Ik wil naar New York. Alleen. -
01/06/2015


Ik wil naar New York
“Pap, mam… Ik wil een wild plan aan jullie voorleggen,” aldus ik, wanneer ik op zondagavond na een lange dag in Amsterdam met hen aan tafel zit. Lees: Akelige Stilte 1 doet haar intrede. “We luisteren…,” onderbreekt mijn vader de nagalm van een neergelegde vork. “Oké, ik wil in september voor een maand naar New York. Alleen.” Akelige Stilte 2 overtreft Akelige Stilte 1. Vader concludeert: “Dat is inderdaad een -erm- wild plan.”

Vraag mij niet waar de behoefte vandaan komt, maar zelf heb ik altijd al graag twee dingen gewild: 1) Naar New York en 2) Alleen een verre reis maken. Een aantal jaar geleden speelde ik al met de gedachte stage te lopen in NYC, maar toch voelde het altijd ergens niet goed. Als voetveeg door de kantoorjungle rennen, terwijl buiten de deuren het échte leven plaatsvond zou niets voor mij zijn. Liever bepaalde ik mijn eigen schema. Nu ik afgestudeerd ben, vind ik wel dat de tijd rijp is om actie te ondernemen om die dro(o)m(en) te verwezenlijken. Op een manier waar ik me goed bij voel. En dit is nu het plan: mijn freelancewerk voor een maand uitvoeren in The Big Apple.

Nu hoor ik jullie denken: “Leuk dat je dit allemaal ‘wil’ Fem, maar ik wil ook wel een unicorn die winegums poept, maar dat krijg ik ook niet.” Klopt. Dit komt inderdaad niet naar me toegewaaid en ik heb gisteravond dan ook tot in de late uurtjes op Airbnb zitten rondsnuffelen – vandaar ook dat deze post iets later online is dan normaal. Het is natuurlijk nog maar de vraag of het me gaat lukken om een goede (betaalbare!) kamer te vinden. Of dat dit ‘wilde plan’ überhaupt doorgaat. Maar op dit moment ben ik zoveel mogelijk tips aan het inwinnen. En het is stiekem natuurlijk de ideale, figuurlijke stock achter de deur. Nu jullie het weten, kan ik deze wens immers niet meer stiekem wegmoffelen uit angst. Al zou ik mijn stiekeme wens om een winegum-poepende-unicorn te krijgen natuurlijk nooit hardop toegeven. Of heb ik dit zojuist gedaan?

Hebben jullie (toevallig) goede ervaringen met bepaalde Airbnb’s? Of heb je andere tips over New York City die ik móét weten? Let me know!

P.s. Anna Nooshin made me do it ;-)

Categorie: Persoonlijk
Tags: ,


101 reacties

    Mirthe

    1 juni 2015

    Ben er nooit geweest en ook geen ervaring met Airbnb dus aan mij heb je niets ;) Wil alleen even laten weten dat ik het súper dapper vind!!


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Ah lief! Ik poep stiekem ook winegums hoor ;-)



    1 juni 2015

    JAAAAA, wat cool! Ik zeg doen! Heel gaaf! Wil je dan verder met je ‘Nederlandse’ werk of wil je je daar meer orienteren op buitenlandse opdrachten?


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Yay! Ik wil dan gewoon verder met mijn ‘Nederlandse’ werk ;-) Sowieso denk ik dat één maand te kort is om in het buitenland opdrachten te kunnen krijgen.



    1 juni 2015

    You never know, dadelijk loopt het zo goed dat je daar gaat wonen! Waaahhh!



    1 juni 2015

    Wat een súper leuk idee zeg!! Ik hoop heel erg voor je dat het gaat lukken :)



    1 juni 2015

    Wow, dat lijkt me héél erg gaaf! Zeker doen! :-)



    1 juni 2015

    Aaah, tof! Ik ben inmiddels vier keer in NYC geweest en heb mijn halve blog volgeschreven dus daar zitten zeker tips tussen. Verbleef wel altijd in een hotel dus helaas geen betaalbare kamertips. Weet wel dat Anouk van mydeliciousjourney.com er vorige zomer zes weken heeft gestudeerd. Misschien heeft zij nog tips.



    1 juni 2015

    Ik heb helaas geen tips voor je omdat ik een enorme schijtbak ben en dit nooit in mijn eentje zou durven. Wat ontzettend gaaf en dapper dat je dit wilt gaan doen!



