom weet iedereen al z’n hele plan voor laten en maakt t mij echt nog niet uit?*)

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek en zou het daarom heel graag willen winnen! =)

  Liefs, Edmee  1 juni 2015

  Ik ben dol op lezen en ben heel benieuwd waarom dit boek zoveel teweeg brengt.

  Nu, op 28 jarige leeftijd, heb ik nog 2 jaar de tijd om uit te vogelen wat ik moet. Dus ik heb het boek hard nodig zodat Anna mij gerust kan stellen.  1 juni 2015

  Ik heb je een mailtje gestuurd met m’n motivatie! :)


  Larissa

  1 juni 2015

  Door Anna Nooshin haar website raakte ik zo geïnspireerd dat ik wil gaan beginnen met bloggen. Ik heb totaal geen ervaring en haar tips en ervaring zouden mij onwijs kunnen helpen!  1 juni 2015

  Ik was eerlijk gezegd ook in de veronderstelling dat On Top erover ging hoe je het kunt maken in het bedrijfsleven. Om die reden heeft het boek mij nooit echt getrokken en heb ik reviews meestal overslagen. Toen ik echter de titel van deze post zag werd ik toch wel benieuwd en heb ik hem wél aangeklikt. Als ik zo lees waar On Top over gaat lijkt het me een erg leuk boek om te lezen. Bij die hoofdstuk titel over de behaarde alien was ik om. Ik zou On Top dus heel graag willen winnen omdat ik er na dit artikel van overtuigd ben dat het toch wel iets voor mij is en dat ik dit boek toch maar eens moet lezen! :)  1 juni 2015

  Je maakt me zeker nieuwsgierig over dit boek! Ik dacht dat dit alleen interessant was om te lezen voor mensen die echt zelf ondernemer zijn/willen zijn, maar hoewel ik (nu nog) geen plannen voor zelfstandig ondernemen heb, lijkt het boek me erg interessant!  2 juni 2015

  Wat een geweldige review, je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt!Ik ga zeker meedoen met de winactie.
  Liefs, Iris  3 juni 2015

  Superleuke winactie! Ik ben al een hele tijd benieuwd naar dit boek. Als blogger en als bijna studente voeding-dieetkunde betekent dit dat ik eigenlijk alles als zelfstandige doe en ga moeten doen. Als zelfstandige is aan de top geraken een van de grootste doelen omdat je dan veel meer kunt bereiken. Ik denk dat ik veel kan leren uit Anna’s boek!  4 juni 2015

  Wat een enthousiaste review! Heeft me echt heel erg nieuwsgierig gemaakt! Klinkt als een top vrouw:) Een vriendinnetje heeft het boek ook en zij was er ook al zo enthousiast over. Ik doe dus mee:)  4 juni 2015

  Om heel eerlijk te zijn, had ik voordien nog nooit gehoord over Anna Nooshin. In België is ze nu eenmaal niet zo bekend. Maar haar boek -en dan vooral haar verhaal- spreekt me zo hard aan. Ik word volgende week op 12 juni 20 jaar. Twintig. Tram twee. Ik maak er misschien een big deal van terwijl het dat helemaal niet is, maar toch voelt het aan als een keerpunt in mijn leven. Ik heb het gevoel dat velen in mijn omgeving hun plaatsje in de wereld al gevonden hebben, terwijl ik nog steeds op zoek ben. De wereld draait door, maar voor mij lijkt hij wel stil te staan. En dat doet wel wat met een mens. Dus ik zou graag Anna’s boek willen lezen, om wat van haar tips te kunnen gebruiken en hopelijk ook mijn plaatsje te vinden. Of om vrede te leren nemen met deze situatie en alles op me af te laten komen, dat is ook een optie. Dit boek staat bij deze dus hoog bovenaan op mijn ‘must read’-lijstje. Hem winnen zou dus helemaal te gek zijn!  6 juni 2015

  Aan deze winactie doe ik maar al te graag mee! :)
  Ik heb al talloze reviews over dit boek gelezen en ik ben er helemaal weg van. Ik kende deze blogster niet tot op het moment dat ik de eerste review van dit boek las. Ik ging gelijk een kijkje nemen en was er helemaal weg van :) Toen ik later steeds meer en meer reviews las, wist ik dat ik dit boek nodig had. Ik ben zelf 22, ben beginnen bloggen en sta op een bepaald keerpunt in mijn leven waarop ik wil beslissen: wat wil ik nu? Een boek als dit kan mij verder helpen met deze vraag en kan ik hieruit inspiratie halen om te leren hoe om te gaan met struggles in life :) En moest ik het niet winnen: het staat al op mijn verlanglijstje op bol.com ;) Liefs! x  7 juni 2015

  Ik ben erg benieuwd en toen ik deze post aan het lezen was dacht ik echt; hmm, zou ik het boek gaan afschaffen..? En toen las ik onder aan dat je het boek kon winnen dus, hellooooo!  8 juni 2015

  Toffe winactie! Het boek heeft al vaker in mijn online winkelmandje gestaan, maar aangezien ik eigenlijk moet sparen is het nooit verder dan dat gekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar tot voor kort nog niet echt kende. Laatst was ik echter op de blogfair, waar zij ook was, en haar hele zakelijke instelling vind ik super inspirerend. Vandaar dat ik nog nieuwsgieriger naar het boek ben geworden. En daarnaast kan ik als bijna twintiger zo’n handboek wel gebruiken!  8 juni 2015

  Wat gaaf dat je On Top mag weggeven! Ik ben na het lezen van reviews zo ontzettend nieuwsgierig geworden en omdat ik nog maar 2,5 week heb voor ik mijn scriptie moet inleveren, heb ik daarna alle vrijheid weer terug en is dit de uitgelezen kans om dit boek te verslinden! Staat vast ook boordevol tips die me verder helpen voor na het moment dat ik mijn diploma in ontvangst genomen heb. Dit boek is dus het ideale ‘afstudeercadeautje’ <3  8 juni 2015

  Met mijn 46 jaar ben ik bijna rijp voor een echte midlife crisis denk ik :). Het lijkt me leuk de wetenswaardigheden van deze prachtige vrouw te lezen. Een mens is nooit te oud om te leren toch?


  Sammy

  13 juni 2015

  Ik heb dit boek zooo vaak in mn handen gehad en steeds niet gekocht en nu begin ik toch te twijfelen of ik als bijna kwarteeuwer dit boek toch maar eens moet lezen ;) Ik hoop dat ik hem win en het uit kan proberen ;)  6 juli 2015

  Als ik dit zo lees lijkt het mij ook een heel leuk boek om te lezen. Deze gaat op mijn birthdaywishlist!