    1 juni 2015

    Wauw, wat gaaf! Ik ben 3 jaar geleden in New York geweest en vond het zo’n leuke stad. Het lijkt me ook zo leuk om daar een tijdje te wonen. Ik ben benieuwd!



    1 juni 2015

    New York is ge-wel-dig. Je gaat het daar sowieso heeeeel erg naar je zin hebben. Ik zou het echt niet durven, alleen. En onwijs eenzaam worden, dat ook. Denk ik. Maar volgens mij heb je in NY je draai zó gevonden. Ik ben benieuwd of je een fijne kamer vindt! Hoera voor Airbnb! Liefs.



    1 juni 2015

    Wat een super idee! Ik vind het onwijs stoer van je dat je dit wilt doen.



    1 juni 2015

    Wauw, FUN! Zeker doen. Ga je alleen maar heel veel plezier aan hebben :)! X



    1 juni 2015

    Dat zou wel heel tof zijn!



    1 juni 2015

    Ik zeg doen! Het lijkt me zo gaaf, al heb ik er zelf de ballen (en het geld) niet voor :’)



    1 juni 2015

    Wat gaaf als je dat echt gaat doen! Een vriendin van me is vorige week alleen naar New York geweest, maar dan wel maar voor een paar dagen. Het is ook iets dat bij mij op de planning staat, na mijn studie een paar maanden naar of Amerika of Engeland gaan. Ik zou zelf alleen denk ik voor een andere stad/staat kiezen omdat ik New York al gezien heb :)


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Dat kan ik héél goed begrijpen! Zelf zou ik ook niet twee keer naar dezelfde plek gaan ;-)



    1 juni 2015

    Ik ben in NY geweest en het is echt geweldig daar. Wel spannend als je alleen zou gaan zeg!



    1 juni 2015

    Oooh, hoe zalig! Ik hoop dat je die 2 dromen in 1x kan waarmaken :D



    1 juni 2015

    Echt super tof, doen! Ik ben er nog nooit geweest, dus ik kan je geen tips geven. New York staat echt met op nummer 1 van plekken die ik nog wil bezoeken.



    1 juni 2015

    Ik heb hier ook lang overnagedacht, maar dan zou ik voor drie of zes maanden gaan. Gewoon doen! Het wordt een dure grap, maar verder kan er echt helemaal niets misgaan. Het wordt een supertoffe ervaring. Ik reis het merendeel van de tijd alleen (ondanks vriend), en het is echt een bijzondere ervaring.


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Ah, wat een lieve bemoedigende reactie! Dankjewel <3 Enne: een dure grap wordt het inderdaad zeker...



    1 juni 2015

    Oeh, wauw! Wat een grote, enge, maar vooral stoere stap Fem!! Echt heel cool! Ik ben een (klein) maandje in Amerika geweest 2 jaar geleden (of misschien al 3 jaar geleden? Oh time flies!) voor mijn studie! Ik heb grotendeels bij studenten gezeten en bij een gastgezin en eigenlijk maar een weekje in New York zelf! Maar oh, het is ZO Leuk! Het grappige is juist dat ik eerder zelf naar New York zou gaan dan naar een oost-europese stad bijv. Het wijst allemaal zo voor zich in New York, alles is heel makkelijk en goed en logisch ingedeeld. En je vindt zo makkelijk je draai daar! Ik voelde mij af en toe wel een extra klein meisje een zo’n grote stad, maar ik keek echt mijn ogen uit. DOEN! Dit is echt een waanzinnig mooi en leerzaam avontuur! (Ik weet niet of ik de ballen daarvoor zou hebben hoor..) Er zullen vast wel dagen komen dat je je wat eenzamer voelt, maar die horen erbij. En dan ga je gewoon lekker skypen met famillie en vrienden! Ik denk dat je vooral onwijs mooie en leuke dagen daar zult hebben!



    1 juni 2015

    Toen ik nog vrijgezel(lig) was en geen kind had ben ik eens 9 mnd “verhuisd” naar Aruba.. Dus ik snap je droom zeker wel!
    Nu zou het alleen bij dromen blijven bij mij want ik zou mijn man en kind nooit achter willen laten voor zo’n lange tijd haha.

    Hoop dat het je lukt want dan neem ik aan dat je er ook over gaat bloggen? Lijkt me leuk te lezen :D



    1 juni 2015

    Wat gaaf! Ik vind dat je het inderdaad gewoon moet doen :) als dit je droom is ga er dan voor!!



    1 juni 2015

    WAUW Fem, wat ontzettend tof!
    Ik juich dat soort plannen altijd meer dan toe!
    Nu is het de tijd om dat soort dingen nog te kunnen doen. Go for it girl!
    Liefs Lonneke



    1 juni 2015

    Wat een ontzettend stoer plan! Ik hoop dat dit gaat lukken, want het lijkt me een hele gave ervaring. Ik denk dat er in NYC op zich eigenlijk niks meer mis kan gaan: er is daar altijd wel iemand in de buurt, er is zóveel te doen en het is gewoon een geweldige stad.
    Liefs



    1 juni 2015

    Wauw, heel gaaf plan en ik hoop ook echt dat het je lukt (maar dat weet ik eigenlijk wel zeker). Ben heel benieuwd hoe het voor je gaat zijn, of het je gaat lukken om daar contacten te maken en werk te vinden! <3



    1 juni 2015

    Cool! Op Airbnb kun je inderdaad véél te lang zitten snuffelen :)

    Ilse van hierschrijftilse.nl is in april ook in haar eentje naar New York geweest, zij het iets korter.



    1 juni 2015

    Wat spannendd!! Ik ben heel benieuwd of en hoe het gaat lukken



    1 juni 2015

    Wat cool Femke! Zeker doen! Er zijn veel Facebookgroepen van Nederlanders in het buitenland. Die is er voor NY ook zeker. Ik zou het daar ook eens vragen? Je weet maar nooit!



    1 juni 2015

    Oh wat gaaf! Ik hoop echt voor je dat het allemaal gaat lukken! :) Ik ben nog nooit in New York geweest maar het staat – bij wie niet? – wel op mijn lijstje :)



    1 juni 2015

    Wat een ontzettend tof idee zeg dame! Ik ben nu wel een beetje jaloers haha, want ik had zelf ook altijd in Amerika willen verblijven een tijdje, alleen is het er bij mij dus echt nooit van gekomen. Ik heb helaas geen tips voor jou. Ik ben zelf wel in New York geweest, maar dat was alleen op vakantie dus dat is niet echt behulpzaam haha. Ik ben echt heel benieuwd naar je avontuur en ik weet zeker dat het goed gaat komen meis. Follow your dreams <3



    1 juni 2015

    Ohhh, wat gaaf Fem! Volgens mij wordt dat een hele toffe ervaring. Super stoer dat je ‘t ook in je eentje wilt gaan doen, ik raak zelfs nog (een beetje) in paniek als ik m’n moeder niet meer kan vinden in de supermarkt. Bij wijze van spreken dan.



    1 juni 2015

    Wat een tof plan, zeker doen, je moet je dromen najagen! (En haha, een unicorn die winegums poept :’) Lol!)



    1 juni 2015

    Wooaaahhh fem, super gaaf! Dat is echt iets voor jou, moet je ook zeker doen. Wil je dan je freelance werk in NL aanhouden of ook daar klussen zoeken? Ik zal m’n ogen en oren voor je open houden <3


    Hannelore

    1 juni 2015

    Ahhh leuk! Ik ben in NYC geweest, daarna helaas terug gemoeten (don’t ask) en toen heb ik in een AirBNB geslapen daar, niet meer in New York maar vlakbij (in de buurt van Newark Airport). Niet zo leuk als de echte ‘New York feeling’ maar wel heel veel goedkoper. Ik weet dat zij korting geven als je langer blijft. Stuur mij maar een mailtje als je meer wil weten, dan stuur ik je de link en zo!
    Alvast heel veel plezier!



    1 juni 2015

    Super gaaf, ik wens je veel succes!

    Liefs.



    1 juni 2015

    Wat een fantastisch idee! Gewoon doen! Een maand is niks, voor je het weet ben je hier weer terug. Niks om bang voor te zijn :)
    Ik heb al een paar AirBnbs gehad in NYC, maar veruit de beste was in Soho bij een jongeman wiens Airbnb “the Dappled Dachshund” heet. Want… hij heeft een ontzettend schattig dashondje :) Ik weet niet of het binnen je budget zit want wij zaten er met 2 en was het dus ook aanzienlijk goedkoper, maar zijn ontvangst was erg hartelijk (iedere ochtend versgebakken banana bread!) en hij was ontzettend vriendelijk. En dat hondje is fantastisch :)



    1 juni 2015

    Vet!! Gewoon doen! Maar wat voor werk ga je daar doen dan als ik vragen mag? xx



    1 juni 2015

    Oja, je zou ook gwn een hostel kunnen doen, dan leer je ook veel mensen kennen die daar ook tijdelijk zijn en ben je niet zo eenzaam :)



    1 juni 2015

    Supertof! Als je dit echt wilt dan gaat het je lukken! Ik ken die akelige stilte in zo’n gesprek enorm whaha. Ik ben laatst alleen voor een maand naar Canada gegaan en mijn ouders moesten ook eventjes slikken. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet en je leert er zo ontzettend veel van! Ik heb tot nu toe alleen maar een goede ervaring met Airbnb in Barcelona. Wel zou je craigslist kunnen proberen, via daar kon ik ook zoeken naar een kamer in Canada. http://newyork.nl.craigslist.org

    Het gaat je lukken, ik ben superbenieuwd naar je ervaring! New York staat ook nog steeds op mijn lijstje om er een langere tijd te verblijven. Succes <3



    1 juni 2015

    I heart New York. Voordat ik DLVML leerde kennen wilde ik ook alleen gaan voor langere tijd. Ik ben er namelijk al eens geweest met een vriendin (niet zo’n succes). En het lijkt me zo lekker om daar eens alleen heen te gaan. Daar kun je prima in je uppie maar het theatre of alleen uit eten. Niemand in NYC kijkt daar raar van op.

    Ik hoop voor je dat het je gaat lukken! Als je tips over bezienswaardigheden wilt moet je me even mailen, daar ga ik niet al je bezoekers mee lastigvallen ;-)



    1 juni 2015

    Wat ontzettend gaaf! Super gaaf! Ik heb precies hetzelfde, maar dan met Spanje. Ik wilde graag stage lopen, maar dat is niet gelukt. Afgelopen week heb ik mijn scriptie ingeleverd en hopelijk is het voldoende. In september ga ik ook een maand alleen op reis. Ik ga alleen reizen door Spanje. Van Barcelona langs de kust naar beneden naar Alicante en Valencia!



    1 juni 2015

    Ik ben al zo vaak in NYC geweest dat het een beetje voelt zoals thuis, dus ik kan je echt héél veel specifiekere tips geven maar qua locatie/kamer kan ik het alleen maar aanraden om eventueel in Brooklyn (of uptown, maar dan niet vlak naast central park en misschien nog wat hoger) te zoeken, daar wonen heel veel jongere mensen omdat het op die plaatsen heel wat betaalbaarder is. Ik heb airbnb ook al gebruikt, alleen niet in NY omdat ik daar vrienden wonen heb, en het is perfect betrouwbaar :)



    1 juni 2015

    Pfoe alleen zou ik echt nooit doen maar knap dat je dat doet & wilt. Ik ga volgend jaar zomer een week naar NY. Nu al enorm zin in. Succes in ieder geval!



    1 juni 2015

    WAT COOL! Ik ben helemaal fan van je plan. Ik heb totaal geen tips voor NYC, maar ik ben nu al excited voor je!! x



    1 juni 2015

    Supertof! Go for it! Ik ga zelf ook iets spannends doen, een paar maanden stage lopen in Zuid-Amerika en dat zou ik normaal ook nooit durven maar ik ga er gewoon voor!


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Wat ontzettend knap van je!!



    1 juni 2015

    Oh wat gaaf! Moest ik geen gezin hebben, ik zou het ook direct willen doen. Heb helaas geen ervaring met NY noch met de Airbnb’s daar – wel in Rome maar daar heb je niets aan, zeker?! ;-)


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Misschien ooit ;-)!


    Tineke van Es-Kamps

    1 juni 2015

    Stoer hoor, ik hoop dat het je lukt.



    1 juni 2015

    Oh, je gaat verliefd worden en nooit meer weg willen! Aan Airbnb tips kan ik je niet helpen, maar ik ga vooral een keertje eten bij Ruby Tuesdays: lekker!! Hoop dat je plan lukt, ik blijf het in de gaten houden :)



    1 juni 2015

    Gaaf! Dat je dat durft! Ik weet niet eens wat airbnb is, dus aan mij heb je niets :’)



    1 juni 2015

    Ik heb totaal geen ervaring met airbnb, laat staan NYC.. Wel moet ik zeggen dat dit een mega vet plan is! Ik hoop dat je je droom waar kan maken.



    1 juni 2015

    Nu wil ik ook vertrekken. Naar ergens in Amerika, hoeft niet NY te zijn. Maar misschien eerst studeren!



    1 juni 2015

    Ik vind het ontzettend stoer! Wij zaten bij ons verblijf ook in een AirBnB appartement, maar ik heb geen idee meer hoe ‘ ie heette! Het zat in Harlem, maar ik weet niet of het zo fijn is om daar ‘s avonds alleen door de straten te lopen ;) Alvast voor de voorpret… http://culturalize.nl/2014/05/culturalized-new-york/


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Er zijn inderdaad veel airbnb’s in Harlem, maar er wordt mij ook aangeraden om in Manhattan te verblijven. Is -schijnbaar- toch een tikkie veiliger. Ik ga nu naar jouw post kijken :-)



    1 juni 2015

    WAUW! Gaaf en wat fijn dat het mogelijk is! Ik ga in september 2016 voor negen maanden “alleen” naar New York, niet helemaal alleen want ik ik ga daar studeren en kom dus met mensen in contact maar je doet het wel alleen. Ik begrijp je plan heel goed! X Liefs


    Femke - Youniqueblog

    1 juni 2015

    Wauw, dat is pas écht spannend. Ontzettend knap dat je dit durft en ook daadwerkelijk gaat doen.



    1 juni 2015

    Super gaaf dat je dit wilt! Er valt dan best veel te regelen, maar dat zal het zeker waard zijn :D



    1 juni 2015

    Wat gaaf Fem! Dit moet je echt doen!! Nu is je kans!



    1 juni 2015

    Een unicorn die winegums poept ! HAHAHAHA !!
    New York New York.. oh my! wat lijkt het me inderdaad gaaf om daar (alleen) heen te gaan! Ik hoop dat het lukt :)



    1 juni 2015

    Oh, wat ontzettend gaaf zeg! Ik zou dit ook echt enorm graag willen, maar geld is toch een beetje een issue. Als je de kans krijgt en hebt moet je hem grijpen dus, leef je dromen! :)



    1 juni 2015

    Haha ik wil de unicorn! ;- )



    1 juni 2015

    Oh Fem dat is zoo gaaf! Ik zou het stiekem ook wel willen! DOEN!



    1 juni 2015

    Oeh, wat spannend! Ik hoop dat je snel een leuk kamertje kan vinden. Het lijkt mij ook wel wat om alleen een tijdje in een grote stad in een ander land te wonen. Voorlopig voor mij alleen nog dromen en volgend jaar eerst maar eens afstuderen, haha. Ben benieuwd of het je allemaal gaat lukken! Xx


    Debbie

    1 juni 2015

    Wat stoer !! Ik wens je daarom ook heel veel succes en ik hoop dat je droom uit komt. Xxx Debbie



    1 juni 2015

    Ik heb helaas geen tips voor je op dit gebied, maar het lijkt me wel ontzettend gaaf! Ik zou echt doorzetten als ik jou was!



    1 juni 2015

    Waa wat een super leuk idee! Ik hoop dat het je gaat lukken :)
    Liefs



    1 juni 2015

    New York is echt zo heerlijk! Je moet het gewoon doen!



    1 juni 2015

    Zo tof dat je dit aandurft, helemaal alleen! Ik wil graag na mijn opleiding ook naar Amerika, maar dan richting LA. Het liefst gewoon voor een vakantie en samen met iemand. Nu m’n vriend nog overtuigen.. x



    1 juni 2015

    Wat een super idee, en wat stoer dat je dat durft :) Ik hoop echt dat het lukt, ik ben nu al benieuwd naar je avonturen in New York!



    1 juni 2015

    onwijs gaaf meid heel tof! dit is een hele gave kans gewoon doen ja!



    1 juni 2015

    Lap, zelfs met maar enkele alinea’s heb je me aangestoken, nu wil ik ook vertrekken. Wat een heel erg vet plan is dat, moet je zeker doen! Ik ben alvast de eerste die hier je tips komt lezen om die dan zelf ook toe te passen. Ooit. Succes!



    1 juni 2015

    Wauw, wat super gaaf! Hoop dat het je lukt om een kamer te vinden! In NYC wonen staat ook op mijn bucketlist, ik vind de stad zo tof (: Ben heel benieuwd naar je avonturen, en tips om daar te gaan wonen, haha! xx



    1 juni 2015

    Ahh, mag ik met jou mee in je koffer? Ik ben enkele jaren geleden in NY geweest en wil er zo ontzettend graag naar terug! Ik heb geen ervaring met Airbnb. Wel met het wonen in een ander land voor een langere periode. Mijn eindejaarsstage heb ik in Zuid-Afrika voltooid. Ruim drie maanden lang woonde ik in een ghettowijk. Geen internet, geen telefoon, geen voorzieningen, … Helemaal niets…Het was één van de mooiste periodes uit mijn leven. Tof? Ja! Zwaar? Ja, ook, soms. Maar, je leert er ongelooflijk veel van.
    NY lijkt ver weg, maar is stiekem erg dichtbij. Telefoon, skype, internet, … De wereld is daardoor kleiner (en Nederland dichterbij) dank je denkt.
    Dat het spannend is en dat je twijfels hebt, is heel normaal! Probeer zoveel als mogelijk informatie in te winnen en je te laten informeren over allerlei zaken. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de achterblijvers. Ik wens je heel veel succes met de voorbereidingen! Liefs Marloes



    1 juni 2015

    Ooh wat gaaf! Doen hoor! ( anders doe ik het!)



    1 juni 2015

    Vet hoor, ik denk dat NY een stad is die bij uitstek geschikt is om juist alleen heen te gaan! Hopelijk ga je dit snel doen, ik wens je alvast veel plezier :-)!!



    1 juni 2015

    Helaas kan ik je geen tips of iets geven, maar vind het wel ontzettend stoer. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen!



    1 juni 2015

    Gaaf Femke. Als je de kans krijgt, moet je het zeker doen!



    1 juni 2015

    Wauw! Wat een geweldig plan Fem!
    Ik ben altijd helemaal van de grote dromen en wilde plannen waar maken, dus ik sta helemaal achter je. Gewoon doen nu het kan. Hopelijk gaat het lukken :D



    1 juni 2015

    Het zou zo gaaf zijn als je naar NYC kan gaan :D Dat wordt dat sowieso een ervaring die je nooit meer zult vergeten en die je leven zoveel rijker zal maken :) Ik heb zelf een half jaar in Japan gestudeerd en ik heb in die tijd zoveel geleerd over mezelf en anderen :) Echt een aanrader zo’n reis!



    1 juni 2015

    Ah wat super tof! Ik ben er afgelopen oktober 10 dagen geweest en het is fantastisch daar! Zou daar ook zo een maand (of langer) willen zitten! Met airbnb’s e.d. kan ik je helaas niet helpen dus succes met het zoeken naar de juiste betaalbare kamer!



    1 juni 2015

    Oh wauw, wat een plan zeg! Ik zou het nooit alleen durven, en ook niet willen denk ik. Maar New-York staat hoog op mijn verlang lijstje.



    2 juni 2015

    Wat super tof dat je naar New York wilt zeg. Ik zeg, net als vele anderen: doen! Zelf ben ik er nooit geweest, maar vanuit mijn omgeving weet ik goede verhalen! :-) Ik hoop dat je deze droom kunt verwezelijken.



    2 juni 2015

    O wauw, New York. Dat lijkt me zo ontzettend gaaf! Gewoon om eens mee gemaakt te hebben. Ik hoop voor je dat het door kan gaan! :)



    2 juni 2015

    Wat gaaaaf! Ik heb geen ervaring met AirB&B’s maar ben laatst een week in NY geweest en heb al blogs geplaatst met allemaal tips. Waar je ook zeker naar moet kijken is een speakeasy, zo’n geheime bar! Er zit er een in China Town, genaamd Apotheke, die echt de moeite waard schijnt te zijn met meer dan 250 soorten cocktails! Verder kun je even een kijkje nemen op mijn blog:)



    2 juni 2015

    Wauw wat gaaf! New York lijkt me geweldig en een maand daarheen om alles te ontdekken ook, echt stoer van je!Ik hoop dat het gaat lukken.
    Liefs, Iris



    2 juni 2015

    Gewoon doen hoor! Laat je alsjeblieft niet tegen houden door angst of door mensen die zeggen dat het onmogelijk is. Het is moeilijk en je moet er hard voor werken, maar natuurlijk is het mogelijk. Anderen doen het toch ook?
    Ik wil, na mijn studie Muziektheater in Rotterdam, dolgraag een jaar naar New York om daar Musical Theatre te sturen aan de New York Film Academy. Dat betekend dat ik 5000 dollar per maand nodig heb om mijn schoolgeld te betalen en te kunnen leven daar. Ik heb nog geen idee hoe ik dat ga doen, maar hell, ik ga het doen. Wat houdt me tegen?



    2 juni 2015

    Ik heb nul komma nul tips maar dit moet je echt doen!!



    2 juni 2015

    Wauw, dat zou een super ervaring zijn als je die stap ooit echt zou maken! Liefs



    2 juni 2015

    Tips voor NYC:
    – Ellis Island is leuk om eens gezien te hebben, maar je bent er in maximaal een half uur ook wel weer klaar. Combineren met het vrijheidsbeeld dus, je komt er toch langs en die moet je ook gezien hebben ;).
    – De winkeltjes van de musea daar zijn soms nog leuker dan het museum zelf (maar de musea op zichzelf zijn al GEWELDIG). Neem de tijd om ook die winkeltjes te bekijken, want je vindt er de meest geweldige dingen.
    – Als je in Manhatten zit en je gaat naar Broadway: ga lopen, ook ‘s avonds. Is allereerst een stuk veiliger dan met de metro, en ‘s avonds shoppen verslaat elk ander moment van shoppen :).
    – Niet schrikken, het is er net zo druk als in de films. Niets van overdreven.



    2 juni 2015

    Doen doen doen! Ik kan je echt niets meer aanraden dan alleen in new york wonen. Het is echt geweldig! Ik had zelf een kamer in Brooklyn voor 650 dollar met geweldige huisgenoten. Het enige nadeel was dat het redelijk lang duurde voordat je in Manhattan zat. Wil je vanuit daar je freelancewerk van NL gaan doen of daar opzoek naar opdrachtgevers? Als je meer info wilt mag je altijd contact opnemen.



    2 juni 2015

    Super gaaf en stoer Femke! Ik heb na de middelbare school 11 maand in Amerika gewoond bij een gastgezin en het was ge-wel-dig! Ook al vond ik het best heel eng om daar heen te gaan en zo lang van huis te zijn.. het was het helemaal waard. Dus ik zeg: live the dream en doe het gewoon :) <3



    3 juni 2015

    Super leuk plan! Ik wens je veel succes met het uitvoeren van je idee! xxx



    4 juni 2015

    Echt heeeeel lang niet gereageerd op je posts (uiteraard wel trouw blijven volgen ;)) maar bij deze moet ik even voor je persoonlijke cheerleader spelen: JAAA doen doen!!!
    Alleen naar het buitenland is echt een van de beste ervaringen die je kan hebben, ongeacht naar welke stad je gaat.
    Een vriendin van me is een jaar in NY geweest voor haar stage, maar zelfs dan NY is best wel duur. En niet alleen huur dus daar moet je wel rekening mee houden.

    Mocht je het willen doen, mijn algemene tip is dat je niet bang moet zijn om vrienden te maken. Je kent niemand daar, dus het moet echt vanuit jou komen en dat is toch een beetje eng. Maar gewoon doen! Zeker ander internationals vinden het super mooi als je random bij ze aanschuift!

    Hoe dan ook, veel succes!!


    Femke - Youniqueblog

    4 juni 2015

    Ah, wat ont-zet-tend leuk dat je reageert! En je superlieve reactie ook. Ik weet zeker nog wie je bent. Dankjewel ook voor de tips, daar heb ik echt veel aan :-) X



    6 juni 2015

    Woow wat een wild plan! Ik zou zeggen: ga ervoor!



    30 september 2015

    k7nfL6 Im thankful for the blog article.Much thanks again. Fantastic.



    1 oktober 2015

    I just want to tell you that I am all new to blogging and seriously loved you’re web page. Almost certainly I’m want to bookmark your website . You really have very good articles and reviews. Thanks for sharing your web site.